Порада від Анетты Орлової: перевірте свої стосунки в парі з 8 пунктів

1009

Всі хочуть любити і прагнуть до того, щоб відносини були міцними і надійними. Створюючи сім’ю, сподіваються, що вибір зроблено правильний. А адже відносини – це робота. І щоб вони приносили позитивні емоції, а не засмучували, потрібно прагнути до збереження любові. Зрозуміло, це має бути взаємним бажанням.

Читайте також:Порада психолога: використовуйте правила щасливого шлюбу, щоб бути разом довгі роки

Психолог Анетта Орлова присвятила темі збереження любові пост в особистому блозі. Фахівець переконана в тому, що здоровий союз — це постійна «психотерапія» двох зрілих особистостей. Посилаючись на популярного сімейного психотерапевта Карла Вітакера, Анетта Орлова назвала 8 стадій розвитку здорових стосунків пари.

1. «Трикутні відносини з родичами. Ми думаємо, що створюємо союз з партнером, але насправді вступаємо у відносини з іншою родиною. Кожен чоловік символізує сім’ю, звідки він родом, потрібен довгий шлях, щоб з’єднати дві сім’ї. Коли це відбувається, сім’я набуває почуття терпимості до відмінностей, силу єдності та свободу приєднуватися і відділятися

2. «Третій не зайвий», це сторонній чоловік, який спостерігає за процесом «психотерапії» між подружжям. Це може бути залучення одного в проблеми пари або ж звернення до фахівця: часто подружжю не видно головного, що ускладнює вирішення проблеми в цілому.

3.Руйнування прихованого бар’єру «батьки-діти», який існує між подружжям.

4.«Єдність пари», це коли подружжя мають спільне захоплення, спільна справа. Приміром, роблячи ремонт, або заводячи собаку — вони досліджують себе і перевіряють: впораються з чим-то вимагає по відношенню до спільної мети.

5.Відносини двох цілісних особистостей. Любов, що не залежить від сексуального потягу, зовсім не схожа на закоханість, на терапевтичні спроби поміняти один одного.

6.Усталені відносини — коли подружжя можуть відштовхуватися і наближатися один до одного, одночасно прийнявши якесь двостороннє вето, іншими словами, вони взяли, що «Він» і «Вона» не те ж саме, що «Ми».

7.Психологічний розлучення і новий шлюб. Це потужна опрацювання обох партнерів, як особистостей з пари, ризик. Відкриття радості і болю психологічного розлучення дозволяє уважно поставитися до небезпек розлучення, як рішення жити без сім’ї.

8. Народження першої дитини і, зрозуміло, наступних.

View this post on Instagram

A post shared by Анетта Орлова (@anettaorlova) on Apr 30, 2019 at 12:19am PDT

Користувачі Мережі відзначили, що тема збереження любові дуже непроста і про неї треба розповідати. Адже подібні коментарі психолога дозволяють інакше поглянути на свої відносини. Цілком ймовірно, що знайдуться ті, хто перегляне своє ставлення до «половинці» і зробить так, щоб відносини стали краще. Одна з матусь зауважила:

Мені здається, більшість пар навіть і не замислюються про це. Кожен думає тільки про себе, тільки собі коханому було добре, а інше все злюбиться, подружимося… Це рідко, коли один думає про інше в першу чергу, а не про себе.

Читайте також:Порада від Анетты Орлової: розрізняйте типи ревнощів у стосунках між подружжям

Виділили користувачі Мережі і такий оригінальний метод збереження любові у відносинах, як психологічний розлучення. На ділі виходить перезавантаження або струс. Це помітили і матусі в Мережі.

Це досить ризиковано, але дозволяє прояснити ситуацію, так би мовити, розставити крапки над i, — зазначила одна з користувачок.

А на якій стадії розвитку здорових стосунків в сім’ї перебуваєте ви?

Всі фото: Depositphotos