Підготовка до кесаревого розтину

1086

Зміст:

  • Процес підготовки
  • Популярні запитання
  • Кесарів розтин – це родоразрешающая операція, в ході якої дитина з’являється на світ шляхом видалення матки та черевної стінки породіллі. Як альтернатива звичним пологах, планове кесарів розтин призначається за певними показаннями у матері і немовляти. Щоб не переживати про результат пологів вагітної потрібно заздалегідь знати, як повинна проходити підготовка до кесаревого розтину.Підготовка до кесаревого розтину

    Процес підготовки

    Один з елементів підготовки до пологів– відвідування відповідних курсів. Питання розродження на них також зачіпається, а значить, у вагітної буде можливість вивчити питання більш детально.

    Якщо операція запланована, майбутній мамі рекомендується заздалегідь підготуватися до можливого аутологичному переливання крові. Суть процедури полягає в здачі близько 300 мл крові, яка може знадобитися в непередбаченій ситуації. Кров буде зберігатися в спеціальній камері до самого розродження, а здійснити її паркан можна вже після 20-го тижня вагітності. Повне відновлення організму після цієї процедури відбувається протягом 3-х днів.

    Безпосередня підготовка до операції складається з кількох важливих етапів:

    • зібрати необхідні в пологовому будинку речі (окремий пакет — для пологового залу);
    • останній прийом їжі перед операцією через 12 годин;
    • обговорити процедуру зі своїм лікарем, надати потрібні папери, підписати документи, задати питання.

    Майбутній мамі необхідно прибути в пологовий будинок приблизно за 7-10 днів до призначеної дати пологів. У цей період лікар здійснить забір біоматеріалу (кров, сеча) для проведення досліджень, розповість, як проходить підготовка до операції, призначить дату УЗД. Розм’якшувати шийку матки за допомогою спазмолітиків в даному випадку не потрібно.

    Важливо розуміти, що до екстреного кесаревого розтину підготуватися неможливо, оскільки позапланово операцію виконують тільки в тому випадку, якщо в ході звичних пологів виникла загроза для життя матері або дитини. Зазвичай ЕКС проводять, якщо дитина заплутався в пуповині, сталася зупинка родової діяльності та ін

    Популярні запитання

    Багато породіллі, зіткнувшись з необхідністю народжувати шляхом кесаревого розтину, задаються одними і тими ж питаннями:

  • Безпека. Завдяки сучасній медицині операція проходить швидко і без ускладнень.
  • Болючість. Кесарів розтин може проходити як з епідуральної анестезією, так і під загальним наркозом.
  • Наслідки для дитини. В ході операції ризик отримати родову травму прагне до нуля, а візуально тільки що народилися малюки більш симпатичні (з гладкою рожевою шкірою і круглою головкою).
  • Післяопераційний період. Повне відновлення відбувається через 1-1,5 року. У перші дні після операції може знадобитися допомога медперсоналу. Легка фізкультура дозволена вже через пару місяців.
  • Грудне вигодовування. Після загального наркозу з прикладанням краще почекати кілька годин. Якщо показані антибіотики, лікар призначить препарати, сумісні з ГВ.
  • Іноді породіллю турбує почуття неповноцінності через майбутню операцію. Варто відкинути ці думки і, якщо потрібно, проконсультуватися у психолога.

    Читайте також: кесарів розтин