Причини підвищеного лібідо у жінок різних вікових груп

1775

Зміст:

  • Причини високого лібідо
  • Класифікація підвищеного лібідо у жінок
  • Симптоми німфоманії
  • До якого лікаря звернутися
  • Методи корекції
  • Підвищене лібідо у жінок називається нимфоманией. Для багатьох представниць слабкої статі воно стає справжньою проблемою, оскільки жіночність ототожнюється зі скромністю і стриманістю. Ознаки німфоманії дівчата змушені ретельно приховувати, від чого страждають фізично і емоційно.

    Причини високого лібідо

    Головними причинами підвищеного сексуального бажання лікарі вважають гормони і психологічне сприйняття навколишнього світу. Німфоманія може з’явитися в будь-якому віці. Для встановлення провокуючих факторів і вибору методу корекції фахівця потрібно дізнатися про пацієнтці як можна більше: вік, спосіб життя, соціальний статус, хронічні захворювання та методики їх лікування, інші індивідуальні особливості організму.

    Підвищене лібідо у жінок називається нимфоманией

    На підставі отриманої картини можна зробити висновок про причини німфоманії:

    • Гормональна перебудова. Практика показує, що часто посилене потяг з’являється при вагітності. Жінки починають бачити еротичні сни. Якщо не отримують емоційного розряду від свого чоловіка, то відчувають оргазм уві сні. Аналогічні процеси відбуваються у дівчат під час пубертатного періоду.
    • Зміна менструального циклу. На відміну від чоловіків, які практично завжди готові до інтимної близькості, у жінок фізіологічне тяжіння залежить від дня циклу. Бажання інтимної близькості збільшується під час овуляції. Дана залежність передбачена природою і необхідна для успішного зачаття.
    • Захворювання, які призвели до порушення роботи головного мозку. До них відносяться менінгіт, травми голови. Ці стани неминуче позначаються на роботі гіпоталамуса, який відповідає за статевий потяг.
    • Захворювання психологічного характеру. У німфоманок часто виявляються психоемоційна нестабільність, підвищена агресія та інші прояви. Причиною стають схильність маніакального характеру, шизофренія, особистісні розлади та інші патології.
    • Вплив медикаментів. До посилення статевого бажання можуть призвести деякі наркотичні речовини, психотропні препарати, антидепресанти. Рідше такий побічний ефект викликають гормональні ліки.

    У деяких жінок визначити причину даного стану не вдається. У цьому випадку фахівці говорять про те, що високе лібідо спровоковано швидким відновленням гормонального фону після проведеного інтимного акту. Викликати цю реакцію можуть прискорені біологічні процеси в організмі, швидкий метаболізм.

    Класифікація підвищеного лібідо у жінок

    Під час встановлення провокуючих факторів важливо визначити вид гіперсексуальності. Німфоманія буває:

    • вроджена – посилення статевого потягу починається з моменту становлення гормонального фону і ніяк не контролюється зовнішнім впливом;
    • набута – посилене лібідо з’являється раптово і найчастіше є наслідком якогось порушення в організмі;
    • клімактерична – особливий тип німфоманії, який виникає при клімаксі і стає результатом психологічних, фізіологічних, хімічних процесів;
    • уявна – характеризується стійким бажанням інтимної близькості, яка не супроводжується безпосереднім статевим контактом.

    Визначивши причини та вид гіперсексуальності, можна скорегувати стан жінки з допомогою ефективних методик.

    Симптоми німфоманії

    Характерною ознакою гіперсексуальності є бажання знайти нових статевих партнерів на тлі декількох наявних чоловіків. У жінок з даним розладом постійно зберігається відчуття незадоволеності. З-за цього вона змушена шукати нові способи задоволення фізіологічних бажань.

    при климаксеПри клімаксі підвищене лібідо може бути результатом гормонального стрибка

    Німфоманія не обов’язково характеризується частими інтимними відносинами з різними чоловіками. Жінка може вибрати один об’єкт жадання і постійно переслідувати його. Точно так німфоманки відчувають потяг до власного тіла, намагаючись знайти нові способи досягнення екстазу.

    В залежності від виду, причини і вираженості високого рівня лібідо, у дівчат може бути явно виражена німфоманія. У деяких випадках представницям слабкої статі успішно вдається приховувати свою незадоволеність. Постійна присутність бажання інтиму викликає комплекси, що призводить до погіршення взаємовідносин з оточуючими і може навіть спровокувати десоціалізацію.

    До якого лікаря звернутися

    Якщо сильний статевий потяг виникає після тривалого утримання, наприклад, після пологів, то приводу для занепокоєння немає. Жінка з нормальним психологічним укладом зазвичай отримує емоційну розрядку, після чого заспокоюється. Якщо явно помітно підвищене лібідо, що порушує якість життя, слід звернутися за допомогою до фахівця.

    Найчастіше пацієнтки відправляються на прийом до гінеколога. Однак більшості жінок виявляється необхідний сексолог, психолог, ендокринолог. Можна звернутися зі своєю проблемою навіть до терапевта, а доктор порекомендує показатися лікарям більш вузької спеціалізації.

    Методи корекції

    Є різні методи боротьби з нимфоманией. При підвищеному лібідо використовується корекція способу життя та дієтотерапія, народні засоби, лікарські речовини і навіть виконуються хірургічні втручання. Методика лікування вибирається індивідуально і залежить від стану пацієнтки.

    Для позбавлення від думок про інтимної близькості рекомендується:

    • фізична активність;
    • здоровий спосіб життя;
    • регулярні статеві зв’язки;
    • захоплення хобі;
    • корекція раціону, передбачає виключення харчових афродизіаків;
    • прийом заспокійливих трав.

    При виявленні патологічного характеру гіперсексуальності жінці призначається медикаментозна терапія.

    Якщо провокаторами підвищеного лібідо стали вагітність, післяпологовий період або фертильні дні в циклі, то приводу для занепокоєння немає. Після усунення першопричини стан жінки приходить в норму самостійно. Якщо німфоманія зберігається протягом тривалого періоду, слід проконсультуватися з лікарем.

    Також рекомендуємо почитати: streptococcus agalactiae в мазку у жінок