Прихована вагітність – може бути і якими симптомами себе проявляє

1801

Зміст:

  • Що називається непомітною вагітністю
  • Особливості прихованої вагітності
  • Допоможе УЗД виявити вагітність
  • Статистика стверджує, що кожна п’ята жінка має нерегулярний менструальний цикл. Інші ж 80% періодично теж спостерігають збої місячних, чого може бути велика кількість причин. Найчастіше саме нерегулярні і слабо виражені місячні стають причиною того, що жінки можуть не помітити, що знаходяться в положенні. Так протікає прихована вагітність.

    Прихована вагітність і як її виявити

    Що називається непомітною вагітністю

    Відповідаючи на питання, що це таке, можна сказати, що мова йде про вагітність, яка не виявляється настільки явно, щоб це стало помітно протягом першого місяця, а іноді й довше. Багато людей скептично ставляться до поняття «прихована вагітність», вважаючи, що не помітити такий стан неможливо. Насправді ж подібне трапляється нерідко.

    При цьому стані відсутній звичний швидкий набір маси тіла, живіт теж не збільшується. Бували випадки, коли жінки зверталися в лікарню з розтяжками білого кольору в нижній частині живота, або ж на початку пологової діяльності. Це дивно, але для повних дівчат таке цілком реально. Прихована вагітність найчастіше проявляється на 3-4 місяці. Лікарі кажуть, що жінки в такому стані підозрювали про можливу вагітність, але думали, що нічого не відбувається і навіть не робили тест на ХГЛ. Виділення з піхви, пов’язані з вагітністю, вони продовжували вважати місячними.

    Особливості прихованої вагітності

    Буває, що у жінок може збільшуватися вага, рости живіт, але вони навіть не здогадуються, що вся справа у вагітності. Найчастіше таке трапляється тоді, коли зачаття не планується. Тому не відстежує стан і самопочуття належним чином, на симптоми не звертають уваги. Якщо ж у дівчини менструації нерегулярні і мізерні, то їх можна переплутати з іншими виділеннями.

    Сторонні люди можуть помічати зміни у фігурі, збільшення живота колеги або родички. При цьому зміни пропорцій не такі, як у випадку з набором ваги через переїдання. Тіло округляється, а не звисає складками.

    Допоможе УЗД виявити вагітність

    Якщо з’являться підозри про наявність вагітності у зв’язку з якими-небудь проявляються симптомами, лікар-гінеколог в обов’язковому порядку призначить проходження ультразвукової діагностики. Таке дослідження дозволить точно визначити місце прикріплення плодового яйця, а також оцінити розвиток майбутньої дитини на поточному етапі.

    Навіть якщо явні ознаки вагітності відсутні, УЗД зможе виявити зачаття, якщо воно сталося. Ефективно працює аналіз на ХГЛ, особливо якщо мова йде про ранніх термінах вагітності. Як правило, зростання ХГЛ пов’язаний саме з вагітністю, оскільки цей гормон виділяє зародок. Саме на цьому принципі працюють аптечні тести. Зазвичай УЗД і аналіз на хоріонічний гонадотропін разом дають чітку відповідь на питання про наявність вагітності.

    Читайте далі: збільшення ваги при вагітності