«ти така страшна, на себе не схожа»: росіянка хотіла стати красивішою, а втратила і обличчя, і бойфренда

329

Краса вимагає жертв. Цю істину дівчатка вбирають майже з народження. Вже подорослішавши розуміють, що одними жертвами не обійтися. Краса вимагає чималих фінансових витрат і грамотного лікаря, який не зашкодить. Інакше життя може перетворитися на справжній кошмар, як це сталося з 37-річною мешканкою пермі.

Ще недавно світлана була схожа на дівчат зі сторінок глянцевих журналів: пухкі губи, довгі вії, ідеальна шкіра. Успішний архітектор була майже щаслива.

Не вистачало самої малості — впевненості в собі. Та й коханий чоловік підливав масла у вогонь:

«старієш! кину тебе і знайду нову, молоду», — ніби як жартома говорив він.

У кожному жарті є частка жарту, решта — істина, розсудила світлана і стала замислюватися про процедури омолодження.

А хлопець все продовжував «жартувати», тим самим доводячи дівчину до істерик.

В якийсь момент нерви здали, і вона вирішила відправитися до косметолога, прибрати носогубну складку. Корекція мімічних зморшок давно позиціонується як безпечна процедура, і її пропонують в кожному другому, а то і першому салоні.

З багатьма тонкощами індустрії краси світлана була відмінно знайома — судячи зі знімків дівчини, вона вдавалася до процедури збільшення губ.

Протягом 9 років пермячка зверталася до одного косметолога, якій довіряла і була впевнена в результаті. Того разу теж розраховувала вийти молодшою красунею.

» вона робить мені носогубну складку гіалуронкою. Потім каже, що треба підправити овал обличчя. Потрібно трохи видалити набряки, зробили ін’єкції, а після особа змінилося. Стало немов неживе. Шкіра висить, як ганчірка, вії випали, очі провалилися», — розповідає про перенесені жахи світлана.

Лікар зробила ін’єкції гіалуроновою кислотою, а потім ввела пацієнтці препарат, який повинен був прибрати надлишки колишнього філера на обличчі.

Тоді світлана не знала, що використовувати фермент і гіалуроновий філер в одну процедуру заборонено. Її хвилювало зовсім інше: через тиждень дівчина збиралася в сочі і переживала, що на обличчі залишиться набряк від процедури.

» я дуже хвилювалася: якщо щось піде не так, з якою особою я полечу у відпустку? лікар мене запевнила, що все абсолютно безпечно», — ділиться дівчина.

А вже до вечора світлана зрозуміла, що зробила фатальну помилку, погодившись на процедури.

» дивлюся в дзеркало і бачу, що обличчя починає змінюватися: шкіра під очима висихає і буквально провалюється. За три дні повністю висохло не тільки подглазье, але і верхню повіку. Брови опустилися вниз і стали «будиночком», зовнішні куточки очей опустилися», — описує жахи пацієнтка.

Перелякана світлана стала відправляти свої спотворені фото косметологу, але та відповідала:

«не вигадуй. Це все тобі тільки здається».

Світлана вірила, що потрібно трохи почекати і все нормалізується. Але час минав, а звична зовнішність не поверталася. Замість 37-річної дівчини в дзеркалі відбивалася жінка на 10 років старша.

Коханий вже не жартував, що знайде собі супутницю молодшу.

» відносини відразу закінчилися. Сказав, ти стала така страшна, на себе не схожа. Все висить, очі незрозумілі. І пішов » » — з жалем розповідає світлана.

Сьогодні мешканка пермі навіть собі насилу зізнається, що зважилася на процедури тільки заради того, щоб утримати чоловіка, а в підсумку отримала у відповідь зраду.

Але світлані було вже не до цього, вона судорожно намагалася врятувати своє обличчя.

Косметолог переконала дівчину ще кілька разів ввести препарат, щоб прибрати все непотрібне з-під шкіри, але це тільки погіршило ситуацію.

» за перший візит вона взяла з мене 20 тисяч рублів, а коли зрозуміла, що сталося, далі вже робила все безкоштовно. У підсумку вколола мені в цілому аж 3 пляшечки препарату, а це 9000 одиниць!»- каже дівчина.

Зневірившись вирішити питання в пермі, світлана поїхала в москву, але лікарі тільки розвели руками.

Офтальмологи зробили висновок, що положення очного яблука в орбіті виправити буде неможливо, з часом почне падати зір. Якість шкіри відновити не вдасться зовсім.

» тільки зараз розумію, що для підтримки краси не потрібні косметологи. Що ми самі собі придумуємо якісь комплекси або їх нам нав’язує суспільство. Вважається, що якщо ти не йдеш після 30 — ти до косметолога, значить ти — не сучасна людина, не доглядаєш за собою», — ділиться росіянка.

Отримавши невтішний вердикт, світлана повернулася в перм, звільнилася з роботи і мінімізувала спілкування з друзями.

» як я поясню в офісі, що зі мною сталося? я звільнилася. Мене показували відомим хірургам і знайшовся тільки один, хто готовий взятися за мій важкий випадок: прибрати гелі з-під шкіри хірургічним шляхом, а потім зробити ліпофілінг і підтяжку», — каже дівчина.

Але коштувати така процедура буде величезні гроші, близько 150 тисяч доларів. У перерахунку на рублі це без малого 11 мільйонів. Сума для світлани та її родини непосильна.