Підпираємо обличчя руками і інші звички з дитинства, від яких ми швидше старіємо

436

В силу наївності і недосвідченості в ранні роки дитина, швидше, схильний прислухатися до порад рідних і близьких, ніж до себе. «товстий = негарний» « «багатий = нечесний»,» думає про себе = егоїст » і величезна кількість інших стереотипів, нав’язаних старшим, більш консервативним поколінням, ведуть до того, що ми забуваємо слухати і чути себе, не звертаємо уваги на свої справжні потреби, що з часом може привести до серйозних, часом навіть непоправних наслідків.

Про те, від яких звичок варто відучити дитину, щоб уникнути появи у неї серйозних проблем зі здоров’ям у майбутньому, розповідає професор народної медицини, засновник «школи природного омолодження» наталія соколова.

Погана постава

Кожен з нас хоча б раз у житті чув на свою адресу фразу «тримай спину рівно», а через якийсь час знову сідав в позу креветки. Недолік культури турботи про себе, яка повинна формуватися з дитинства і виходити, в першу чергу, від батьків, може привести до серйозних проблем зі здоров’ям.

Так, наприклад, якщо вчасно не привчити дитину тримати поставу, в майбутньому це може привести до викривлення хребта і, як наслідок, до нерівномірного навантаження на нього, що супроводжується болями в спині, плечах і попереку. Мало хто знає, що проблеми з хребтом також можуть негативно впливати на положення голови і щелепи, що також заподіює серйозний дискомфорт.

Недолік руху в течії дня

«раніше все було по-іншому», — найпопулярніша фраза, яку можна почути від наших дідусів і бабусь. І дійсно, якщо подивитися на нинішніх дітей, навряд чи ми побачимо їх бігають у дворі і грають в хованки. Швидше за все, вони будуть сидіти з планшетами, дивлячись мультфільми або граючи в ігри. При цьому малеча управляється з гаджетами краще, ніж багато дорослих.

Від сидячого способу життя дитини страждають не тільки батьки. Звичка підлітків проводити більшу частину часу нерухомо може привести до серйозних проблем із зайвою вагою і суглобами, викривлення хребта, погіршення зору. Якщо з ранніх років не привчити малюка до активного способу життя, то згодом нестача фізичного навантаження посприяє тому, що м’язи втратять тонус, а це, в свою чергу, може прискорити процес старіння.

Звичка підпирати обличчя руками

Ця звичка часто формується у школярів. Якщо ваша дитина любить підпирати підборіддя руками, варто пояснити йому, що це може негативно позначитися на стані шкіри обличчя. Якщо вчасно не позбутися згубної пристрасті, можна прискорити появу перших зморшок і передчасної обвислості на рівні кісток черепа і жувальної мускулатури, що призведе до формування асиметрії і викривлення всього тіла в цілому.

Сидіти, закинувши ногу на ногу

У цієї пози є тільки один плюс — зручність. Мінусів же набагато більше: варикоз, целюліт, викривлення положення таза, набряклість, гінекологічні проблеми і багато іншого.

Все це відбувається через перетискання промежини. Коли ми сидимо, закинувши ногу на ногу, у нас порушується нормальний відтік лімфи і венозної крові з нижньої половини тіла, іннервація (забезпечення органів і тканин нервовими клітинами, — прим. Ред .) не працює належним чином, тазове дно зміщується, що веде до застійних процесів в організмі. Причому така поза небезпечна і для чоловіків: у них може порушитися репродуктивна функція і почнуться проблеми з простатою.

Не висловлювати свої емоції

«терпи, козак, отаманом станеш», — говорили багатьом з нас в дитинстві, коли брали кров з пальця, мазали зеленкою розбите коліно або змушували робити ненависну домашку з хімії. Звичка терпіти-один з найбільш непомітних, але в той же час згубно впливають на дитину факторів.

Деякі батьки з ранніх років вчать дітей не плакати, коли боляче і страшно, і часто намагаються присоромити малюків за будь-який прояв емоцій. Глушити в собі переживання-неправильно і навіть шкідливо. Будь-які, в тому числі і негативні емоції важливо проживати.

Фрази з серії» хлопчики не плачуть » можуть привести не тільки до психологічних проблем, які в більш зрілому віці часом доводиться вирішувати з фахівцем, але і до психосоматичних захворювань. Коли ми стримуємо емоції, страждає діафрагма, знаходяться в напрузі жувальні суглоби, формується сутулість. Крім того, людина перестає цінувати себе і піклуватися про своє ментальне і фізичне здоров’я, а це теж вірний шлях до передчасного старіння.

Таїсія ступіна