Прикореневе мелірування волосся в домашніх умовах

2446

Зміст:

  • Чим відрізняється прикореневе мелірування від звичайного
  • Правила проведення прикореневого мелірування будинку
  • Класична техніка прикореневого фарбування
  • Каліфорнійське мелірування
  • Венеціанське мелірування
  • Вже через один-два місяці після мелірування стають помітні відросле коріння. Але повторне знебарвлення волосся по всій довжині дуже травмує їх. Тому кращим способом корекції кольору є прикореневе мелірування. Цю технологію фарбування можна проводити як в салоні краси, так і вдома.

    Чим відрізняється прикореневе мелірування від звичайного

    Це щадний метод корекції мелірування, при якому фарба не зачіпає основну масу волосся, а наноситься виключно на корені. Складність завдання полягає в тому, щоб потрапити в тон забарвлених пасм, повторити їх ширину і частоту.

    Прикореневе мелірування можна робити в домашніх умовах

    Перед звичайним прикореневе мелірування має ряд переваг:

    • займає менше часу, вимагає меншої витрати фарби;
    • мінімально травмує стрижень волосини порівняно з мелірування по всій довжині локонів;
    • дозволяє зберегти порядок чергування світлих і темних прядок, в той час як при повторному повному мелірованії захоплюється більшу кількість незабарвлених пасм.

    Незважаючи на очевидні переваги, мелірування відрослих коренів — процедура нелегка. При цьому потрібно повторити тон і знати як правильно робити розтяжку кольору. Не слід заходити за кордон фарбування більш ніж на 10 мм, інакше можна пошкодити волосся.

    З якою регулярністю можна проводити дану процедуру, залежить від того, який спосіб фарбування був обраний: омбре, шатуш, брондірованіе, класичне, американське та інші різновиди мелірування.

    Стовідсоткове відтворення малюнка і відтінку пасм неможливо, однак наблизити результат до ідеалу може досвідчений майстер. Якщо фарбування проводиться самостійно вдома, потрібно використовувати фарбу тієї ж фірми і відтінку, розводити освітлюючу пудру в тих же пропорціях.

    Правила проведення прикореневого мелірування будинку

    Подібна послуга в салонах краси коштує досить дорого — від 900 до 3000 рублів залежно від професіоналізму майстра і престижності салону. Ознайомившись з правилами виконання даної методики, можна заощадити на перукарні і зробити мелірування на відрослі корені будинку.

    на отросшие корни

    Венеціанське мелірування на відросле коріння виглядає дуже красиво

    Існує кілька загальних рекомендацій для самостійного мелірування відрослих коренів:

  • Проводите процедуру, тільки якщо коріння відросло більш ніж на 25-30 мм
  • Використовуйте якісну професійну фарбу, так як дешеві сильно травмують волосся.
  • Офарблюйте коріння максимально швидко, щоб рівномірно освітлити всі локони. Наносьте освітлюючий склад на суху шевелюру.
  • На темне волосся потрібно проводити знебарвлення. Використовуйте для цього порошки, оскільки фарбування щадною фарбою не дасть бажаного ефекту.
  • Не мийте голову протягом 1-2 днів перед тим, як робити мелірування. Якщо провести фарбування на свежевымытую голову, агресивний хімічний склад фарби зашкодить структуру локонів, з яких був змитий захисний шар шкірного сала.
  • Використовуйте слабкий окислювач, якщо не хочете прояви жовтизни, теплих відтінків на локонах.
  • Як часто можна фарбувати коріння, залежить від того, яка методика застосовувалася. Класичне мелірування можна оновлювати раз в 1,5 -2 місяці, венеціанське і американське – не частіше одного разу за півроку.

    Класична техніка прикореневого фарбування

    Перед проведенням процедури підготуйте:

    • фарбу, оксид, освітлюючу пудру;
    • фольгу;
    • кисть або спеціальну гребінець для нанесення фарби;
    • шпильки або спеціальні затиски для волосся;
    • скляну або пластикову ємність для змішування барвників;
    • старе рушник.

