Перший день народження: бенкет на весь світ або спокійні домашні посиденьки

880

Перший день народження вашого малюка – одна з найбільш важливих дат у житті всієї родини. І батькам, безсумнівно, хочеться, щоб ця подія пройшла бездоганно і надовго запам’яталося! І весь секрет тут не в бюджет заходу, як це може здатися на перший погляд, а в правильній підготовці.

Ми розповімо вам, які нюанси необхідно врахувати, щоб свято вдалося, і поділимося секретами досвідчених мам.

Хочемо відразу зазначити, що однорічний малюк не зможе гідно оцінити жоден навіть самий чарівний сценарій свого дня народження в силу віку. Але це не означає, що не потрібно відзначати його урочисто і пишно, як ви хочете. Запросіть хорошого фотографа або відеооператора на урочистий захід, і тоді ваша дитина, подорослішавши, зможе насолодитися пам’ятними моментами разом з вами.

Читайте також:Майстер-клас: книга-скринька для пам’ятних фото і дрібниць малюка

Організуйте свято так, щоб іменинник був у центрі уваги, а іншим гостям було комфортно і весело. Що необхідно врахувати при підготовці? Ділимося секретами!

Час проведення

При виборі дати і часу урочистості необхідно враховувати день тижня. Якщо день народження припадає на будень, то є сенс подумати про перенесення святкування на вихідний день.

Якщо день народження припадає на вихідні, то залишається лише вмонтувати захід у ваш режим. Найчастіше дитячі заходи влаштовують після денного сну і годування, щоб малюк був ситий і сповнений сил приймати гостей.

© Instagram @liakomarov

Заздалегідь повідомте гостей про дату і час у запрошенні, попросіть підтвердити їх намір бути присутнім на заході.

Гості

Кого запросити на сімейне свято, вирішувати тільки вам. Поки іменинник не зможе запросити гостей самостійно і навіть висловити свої побажання, тому орієнтуйтеся на свої відчуття. Можливо, ви захочете провести цей важливий день у колі сім’ї та родичів. Або запросити всіх друзів з їх сім’ями влаштувати веселу вечірку з майстер класами та призами.

Місце проведення

Вирішальним фактором у цьому питанні буде кількість гостей, які розділять з вами щасливі моменти свята. Пару родичів можна комфортно розмістити вдома, а от кілька дружніх сімей з дітьми навряд чи поміститься в невеликій квартирі.

© Instagram @denizsultan

Чудовий вихід – орендувати окреме приміщення, яке підготують і прикрасять до певного часу, накриють столи для дорослих і дітей. Тоді у вас буде можливість більше часу приділити собі і нікуди не поспішати.

Стиль

Так як малюк ще не може вам повідомити свої переваги в кольорах і попросити покликати улюблених персонажів, вам доведеться діяти на свій розсуд. Кумедна і цікава тенденція, яка простежується у багатьох зіркових мам – святкувати кожен день народження малюка в якому-небудь певному кольорі.

Читайте також:На яку суму дарувати подарунок на дитячий день народження?

Також можна взяти за основу тематику улюбленого мультфільму або казки батьків іменинника. Адже головне завдання заходу – позитивні емоції всіх учасників! Попередьте персонал, який буде оформляти приміщення, про свої бажання та уподобання.

© Instagram @skylarkeventsanddesign

Для прикраси домашнього свята можна використовувати кулі, гірлянди, цифри, які можна попередньо замовити до певного часу з доставкою додому.

Сценарій

Складіть приблизний сценарій з розкладом свята, приділивши трохи більше часу на зустріч гостей і знайомство з малюком, щоб він не лякався різкого наповнення простору навколо себе людьми.

Чудово, якщо ведення свята і складання сценарію можна комусь довірити: звернутися в агентство, яке займається організацією дитячих свят. Зазвичай у них є багато варіантів сценаріїв проведення урочистостей, розрахованих на будь-який вік.

© Instagram @soyliscreations, @nikolchovaivelina

Для самостійної підготовки сценарію свята вам знадобляться помічники. Необхідно організувати так, щоб гості не занудьгували і перезнайомилися.

Розваги

Якщо в число ваших гостей входять діти, запросіть аніматора для них. Це кращий спосіб не дати їм занудьгувати на вашому заході.

Можна організувати дозвілля дітей самостійно, підготувати для цього окреме місце. У нього можна поставити добре зарекомендували себе ігри та іграшки, в тому числі і розвиваючі книжки, Добре, якщо хтось із гостей візьме на себе роль організатора дитячого відпочинку.

© Instagram @addy.stanton, @між .xpo.photo

Попросіть друзів захопити з собою з дому інструменти для «важливих дитячих справ»: розмальовки, легкий пластилін, карткові ігри, пазли, бульбашки.

Підготуйте такі розваги, які будуть цікаві і дорослим, і дітям – наприклад, забавні конкурси. І, звичайно, не забудьте про нагороди, призи і музичне оформлення.

Наряд

У що буде одягнена винуватець або винуватиця торжества, залежить від стилістики свята. Це може бути костюм пірата, троля, ведмедика, метелики, дюймовочки чи звичайне ошатне плаття в кольорі вашого заходу.

© Instagram @ka.lo_photo

Читайте також:Солодких снів: дитячі піжами, які нас підкорили

Здорово, якщо і батьки будуть одягнені в одній темі з малюком. Можна навіть зробити невеликий сімейний спектакль, затанцювати або заспівати відповідну пісню. Це додасть особливий настрій вашого свята та надовго збереже його в пам’яті.

Меню

Меню свята варто продумати до дрібниць, незалежно від місця його проведення. Уточніть у гостей їх гастрономічні уподобання, особливу увагу приділивши дитячого столу. На ньому все частування повинні бути виключно натуральними, без компонентів, які можуть викликати алергію, (агресивні барвники, цитрусові, солодощі). Хай буде більше сезонних фруктів!

Вдалим рішенням буде спекти домашній торт своїми руками або замовити його у перевіреного пекаря.

© Instagram @jennyfersch

Сміливо використовуйте яскраву одноразовий посуд, яку не потрібно мити. І не забудьте про одноразові скатертини, які легко згортаються і викидаються разом з усім вмістом.

Подарунки

Разом з запрошеннями на ваш захід можна відправити гостям віш-ліст подарунків для малюка. Це особливо актуально, якщо імениннику необхідна дорога покупка, яку гості можуть осилити складчину.

© Instagram @abirobs_, @mimibearshop

Презенти гостям

Останнім часом дякувати гостям за те, що погодилися розділити зворушливі і важливі моменти життя, що стало вже традицією. Маленькі тематичні сувеніри, солодощі, фотоколажі з заходу, іграшки – обирайте на свій смак. Наприклад, іменні пряники з датою, ім’ям вашого малюка або іншими пам’ятними написами.

© Instagram @iamcandles1

Цікавий подарунок близьким – фотоколаж або міні-бук з фотографіями, зробленими на самому святі. Можна замовити подібну опцію у фотографа або відсортувати отримані фотографії та зробити своїми руками маленькі пам’ятні фотоальбоми з побажаннями гостей.

І наостанок хочемо нагадати, що захід не повинно бути занадто довгим, щоб ваш маленький іменинник не перевтомився від кількості гостей і шуму.

Фото на анонс: Instagram @laurenelizabethphotography96, @ideafete, @alyssajmaclellan