Порада дня: застосовуйте чарівну практику всякий раз, коли вирішили щось відкласти «на потім»

471

Багатьом знайоме бажання відкласти будь-яку справу на завтра. І, як показує практика, найчастіше це «завтра» не настає ніколи. В основному ситуація пов’язана з питаннями, які не хочеться вирішувати: схуднення, ремонт, початок проекту, непроста розмова…

Читайте також:Реальні історії: як мотивувати себе на схуднення

Проте довго ухилятися від вирішення не виходить. Адже часто життя підносить такий сюрприз, що зіштовхує зі складним питанням. А адже можна було не доводити до форс-мажору! Допоможе в цьому чарівна практика, яку радить психолог Ганна Караваєва. Спеціаліст пояснює, для чого і кому це буде корисно.

Тим, хто ніяк не може почати щось робити (вести блог, сісти на дієту, піти в зал, вставати раніше та інше; хто схильний до зривів і відкатах), — перераховує фахівець.

Як працює практика

1.Чітко позначити коротку завдання (встати і піти в зал, не є булку, написати пост сьогодні).

2.Виконувати і не вступати з ними в діалог. Зовсім. Як тільки починають лізти думки з серії «ще 5 хвилин», «всього один шматочок», «треба написати краще і тоді…» ви промовляє про себе чітко і впевнено «Я подумаю про це завтра» і робите прямо зараз. Це все. Не думаючи, не міркую, обриваючи всі ці хитрі мыслишки. Робимо!

Можна сміятися, сумніватися, піддавати сумніву, а можна просто взяти і зробити.

Користувачки Мережі зізналися, що іноді їм дійсно не вистачає сили волі, тому в хід йдуть різні відмовки і прийоми.

Як мені це знайомо, перед тим як почати щось, завжди знайдеться щось, заради чого відкладу його! Перший крок — він САМИЙ СТРАШНИЙ!

Читайте також:Порада від Анетты Орлової: щоб стати успішніше, не потрібно робити нічого незрозумілого

Багато розповіли, що знайшли спосіб справлятися з власним небажанням що-небудь робити. Наприклад, правильно харчуватися, виконувати не найприємніші завдання:

Я так кожен раз собі в магазині кажу, коли шоколадку хочу купити, а можна. Ось завтра «купимо»)))

Я так роблю вже років 10, весь час собі кажу — подумаю про це завтра😂👍дуже допомагає))) Треба тільки знайти спосіб рухатися далі. І практика, незважаючи на свою простоту, часто виручає.

Підводячи підсумок теми, відзначимо: не шукайте виправдань, щоб не робити. Прочитали це? Отже, зробіть прямо зараз те, що давно відкладали!

А у вас є звичка відкладати справи «на потім»?

Всі фото: Depositphotos