    Крок 1. Освітлення.

    Для початку прикрийте плечі рушником, змішайте освітлюючу пудру з 2% оксидом, суміш розводьте густу. В домашніх умовах важко буде розділити голову на три зони фарбування, як це роблять в салоні, тому відокремте локони проділом на ліву і праву сторону. Виберіть потрібні пасма, підкладіть під них фольгу, нанесіть освітлюючий склад на область відрослих коренів. Загніть фольгу, використовуючи затискачі для волосся. Повністю розподіливши освітлюючу суміш, витримайте деякий час, залежно від того, який тон хочете отримати. Для блондинок потрібно 20-25 хвилин. Промийте голову, використовуючи шампунь і бальзам-маску після фарбування. Висушіть волосся.

    Найскладніше в самостійному мелірованії — визначити межі фарбування. Не можна заходити на прояснені пасма більш ніж на 7-10 мм, при цьому потрібно офарбити повністю відросла частина волоса.

    Крок 2. Тонування.

    Для додання волоссю красивого відтінку додатково зробіть тонування. Використовуйте безаміачну фарбу на оксиді 1,5%. Акуратно розподіліть барвник в області відрослих коренів, залиште на 20 хвилин, вимийте голову з використанням шампуню і бальзаму, висушіть голову.

    Технологія тонування, в якій використовують кілька кольорів, називається колорування. Здійснювати його вдома не рекомендується, так як нанесення 4, 8, 10 і більше відтінків краще довірити професіоналам.

    Каліфорнійське мелірування

    Даний тип фарбування створює ефект вигорілих на сонці локонів. Перехід пасом з темних до світлих відтінків виглядає незвично, візуально збільшує об’єм волосся. Каліфорнійське мелірування відрізняється від інших технологій фарбування тим, що фарба наноситься без використання фольги, чтопозволяет знизити негативний вплив барвника.

    Калифорнийское мелирование

    Техніка розтяжки кольору в каліфорнійському мелірованії виконується в перукарні

    Виконувати вдома даний вид фарбування досить складно, так як потрібно домогтися рівномірного переходу одного тону в інший. Чим темніше натуральний колір, тим більша кількість відтінків доведеться змішувати. Тому самостійно таке фарбування краще здійснювати при русявих і коричневих відтінках волосся.

    Вам знадобиться:

    • кілька барвників, світліше природного кольору волосся;
    • кисть-гребінець для фарбування;
    • старе рушник, щоб закрити плечі.

    Попередньо змочіть волосся невеликою кількістю води, використовуючи кисть-гребінець для фарбування. Пасма, які будете фарбувати, не відокремлюйте від решти волосся — вони повинні трохи стикатися з ними. Область відрослих коренів завдовжки 5-7 сантиметрів залиште недоторканою.

    Починаючи з самого світлого тону, профарбовують пасма знизу вгору. Розтяжка кольору повинна передавати поступове затемнення волосся від кінчиків до коренів. Можна пофарбувати тільки кінчики довжиною до 10-15 сантиметрів, така технологія називається балаяж.

    Розподіливши фарбу, залиште її на 25 хвилин, потім змийте теплою водою з використанням шампуню. Для зміцнення волосся скористайтеся маскою бальзам після фарбування.

    Венеціанське мелірування

    Даний тип фарбування передбачає освітлення вибіркових пасм. Барвник використовується близький до природного кольору , але на 2-3 відтінки світліше. Технологія фарбування в точності повторює каліфорнійське мелірування, але на відміну від нього, виконується на темні тону волосся. Для венеціанського фарбування використовують барвники відтінків шоколаду, червоного каштана, стиглої вишні, коньяку.

    Щоб оновити мелірування, не обов’язково відправлятися в салон. Багато видів прикореневого фарбування можна зробити і вдома. Досить вибрати потрібну техніку, підготувати все необхідне і дотримувати правила її виконання.

    Також рекомендуємо почитати: чому гель лак тріскається на нігтях