Як застосовувати алое для волосся

770

Зміст:

  • Переваги застосування алое для волосся
  • Зволожуюча маска з медом
  • Цибулеве засіб для росту волосся
  • Масло алое і кокоса для відновлення пошкодженого волосся
  • Скраб для шкіри голови на основі харчової соди
  • Лимонний ополіскувач від лупи
  • Гелевий бальзам алое для волосся, схильного до сплутування
  • Побічні ефекти від застосування алое
  • Як отримати свіжий гель з листочків алое
  • Алое віра часто застосовується для догляду за шкірою голови і волоссям. Рослина є скарбницею незамінних амінокислот і ферментів. В гелі стебел міститься більше 75 поживних речовин. Тим, хто хоче відмовитися від застосування синтетичних косметичних засобів для волосся, варто звернути увагу на настільки поширена рослина. Прості народні рецепти дозволять отримати здорову і красиву зачіску.

    Переваги застосування алое для волосся

    Це домашнє рослина можуть використовувати власниці і жирних і сухих волосся. Додаткові компоненти саморобних шампунів і масок дозволять посилити дію нейтральної речовини.

    Алое для волосся — бюджетне і дієвий народний засіб

    Алое віра володіє наступними позитивними властивостями:

    • протигрибковим: постійне застосування натурального кошти сприяє усуненню лупи;
    • захисним: гель створює захисний шар на шкірі голови і волосся. Жительок мегаполісів дуже важливо оберігати волосся від впливу смогу, пилу та інших токсичних елементів навколишнього середовища;
    • зволожуючим: гель є натуральним кондиціонером, сприяє утриманню вологи усередині волоса;
    • протизапальну: алое заспокоює шкіру голови, роздратовану в результаті алергії, непереносимості хімічних компонентів у складі косметики для волосся;
    • стимулюючим: особливі протеолітичні ферменти сприяють активізації росту нових волосків.

    Крім усього іншого алое допомагає нормалізувати кислотний баланс шкіри голови, відновити пошкоджене волосся.

    Зволожуюча маска з медом

    Можна наносити на голову чистий сік алое. Але деякі натуральні добавки посилюють дію саморобної косметики, дозволяють адаптувати приготовану суміш під певний тип волосся.

    Змішати 10 мл рідкого або розтопленого меду з 1 ст. л. гелю алое. Додати масу в 50 г м’якого кокосового масла. Втерти маску в шкіру голови, розподілити по довжині волосся. Залишити на 20 хвилин, після чого вимити голову м’яким шампунем. Локони стануть блискучими і розсипчастими.

    Цибулеве засіб для росту волосся

    Велику цибулину натерти на дрібній тертці, віджати сік через марлю. Додати 1 ст. л. гелю алое. Отриману суміш підігріти на водяній бані і втерти в шкіру голови. Обернути волосся теплим махровим рушником і залишити на годину.

    Потрібно приготуватися до того, що буде відчуватися неприємний запах і невелике печіння. В кінці процедури промити голову оцтом для того, щоб нейтралізувати цибульний аромат.

    Щоб помітити реальний результат, рекомендується робити маску 2-3 рази на тиждень протягом декількох місяців. Цибульну кашку також можна застосовувати тим, хто страждає від випадіння волосся.

    Масло алое і кокоса для відновлення пошкодженого волосся

    Структури масел з алое і кокоса абсолютно різні, але властивості у натуральних засобів схожі. Потрібно змішати розтоплене кокосове масло з витягами з алое в співвідношенні 1 до 1. Отримана маса повинна мати м’яку текстуру, тому варто проводити процедуру в теплій кімнаті.

    Розподілити маску по всій довжині, залишити на 20-30 хвилин. Вимити голову м’яким шампунем і висушити волосся без фена. Оброблені локони стануть м’якими, блискучими і слухняними.

    Скраб для шкіри голови на основі харчової соди

    Сода є відмінним очищаючим засобом. Застосовувати її можна не тільки в побутових цілях. Людям, які використовують велику кількість укладальних засобів, рекомендується кілька разів в місяць ретельно очищати шкіру голови.

