Свекруха не хоче зрозуміти, що не потрібно хвалитися моєю дитиною перед чужими людьми

619

Коли на світ з’являється малюк, мами або починають активно ділитися фото і відео в соціальних мережах з перших днів життя, або категорично проти цього. І якщо хтось із членів сім’ї порушує режим секретності, матусі другого типу засмучуються.

Читайте також:Монолог мами: «Я проти того, щоб в соцмережах розміщували фото з моєю дитиною»

У Мережі часто діляться обговореннями про те, що часто порушує прохання «про нерозголошення» родина чоловіка. Зокрема, свекруха. В цьому відношенні не пощастило з родичкою і молодої матусі з ніком в Мережі Олена. Її пост став справжнім криком душі…

Ну як так можна? Свекрухи 50 років, і вона не може зрозуміти, що її внучка ще зовсім маленька і не потрібно її показувати всім, кому тільки захочеться, — пише Олена. — Подзвонила: «Привезіть, хочу показати своїм подружкам», то привезла без нашого відома бабусь і тіток, причому одна з них хворіла і все хотіла цілувати доньку.

А вчора взагалі мене розлютила. Вона збирається з друзями в кафе, а перед цим заїхати до нас додому в кількості 8 чоловік, щоб цитую: «Дуже хочемо похвалитися дитиною». Притому, що нас з чоловіком вдома не буде в цей час (моя мама буде за няньку).

Я не розумію, дочка— циркова мавпочка, що на неї можна чужим дивитися?! Я їй сказала, що проти.., стільки людей.., на вулиці холодно, сльота, бацилы, нас удома не буде. А вона мені у відповідь: «Ти як народила, стала злий якийсь!» Я кажу: «Я не зла, я відповідально і з розумом ставлюся до всього, що пов’язано з дитиною». А свекруха у відповідь: «Ну ви все одно подумайте і я завтра подзвоню».

Молода матуся розповіла і про інші особливості поведінки свекрухи:

Щоб ви розуміли, це людина житті нам не дає з самого початку шлюбу. Всі сварки — з-за неї. Їй то диван не подобається, то кухня, то я груддю не так годую, то підгузник не так одягаю. Чоловік їй багато разів говорив: «У нас своя сім’я». Але їй все одно.

Подруги в Мережі підтримали огорченную молоду матусю і поділилися порадами.

Роби те, що тобі подобається. Говори про те, що не подобається. Скажи про це своїй свекрусі прямо (Ксенія)

Скажіть їй, що у вас вдома не цирк, щоб приходити кому попало і милуватися дитиною. І, взагалі, не відкривайте їй двері, або підіть з дитиною кудись. Якщо по-доброму не розуміє, може, так зрозуміє (Нюта)

Одна з матусь запропонувала альтернативне рішення.

Запишіть для неї відео, фото. Нехай їх показує, — міркує Nadin.

Читайте також:Правді в очі: як хороша мама перетворюється на шкідливу свекруха

У Мережі обговорили і таку сторону питання. Ніка припустила, що свекруха більше любить не онуку, а в ролі її бабусі.

Ось і купається в цій славі і самолюбстві. Їй все одно на турботу про дитину та її здоров’я. А ви строго скажіть їй, раз не розуміє, — порадила користувачка.

А як ви думаєте, які аргументи здатні переконати свекруха не хвалитися дитиною і не показувати дитину друзям?

Всі фото: Depositphotos