Порада від Вікторії Макарской: розповідайте про своїх почуттях один одному в листах…

1044

46-річна Вікторія Макарська регулярно ділиться зі своїми шанувальниками історіями з власного життя. Співачка розповідає, як вона надходить в тій чи іншій ситуації. Користувачі Мережі знають, що поради дружини артиста Антона Макарського перевірені часом, і довіряють їм.

Про те, як зберегти в родині комфортний мікроклімат, популярна виконавиця і телеведуча розповіла, коли Макарський приймали у себе в гостях ведучого однієї з ранкових телепрограм.

Детальніше:«Якщо б не свекруха, я б не вийшла заміж за Антона»: Вікторія Макарська відверто розповіла про сімейне життя

Вікторія порадила глядачам не збирати образи, а писати один одному листи. Співачка пояснила, ніж хороший, на її погляд, цей метод:

Говорити і писати різні механізми. Коли ти пишеш, це думки. Ти не ображаєш, не лаєшся.

© Instagram @makarskie

Докладно про цьому методі комунікації розповів психолог Ілля Шабшин. Фахівець пояснив, як потрібно писати листи, щоб бажана мета була досягнута.

Насамперед, потрібно чітко сформулювати, яку мету ви хочете досягти вашим листом. Пам’ятайте про цю мету постійно, і не допускайте в листі відходів у бік і інших ліричних відступів, – порадив психолог.

Почати лист можна з пояснення того, що ви написали його з метою знайти рішення складної ситуації, тривалого конфлікту чи іншої проблеми. Попросіть поставитися до листа з увагою і серйозністю. Запропонуйте, щоб адресат прочитав послання не один, а кілька разів, повільно, не кваплячись, коли буде час.

Що ж найголовніше повинно бути відображено і висловлена в листі? Ваші почуття. Ваше розуміння того, що відбувається. Ваші бажання. Напишіть про це докладно, розгорнуто, так, щоб адресат добре зрозумів вас. Опишіть, як ви бачите ситуацію. Постарайтеся бути об’єктивними. Особливо важливі думки можна виділити жирним шрифтом або підкреслити.

Зрозуміло, бажано, щоб в листі було поменше докорів і звинувачень, замініть їх на ваше жаль, розчарування і інші ваші почуття. Не бійтеся зізнаватися в тому, що ви з чимось не можете впоратися (тільки не звинувачуйте в цьому іншої людини).

Завершити лист можна приблизно тим же, з чого ви почали. Попросіть поставитися до тексту серйозно. Висловіть надію, що проблема, про яку ви пишете, буде успішно вирішена спільними зусиллями.

© Depositphotos

Зверніть увагу на рекомендацію психолога не відправляти лист практично відразу після його написання.

Справа в тому, що в процесі роботи над текстом очей, як кажуть, «замилюється», і ми не помічаємо неточності, некоректності, двозначності, адже будь-яка така похибка знизить ефективність всього вашого послання, – пояснив психолог Ілля Шабшин. – Тому написане лист треба відкласти, перечитати його знову через пару днів і зробити необхідні виправлення.

Читайте також:Порада дня: метод, який допомагає вгамувати крикливу дитину без слів

«Можна вручати лист з рук в руки?» – можуть запитати ті, хто ще не знайомий з таким спосіб вирішення непростої ситуації в родині.

Якщо ви вручаєте лист адресату особисто, скажіть, що довго писали його, думаючи про те, яку користь вона може принести вашим взаєминам. Обов’язково скажіть, що ви хочете поговорити з ним про темі листа, але не раніше, ніж він буде готовий до розмови. Не тисніть, лист само по собі буде впливати, – порадив психолог. А також дав рекомендації і по іншому способу відправки послання: – Якщо ви відправляєте послання по електронній пошті, супроводжуватимете його коротким листом, в якому висловіть ті ж самі ідеї і побажання.

© Depositphotos

А вам знайомий такий спосіб відновлення миру в родині?

Фото на анонс: Instagram @makarskie