Порада дня: обнуляйтесь, щоб життя знову засяяла новими фарбами

653

Все набридло…Втомилася… Не радує… У вас так буває? Можливо, так. І це нормальне явище, коли звичний коло речей стомлює і все навколо перестає радувати. Улюблена робота здається марною, хобі – зайвою витратою часу, навіть улюблені люди дратують своїм хропінням, сміхом…

Читайте також:Порада для мам, які з-за втоми стають дратівливими

Що це означає? Те, що прийшов час обнулити! Методика задоволена популярна. Приміром, про обнулення в особистому блозі розповіла лікар-натуропат Інна Медведєва.

«Пам’ятаєте з математики? Будь-яке число множимо на нуль, отримуємо нуль! Іноді в житті, щоб почати новий етап, потрібно обнулитися. Залишається питання, як це зробити?

Нуль – це нерухомість, тиша, мовчання, – розповідає Інна Медведєва. – Хтось лежить на пляжі, хтось їде в гори. День тиші теж корисний у життя. Вибирайте будь-який спосіб».

Техники дыхания для расслабления

Експерт поділилася особистим методом психологічного обнулення – з допомогою дихання.

Три спокійних вдиху і видиху. Очі закриті. Кожен вдих менше попереднього на 1/3. Третій вдих найменший – видих і затримка дихання на кілька секунд. Занурення в нуль.

Потім три послідовних вдиху -видиху. Кожен вдих більше попереднього на 1/3. Третій найглибший вдих — відкриваємо очі і дивимося з посмішкою на оновлений світ.

Как обновиться и начать жизнь с чистого листа?

Про тему обнулення міркує і психолог Ірина Даржина. Фахівець переконана, в цей період, коли людину все перестає радувати, потрібно зрозуміти, «це всього лише період пошуку нових орієнтирів життя, нової лінії розвитку, вектора руху. Одного разу настане момент, коли чогось захочеться. Ось це і буде момент, коли нові структури майже вишикувалися і почали працювати. Бажання – ось двигун всього. Тому і виникає депресія, коли ні бажань, ні бажання розвитку і нового, просто ви залипли в старе, але воно вже не працює, не приносить задоволення. Далі варто дозволити собі хотіти, просто хотіти все, навіть якщо здається, що це нереально».

Как обновиться и начать жизнь с чистого листа?

Може виникнути логічне запитання – як зрозуміти, що обнулення пройшло? Ірина Даржина пояснює: «Навколо стане багато нового».

І тут же радить: «Щоб рухатися в цьому житті, варто на 5% завжди залишати собі почуття обнулення. Тому що інакше можна знову на чомусь залипнути: роботі, партнера, гроші, речі… І знову депресія, смуток, туга і печаль. Хоча я вважаю, що саме ці стани і є двигуном життя. Обнуляйтесь і отримуйте від цього задоволення».

А ви відчували стан обнулення або близьке до нього? Готові почати все з чистого аркуша?

Читайте також:

  • Порада дня: навчіться вчасно розпізнавати «маячки» емоційного вигорання
  • Порада дня: давайте вихід негативним емоціям
  • Монолог мами: «Дорогий чоловік! Я пишу тобі цього листа, щоб розповісти, чому часто серджуся»
Всі фото: © Depositphotos