Порада дня: будьте з дітьми на одній емоційній хвилі

1320

Іноді мами розповідають про те, як багато часу вони проводять з дитиною. Проте важливим є інший показник – не скільки, а як. Адже матері, що приділяють дітям практично 100% свого часу, швидко вигорають. І тут немає тіні осуду – це просто відображення реальності.

Читайте також:Порада дня: як «полагодити» себе і позбавитися від емоційного вигорання

Тому важливо замислитися про те, як правильно проводити час з дитиною, щоб це було в радість і мамі, і малюкові. Психолог Олена Морозова пояснила, що таке бути поряд з малюком.

Це не означає просто фізично знаходитися поруч і «доглядати» за дитиною. Це означає побудувати з ним якісні відносини. Діти дуже цінують, коли батьки роблять з ними разом щось цікаве: грають, читають, дивляться мультики… Коли дорослі з ними на одній емоційній хвилі: радіють, дивуються, засмучуються, причетні до їх дитячим потребам, занять, захоплень.

Будьте с детьми на одной эмоциональной волне

Підійде будь-яке заняття, яке може показати дітям, що їх існування для нас важливо і їхнє суспільство нам приємно. Можна присвятити час їх розвитку: разом грати, малювати, робити уроки. Але можна і знайомити їх з усім, що нам подобається: музика, книги, спорт. Важливо: спільно проведений час не зобов’язана бути «продуктивним» і «корисним».

Разом подуріти і посміятися може бути корисніше, ніж, скажімо, намагатися дуже рано навчити дитину грамоті, — підкреслює Олена Морозова. — Все, що об’єднує і допомагає розслабитися, одночасно зміцнює відносини.

Будьте с детьми на одной эмоциональной волне

Про свій досвід налаштування на одну емоційну хвилю з дитиною розповіла співачка Наталія Подольська і мама трирічного Теми.

Чесно зізнатися, мені рідко вдається провести з сином час поза домом тільки вдвох! Як же це здорово і корисно для обох. Це зміцнення (і так міцною )зв’язку . Це враження лише на двох. Я кажу Темі – тільки ти і я! Ми сьогодні досліджували руїни цієї фортеці! І мій командир кричав – у мене є суперидея ! За мною. Мама!

– з гордістю розповідала Наталя в особистому блозі, зазначивши, що у батька малюка, Володимира Преснякова, «свої власні моменти і це теж безцінне!».

Владимир Пресняков и Наталья Подольская с сыном Темой© Depositphotos, Instagram @nataliapodolskaya, @presnyakovvladimir

А як ви проводите разом з дитиною?

Читайте також:

  • Порада дня: для приємних емоцій фантазуйте з дитиною перед сном
  • Порада дня: застосовуйте простий спосіб зробити дитину щасливішою
  • Порада дня: не руйнуйте відносини ревнощами
Всі фото: © Depositphotos