Скільки разів на день потрібно їсти, щоб схуднути?

1722

Про те, скільки разів на день потрібно їсти, існує кілька думок. Хтось віддає перевагу дробове харчування – потроху, але часто. Інші обмежують себе трьома прийомами їжі, треті дозволяють собі перекуси.

Наприклад, співачка Вікторія Макарська живиться згідно з «правилом кулачка». Знаменитість зазначає, що дізналася про нього від професійного дієтолога, досвіду якого довіряє. Сенс в тому, що потрібно з’їдати кількість їжі об’ємом не більше розміру свого кулака. Це якраз та частина, яка необхідна організму для задоволення почуття голоду без переїдання.

Читайте також:Експерти: недосип викликає ризик ожиріння

Тему кількості прийомів їжі в день коментує дієтолог-ендокринолог Альбіна Комісарова.

Скільки разів на день потрібно їсти, щоб схуднути? Три? П’ять? А якщо інсулінорезистентність? – пояснює в особистому блозі доктор.

Скажу відразу, що проводилися дослідження, де порівнювали групи, які їли однакову кількість калорій, ось тільки одна група їла 3 рази в день, інша 5. Ніяких значущих відмінностей в результатах не виявлено. А це означає, що не так важливо скільки раз ви їсте, важливо скільки ви їсте протягом дня і що ви їсте.

Альбіна Комісарова роз’яснила правила харчування:

Якщо ви вирішили знижувати вагу, їжте стільки ж разів, скільки ви їли до цього. Не треба придумувати собі додаткових прийомів їжі, щоб «розігнати обмін речовин», це так не працює.

Якщо раптом ви вирішили зробити харчування дробовим, то станете їсти маленькими порціями, отримуючи мало калорій. В результаті — постійний голод.

Якщо ви ніколи не снідали і вам не комфортно, то і не треба себе змушувати, обмежтеся склянкою води.

Вибирайте варіант, який підходить вам, який вписується в ваш графік і спосіб життя.

Читайте також:Реальні історії: як мотивувати себе на схуднення

Дієтолог звернула увагу, що страждають на діабет:

Всі авторитетні наукові співтовариства регламентують те, що людина може їсти стільки разів, скільки йому потрібно, єдине, що краще робити прийоми їжі в один і той же час, так як у таких людей порушена 1 фаза секреції інсуліну.

Підводячи підсумок, дієтолог зазначила:

Головне – здорове харчування і фізична активність, а не кількість прийомів їжі.

Нагадаємо, раніше Альбіна Комісарова пояснювала і з приводу харчування у вечірній час.

Ви часто просите відповісти на кілька подібних питань:

  • що можна їсти на ніч, щоб не поправлятися?
  • що категорично не можна їсти ввечері нікому?

Насправді відповідь тут проста: їжте, що хочеться, в рамках рекомендованого денного раціону.

Читайте також:Шкідливо або корисно: дієтолог розвінчав міфи про вживання кефіру та сиру перед сном

Однак не поспішайте до холодильника! Дієтолог Альбіна Комісарова докладно розповіла про продукти, які можна їсти ввечері, і тих, які краще залишити для завтрашнього меню.

Наш обмін речовин дійсно знижує свою швидкість, але ближче до сну, а не коли на вулиці стемніло. Тому рекомендується останній прийом їжі робити за 2-3 години до сну, щоб їжа вже почала перетравлення і ви не лягли спати голодними, — пояснила фахівець з харчування.

Немає такого, що вуглеводи краще їсти вранці, а ввечері не засвоюються. Організму все одно, він чудово засвоїть шоколадку і в 3 години ночі. Тому вуглеводи на вечерю їсти можна, важливо дотримуватися рекомендовану дозу протягом дня: зазвичай це 3-5 порцій розміром з жменя, яка поміщається на вашу долоню.

Багато хто думає, що солодке краще їсти вранці, так як вуглеводи витрачаються протягом дня, але вуглеводи витрачаються відразу ж на наші потрібні і через кілька годин ви знову захочете їсти. Можете спокійно їсти солодке протягом дня, немає жодних часових рамок, їх придумали люди, щоб обмежити кількість їжі протягом дня.

Сир і молочні продукти можна їсти на ніч.

А скільки разів на день ви їсте?

Всі фото: Depositphotos