Порада дня: щоб чоловік вас цінував, не будьте йому «матусею»

435

Жінка може бути і сильною, і слабкою. І, як демонструє реальність, сильної доводиться бути частіше. А адже так хочеться довіритися Йому, Чоловікові, який і заб’є цвях, і приємний сюрприз зробить. І буде саме чоловіком, а не дорослим дитиною, за яким треба доглядати.

Начебто все зрозуміло: у жінок за своєю природою є потреба про когось піклуватися. Якщо це дитина – питань немає. Але до сильного підлозі ставлення має бути інше.

Я про нього дбаю, готую, перу, прибираю, і не отримую ніякої подяки. А якщо у мене немає сил зробити вечерю — він не тільки не допомагає, але ще й обурюється!» Якщо ця ситуація вам близька, то вітаю: у вас дитина. Не чоловік, а примхливий, егоїстичний, погано вихована дитина, – резюмує психолог Олександр Шахов.

Читайте також:Чоловік витрачає на мене 6 тисяч за півроку, а потім говорить, що дорого обходжуся…

Не поспішайте засмучуватися! Фахівець зазначає, що всередині у кожного з нас є своя дитина, дорослий і батько. Тому такі перевтілення цілком нормальні.

Нормальна доросла людина вміє переключатися між цими ролями, в залежності від ситуації. Коли-то я можу повести себе як дитина, але якщо я побачу, що моя дружина потребує допомоги та підтримки — я займу позицію дорослого. А в якихось випадках я можу стати турботливим батьком або зайняти позицію дитини, коли мені потрібні турбота і увага. Таке вміння переключатися називається станом усвідомленості, – пояснює психолог.

Однак іноді чоловіки застряють в ролі дитини.

Коли чоловік дивиться очима кота з Шрека, у вас пробуджується природне бажання про нього дбати, як про дитину. Але варто привчити його до турботи, як ця дитина показує іншу сторону: стає примхливим, пред’являє вам претензії, виявляє неуважність до ваших почуттів. Адже у вас він бачить маму, а мама не має права на втому, поганий настрій, вона завжди повинна любити і обслуговувати свого хлопчика, – зазначає Олександр Шахов.

Читайте також:Порада для мам: складіть інструкцію для дітей та чоловіка

Тепер, коли причини зрозумілі, потрібно шукати рішення. Що ж робити, якщо чоловік не цінує і веде себе як дитина? Перше, що рекомендує психолог Олександр Шахов, це не забувати перемикатися самої.

Якщо жінка постійно буде взаємодіяти зі своїм чоловіком з позиції матері, то він звикне постійно займати позицію дитини, – пояснює фахівець.

Застосувати і інші методи!

Нічого страшного не трапиться, якщо ви влаштуєте собі вихідний від готування. Якщо чоловік не хоче готувати сам замовить собі їжу, – перераховує психолог. – Ніякої катастрофи не станеться, якщо ви не погладите йому сорочку. Або погладить, або піде в м’ятою. Небеса не разверзнутся, якщо ви не закинете його речі в прання. Навчиться, нарешті, користуватися пральною машиною. І перестане сприймати вашу допомогу як щось само собою зрозуміле.

Підводячи підсумок цієї актуальної для багатьох теми, відзначимо: повертайте свого чоловіка з дитинства!

Всі фото: Depositphotos