    Необхідно змішати 1 ст. л. соди 1 ч. л. морської солі. В якості бази використовувати 20-30 мл гелевого екстракту алое. Отриману масу наносити перед застосуванням шампуню. Періодичне використання саморобного скрабу додатково допоможе впоратися із зайвою жирністю волосся.

    Лимонний ополіскувач від лупи

    Тим, хто хоче позбутися від лупи в домашніх умовах, рекомендується застосовувати натуральний ополіскувач. В 1 літр чистої води додати 20 мл гелевого екстракту, видавити сік великого лимона. Після використання шампуню і кондиціонера, необхідно ретельно промити шкіру голови приготованою водою.

    Якщо користуватися саморобним ополіскувачем на регулярній основі, можна помітити посилення блиску волосся. Ефект пояснюється високим вмістом натурального вітаміну С в лимоні і алое. Аскорбінова кислота активізує синтез колагену — речовини, що утворює захисний шар на волосках. Лимонний ополіскувач також допоможе власницям жирної шкіри голови.

    Гелевий бальзам алое для волосся, схильного до сплутування

    Тим, хто шукає народний засіб для щоденного застосування, рекомендується приготувати гелеподобный бальзам. У складі є кисломолочні продукти, тому робити велику кількість кондиціонера не варто.

    Змішати 2 ст. л. гелю алое з 50 мл густого грецького йогурту або кефіру. Отриманий бальзам наносити на всю довжину локонів відразу ж після застосування шампуню. Гелеву масу не варто надовго залишати на волоссі. Рекомендується змити засіб через 5-7 хвилин.

    Якщо хочеться замаскувати запах кисломолочних продуктів, варто додати в кондиціонер кілька крапель улюбленого ефірного масла.

    Побічні ефекти від застосування алое

    Алое вважається гіпоалергенним рослиною, але не варто застосовувати гель без попередньої алергопроби. Деякі народні цілителі радять пити вичавки з алое в чистому вигляді. Дійсно, цілюще зілля допоможе забезпечити організм вітамінами, необхідними для активізації росту волосся. Але пити сік у великих кількостях небезпечно: латекс у складі рослини може провокувати такі побічні ефекти, як біль у животі, судоми.

    маска

    Маска з алое може викликати алергію: варто заздалегідь провести найпростішу перевірку реакції організму

    Тривале вживання алое в невеликих кількостях може спровокувати:

    • діарею;
    • кров в сечі;
    • зниження вмісту калію в крові;
    • м’язову слабкість;
    • проблеми в роботі серця.

    Від застосування народного кошти, в тому числі зовнішньо, варто відмовитися вагітним і годуючим жінкам.

    Невеликий відсоток людей страждає від алергії на алое. Перед тим, як використовувати народне засіб, необхідно нанести невелику кількість соку рослини на тильну сторону долоні і простежити за тим, чи не з’явилася висипка.

    Як отримати свіжий гель з листочків алое

    У сучасних магазинах можна купити не тільки сік, масло, але і гідролат алое. Але краще всього застосовувати власноруч здобуте натуральна сировина. Рослина невибаглива до навколишніх умов і може рости не тільки на грядці, але і в кімнатному горщику. Щоб почати приготування домашнього косметичного засобу, необхідно зрізати гострий листочок і витягти гелеве вміст. Потрібно стежити за тим, щоб щільні частинки зеленої оболонки не потрапили в прозору масу.

    Можна дотримуватися наступного алгоритму.

  • Обрізати гострий листочок біля самої основи.
  • Ретельно вимити трубочку з гелем.
  • Тонким ножем зробити поздовжній розріз і вивернути вміст назовні.
  • Маленькою ложечкою зішкребти залишки гелю.
  • Натуральні косметичні засоби на основі алое дозволяють не тільки відновити структуру волосся, але і прискорити зростання волосся. При зовнішньому нанесенні рослина вкрай рідко провокує алергічні реакції.

    Читайте також: маска з авокадо для обличчя