Про дитячі імена

255

Синові 10 місяців. А я все не звикну до його імені…

З першою дитиною взагалі ніякої проблеми не було — миттєво зійшлися на імені, яке влаштовувало всіх.

З другим дуже довго буцалися. З родичами не радилися, тому що ті імена, які подобалися їм, нам взагалі ніяк (з серії сильно релігійних або «у нас в селі бичка звали).

Мої варіанти чоловікові не сподобалися, теж категорично, хоча моя душа все одно лежить до нихмужніни виявилися і того хлеще. У підсумку вже не пам’ятаю як, але залишилося два варіанти. Перший-красиве приємне ім’я. Але піб повністю б збігалося з родичем, який не здоровий на голову. Офіційно, а не жартування. Другий варіант — мені категорично не подобався звучанням, але чоловік був від імені в захваті і з усього, що він пропонував, це був принаймні людський варіант… Так і не вибрали до самих пологів. І ось лежачи в пологовому будинку, зі страхом за дитину, вибираючи з двох варіантів в обмежені терміни (у нас за законом зобов’язані дати ім’я протягом трьох днів), мені чомусь більше сподобався другий варіант, який ще й переводився як «бути здоровим». Цей момент був вирішальним.

У підсумку у нас другий хлопчик — валерій. Чудовий усміхнений сильний малюк. Але ім’я… Родичі, все, обгадили це ім’я з усіх боків. І гаразд би мені на їхню думку, але у мене серце теж не на місці. Не звикну до імені. Все в голові крутиться, що даремно я вибрала це, що як чуже воно. Був би сашенькою… І вічно хто — небудь та капне на хворе, мовляв, що за ім’я, ось виростить, знущатися будуть, потім соромно буде з таким ім’ям з дівчиною знайомитисяні, щоб підтримати, щоб з підтримкою ім’я більше вливалося в мову і мова, ось такі слова… Як ображатися починаю на ці висловлювання, відразу «та нічого ми такого не говоримо, просто незвичне ім’я, але нормальне». Ім’я сподобалося тільки подрузі і родичу-теске. Для чоловіка воно теж красиве, він весь час мені його зрадив, ось тільки щас унадився, що інше було красиве теж, але я (!) встала в позу і тому вибрали це… Бог суддя йому за всі його слова.

Вправте мені мізки. Підкажіть як звикнути. Як викинути цю дурь з голови. Може, вам це ім’я подобається і ви знайдете для мене слова підтримки. Може, була схожа ситуація.