Правила відновлення нігтів після гель лаку

1298

Зміст:

  • Причини витончення нігтів
  • Як відновити нігті в домашніх умовах нігті
  • Рецепти ванночок для нігтів
  • При ретельному догляді за нігтьовими пластинами гель-лак не має шкідливого ефекту. Погіршення стану нігтів виникає поступово і проявляється у вигляді потоншення. Слід знати, як відновити нігті після гель-лаку, якщо вони потьмяніло і стало ламким. Можна скористатися салонними послугами або провести домашні процедури.

    Причини витончення нігтів

     

    Погіршення стану нігтів після використання гель-лаку виникає з двох основних причин – похибки у догляді та недобросовісна робота майстра. Другий випадок більш поширений, так як багато салони використовують дешеві матеріали для роботи з нігтьової пластиною.

    Дізнавшись, як відновити нігті після гель-лаку, можна легко зробити це вдома

     

    Такі матеріали, як блюскай, шеллакили канни коштують недорого. У речовин висока кислотність, вони щільно вбираються в структуру нігтя, роблячи манікюр стійкіше. Після зняття покриття доведеться нігті відновлювати, так як при частому використанні цих коштів нігтьова пластина стоншується і стають шорсткими.

    Причини ламкості також безпосередньо пов’язані зі способом зняття. Найчастіше практикується зняття з допомогою ацетону і пилки. Такий грубий метод гарантовано погіршить стан нігтя.

     

    В незапущених випадках ефективно допомагає лікувальний покриття.

     

    Базове покриття, наносящееся першим шаром, зміцнює частково пошкоджену пластину. Речовина «запечатує» ніготь на кілька тижнів, що дозволить пластині відновитися. Такий варіант підійде, якщо ще не виникли ознаки сильного лущення.

    При регулярному зняття ацетоном нігті стають більш чутливим при контакті з гарячою або холодною водою. При цьому візуально пластина стоншується, поверхня її стає шорсткою. Нігті стають ламкими, починають розшаровуватися. Структура нігтьової пластини розм’якшується, з-за чого нігті гнуться в різні сторони.

    Правила відновлення і запобігання хворобливого стану також включають використання апаратної технології нанесення. Апаратний метод не викликає деформацію нігтьових пластин і не псує їх зовнішній вигляд при правильному зняття.

    Які помилки по догляду часто допускаються:

    • нанесення гель-лаку на нездорові нігті;
    • самостійне зняття гель-лаку, без звернення до фахівця;
    • несвоєчасне відвідування майстра;
    • відсутність відпочинку від нанесення гель-лаку.

    При наявності вм’ятин і будь-яких інших зовнішніх пошкоджень речовина нерівномірно розподіляється, що при знятті погіршує стан нігтьової пластини.

    В залежності від складу гелю, технологія зняття відрізняється. При неправильному алгоритмі дії ризик зірвати верхній нігтьової шар підвищений. З-за цього структура стає ламкою, з’являється розшарування і лущення.

     

    Якщо немає проблем з доглядом, а майстер працює сумлінно, слід звернути увагу на стан здоров’я. Нерідко поганий вигляд нігтів вказує на приховані хвороби організму.

     

    У разі безперервного носіння гель-лаку до нігтьової пластини не надходить кисень, із-за чого вона жовтіє і розшаровується. Тому слід 3-4 рази на рік робити перерву на місяць.

    Як відновити нігті в домашніх умовах нігті

     

    Якщо ситуація не дуже запущена, можна спробувати домашні методи лікування пошкоджених нігтів. Способи відрізняються простотою у виконанні і не вимагають великих фінансових витрат. Загальні рекомендації включають:

    • вживання корисної їжі і вітамінних добавок;
    • зволоження кутикули доглядають засобами;
    • використання ванночок для рук;
    • запечатування та лікувальне нанесення.

    причины истончения ногтей

    Одна з причин витончення нігтів — постійне носіння гель-лаку

     

    Поліпшення зовнішнього вигляду нігтів починається зсередини. Корисно їсти їжу, багату вітамінами групи В, мінералами, кальцієм, фосфором, цинком і залізом. Якщо немає можливості урізноманітнити раціон, рекомендується підібрати збалансований вітамінно-мінеральний комплекс для щоденного вживання.

    Для зволоження кутикули підходять натуральні масла на основі мигдалю або жожоба. При регулярному догляді за кутикулою нігті набувають міцну основу.

    Зміцнюючі ванни в домашніх умовах допомагають виправити нервовості, усунути лущення, запобігають ламкості, а також прискорюють ріст нігтьової пластини. Ефект залежить від конкретного рецепту.

     

    Можна використовувати сік лимона, жирне молоко, вітамінні добавки на основі ретинолу або токоферолу, ромашковую настоянку в рецептах.

     

    Запечатування нігтів допомагає на початкових стадіях погіршення, коли виникає ламкість. Перед процедурою полірується нігтьова пластина, а кутикула зволожується. Для пакування використовується косметичний віск, що наноситься легкими масажними рухами на поверхню нігтя.

    Засіб щільно покриває нерівності і мікротріщини, живлячи їх корисними речовинами і мікроелементами. В кінці роботи руки опускаються в холодну воду для застигання воску. Важливо не наносити після процедури протягом доби інші лікувальні речовини.

    Також можна придбати в косметичному салоні лікувальний лак. Він використовується для захисту нігтів від зовнішнього середовища. Рекомендується вибирати перевіреного виробника за відгуками.

    Рецепти ванночок для нігтів

     

    Засіб для усунення розшаровування включає такі інгредієнти:

    • 30 мл лляної олії;
    • 10 мл свіжовичавленого лимонного соку;
    • 3 краплі йоду.

    Всі компоненти змішують до утворення однорідної консистенції. Склад наносять на поверхню нігтів. Через 15-20 хвилин засіб ретельно змивають проточною водою. В кінці наносять зволожуючий крем. Повторювати 2-3 рази в тиждень. Видимий ефект виникає через місяць.

    Для зміцнення і попередження появи задирок потрібно змішати:

    • 15 мл гліцерину;
    • 20 г меду;
    • 20 мл соку лимона;
    • кілька крапель йоду.

    Всі компоненти змішують в жароміцної ємності, а потім ставлять на 5 хвилин на маленький вогонь. Коли засіб стане теплим, у нього опускають кінчики пальців на 10 хвилин. Важливо стежити, щоб суміш не стала занадто гарячою. Наприкінці руки ретельно миють і обробляють зволожуючим кремом. Повторювати 2 рази на тиждень, протягом 1-2 місяців.

    Для відновлення нігтів після гель-лаку потрібен комплексної підхід. Корисні домашні рецепти. Також допоможуть салонні процедури.

    Також рекомендуємо почитати: як відновити волосся після освітлення