Як зварити компот з яблук для грудничка

1234

Зміст:

  • Компот із свіжих яблук
  • Компот із сушених яблук
  • Корисний та смачний компот, приготований з сушених яблук або свіжих плодів, рекомендується пропонувати немовляті в період введення прикорму. Цей напій, збагачений вітамінами і мікроелементами, стимулює роботу ШЛУНКОВО-кишкового тракту, покращує апетит і зміцнює імунітет. Готувати компот рекомендується самостійно, тільки домашній напій зберігає максимальну кількість речовин, необхідних дитині.Компот з яблук для грудничка покращує травлення і насичує вітамінами

    Компот із свіжих яблук

    У літній період рекомендується готувати компот для немовляти із свіжих яблук, які містять велику кількість необхідних для повноцінного росту і розвитку мікроелементів. Для напою потрібно брати тільки стиглі і міцні плоди, рецепт приготування простий:

  • Закип’ятити літр очищеної води.
  • Три великих блоки очистити, видалити насіння, нарізати на великі шматки.
  • Покласти плоди в окріп, варити десять хвилин.
  • Співвідношення кількості плодів і обсягу води можна варіювати в залежності від того, наскільки насиченим повинен бути компот. Після охолодження в готовий напій можна додати трохи меду або натурального фруктового сиропу.

    Для дітей постарше потрібно варити компот 25-30 хвилин, це допоможе зробити напій більш насиченим. Однак варто знати, що тривале кип’ятіння зменшує кількість корисних речовин в компоті.

    Компот із сушених яблук

    Особливо корисний компот з яблук для немовляти, приготований з сушених плодів. Такий напій містить достатню кількість вітамінів, не надає подразнюючої дії на травний тракт. Для приготування необхідно дотримуватися такі поради:

    • перед тим, як зварити компот, потрібно ретельно перебрати яблука, видалити пошкоджені і сухофрукти залити холодною водою на 10-15 хвилин;
    • стали м’якими фрукти промити, залити водою в обсязі 1 літр, прокип’ятити 15 хвилин.

    По мірі звикання дитини до нового напою в компот можна додавати інші види сухофруктів, наприклад, чорнослив, курагу, груші.

    Для приготування компотів рекомендується використовувати тільки вирощені в домашніх умовах плоди, які багаті вітамінами і мікроелементами. У зимовий період краще вибрати сухофрукти. Свіжі плоди, що поставляються з-за кордону, проходять багаторівневу обробку, що робить їх непридатними для приготування компоту.

    Також рекомендуємо почитати: компот із сухофруктів при грудному вигодовуванні