Після всього, що було зроблено і сказано, свекруха хоче стати моєю подружкою…

1148

Практично в кожній сім’ї є своя історія на тему «свекруха-невістка». А все тому, що мати чоловіка часом не приймає обраницю свого сина і влаштовує їй «веселе» життя. І от питання: чи можна починати все з чистого аркуша, якщо свекруха зрозуміла свої помилки?

Читайте також:Правді в очі: як хороша мама перетворюється на шкідливу свекруха

На цю тему пост молодої матусі з ніком в Мережі Олександра. Автор ділиться з подругами наболілим в надії на раду:

У нас зі свекрухою був конфлікт. Не один. Вона ревнувала свого сина. Говорила всяку нісенітницю про мене. Ми взагалі не спілкувалися якийсь час.

З настанням вагітності вона відтанула. Тепер вона постійно дзвонить, кличе до себе на дачу, то ще кудись. Розповідає мені про своїх справах/проблеми і тд. Ніби ми подруги.

Я розумію, що вона дуже хоче спілкуватися з онуком. Я не проти.

Просто поки він маленький і її спілкування з ним не може відбуватися без моєї присутності. Мені неприємно її суспільство. Нічого не можу з собою вдіяти.

У кого була схожа ситуація? Як ви робили? Як вели себе? —поцікавилася Олександра.

Ситуація неоднозначна. З одного боку, а раптом свекруха дійсно зрозуміла свої помилки і вже не повторить їх? Але чи можна вірити, що її бажання дружити з невісткою щире? У цьому спробували розібратися подруги молодої матусі. І, як завжди, поділилися своїми історіями.

У мене була ситуація. І, можливо, ми б дійсно нормально спілкувалися, якби я знала, що вона все робить щиро. А так, так, задушевні розмови, спроби влізти в душу. А коли я виходжу, зовсім інше про мене говорять і думають. Тому спілкування я поставила чітко — лише про дітей. І не шкодую (Мері)

Ооой, як знайомо. У підсумку, гаразд, думаю, адже бабуся. А ще гірше стало. Її переклинює. І ми з чоловіком просто перестали з нею спілкуватися. Вона в нс в телефоні. Чим більше робиш добра, тим більше отримуєш зла. Натерпілася її витівок. Вистачить! Мій чоловік раніше був нейтральний, а тепер сам сказав: «Не чіпай мою сім’ю». Не хочете її бачити, і не варто (Аlisa)

Терплю. Все-таки вона бабуся, я б не хотіла, щоб моє ставлення до неї передався і дитині (Яжмать)

Як-то підтримую спілкування, коли дзвонить, питає про внучку, розповідаю (Альбіна)

Те ж саме, терплю, бо вона мама чоловіка і бабуся, нікуди від цього не дітися. Як би вона мені не подобалася (Лєра)

Читайте також:Від розпещеної молодшої сестри чоловіка в нашій родині суцільні неприємності

Більшість матусь порадили автору дати свекрухи другий шанс.

Якщо хочете теплі стосунки в родині, то пора вчитися хитрощі і мудрості (Софі)

Всі роблять помилки, і ви не виняток. Коли то й ви станете свекрухою (Ліа)

Якщо вона сама пішла на хороший контакт, то забудьте всі образи і починайте спілкуватися ближче. Ви ж тепер теж мама. І самі ревнуєте дитини. Так і для свекрухи син завжди буде дитиною. незалежно від віку. Тому тут тільки зрозуміти і пробачити (Ірина)

А ви б погодилися дати свекрухи другий шанс?

Всі фото: Depositphotos