Солодкі сни: вяжемо кокон для новонародженого з вовни мериноса

1068

Кокон-гніздечко — дуже затишна конструкція. У ній малюк може спати і вивчати навколишній світ. Якщо покласти немовля в такому коконі на пеленальний столик, можна не боятися, що він впаде (звичайно, за умови, що дитина ще не вміє перевертатися, а мама упівока стежить за ним).

Детальніше:Кокон для новонародженого: чому він потрібен і який вибрати

Можна придбати цю річ в магазині або у майстринь-рукодільниць, але краще всього зробити своїми руками. Наприклад, зв’язати кокон з вовни мериноса. Вона м’яка і тепла, а саме в’язання займе близько півгодини. І не вимагає як таких навичок в’язання!

© Instagram @merinosoft_pled

Спробуйте, у вас обов’язково вийде. До того ж процес стане маленькою медитацією в очікуванні малюка.

Вам знадобиться:

  • вовна мериноса — близько 1,5 кг

Для в’язання з вовни мериноса не використовуються гачок або спиці. Як правило, з цієї товстої пряжі в’яжуть руками. Спробуйте, це дуже просто! Головне, постаратися робити всі петлі однієї довжини, щоб вийшла в’язка рівною і красивою.

© Instagram @pledi_merinoss

Читайте також:Майстер-клас: в’яжемо плед з вовни мериноса за один вечір

Як зв’язати кокон для новонародженого:

  • Намотайте пряжу на руку в два оберти, дістаньте з-під верхньої нитки нижню. У вас вийде петля і вузлик.
  • Імітуючи в’язання гачком, провяжите руками повітряні петлі. Всього потрібно зробити 10 повітряних петель.
  • Провяжите стовпчик без накиду в другу петлю, далі весь перший ряд провяжите стовпчиками без накиду. В останню петлю провяжите два стовпчики без накиду, щоб сформувати закруглення.
  • Переверніть в’язання. Точно так само провяжите по стовпчику без накиду в кожну петлю з іншого боку кіски. Сформуйте заокруглення: у передостанню петлю провяжите два стовпчики без накиду, в край косички — один стовпчик, а потім знову два стовпчики.
  • Другу сторону ряду в’яжіть точно так само, пров’язуючи стовпчики в кожну петлю за зовнішній край попереднього ряду. Зробіть закруглення: два стовпчики в петлю, потім один стобик, потім знову два стовпчики.
  • Другий ряд провяжите точно так само, по одному стовпчику в кожну петлю. Сформуйте закруглення: два стовпчика, потім один стобик, потім знову два стовпчики. Провяжите другий ряд з іншого боку кіски. Денце кокона готово!
  • Провяжите перший ряд стінок кокона стовпчиками без накиду, починаючи формувати їх у закруглення. Стовпчики робіть за внутрішню петлю кіски попереднього ряду, збільшення заокругленнях не робіть!
  • Другий ряд для стінок кокона в’яжіть стовпчиками без накиду. Петлі потрібно робити трохи інакше: заводячи нитка під обидві ніжки стовпчик попереднього ряду. Перейшовши на іншу сторону кокона, в’яжіть так: один стовпчик провязывайте в петлю, а другий — через петлю. Так стінки вийдуть щільніше.
  • Закріпіть нитку і сховайте її у в’язання. Кокон для новонародженого готовий!
  • Подивіться цю відеоінструкцію. У ній покроково показано всі в’язання такого кокона-гніздечка для немовляти, у вас точно не залишиться жодного питання!

    Фото на анонс: Instagram @i_am_boundin, @mimimiishki

    Як вкласти дитину спати вчасно

    4-27-2021



    Сон життєво важливий для росту, здоров’я і розвитку дитини. Однак змусити дітей заснути не завжди легко, і у більшості батьків виникають проблеми, як вкласти дитину спати. Зверніться за посиланням https://sonmalysha.ru/glavnaya та отримайте консультацію від фахівця.

    Дітям потрібно більше сну, ніж дорослим, але часто вони щосили борються з бажанням заснути. Ви це розумієте тільки після того як вже 5 разів подоткнули ковдру, а дитина наполегливо відкриває очі, і так може тривати півночі.

    Ми зібрали шість порад, які допоможуть вашій дитині спати міцніше і довше щоночі.

    Завжди лягайте спати в один час
    Встановлений розпорядок дня може зменшити у дитини стрес, викликаний необхідністю лягати спати. Вечір потрібно будувати так, щоб допомогти дітям підготуватися до сну. Передбачте кілька кроків, таких як приглушення світла в будинку, тепла ванна, надягання піжами, казка на ніч або спокійна, розслаблююча музика. Всі діти різні: важливо, щоб ви побудували розпорядок дня, який підходить саме вашій родині, і дотримувалися його.

    Задайте час сну
    В ідеалі дитина щодня повинна засипати і прокидатися приблизно в один і той же час з різницею не більше 1-2 годин, щоб налаштувати свої природні біологічні годинник. Занадто часта зміна цього часу може мати негативні наслідки для вашої дитини: наприклад, зміна часових поясів виснажує його енергію, тому дитина вередує і гірше засинає.

    Створіть сприятливі умови для сну
    Дитяча спальня повинна бути місцем, прекрасно адаптованим для сну, з ідеальним освітленням і рівнем шуму, які сприяли б безтурботному засипанню. У спальні дитина повинна відчувати, що йому нічого не загрожує, це повинен бути тихий, прохолодний затемнений куточок житла, а якщо ваша дитина боїться темряви, встановіть в його спальні невеликий нічник. Усунення з спальні таких відволікаючих факторів, як ноутбук або iPad за годину до сну також допоможе дитині швидше відправитися спати, в той час як підсвічування, що виходить від цих пристроїв, може змусити мозок вважати, що йому необхідно не спати.

    Правильне харчування
    Якщо ваша дитина переїла або недоїла перед сном, це може викликати у нього дискомфорт і занепокоєння. Найкраще за 3 години до сну як слід повечеряти, а перед сном злегка перекусити, якщо виникне відчуття голоду. Ми радимо давати дитині перед сном продукти з високим вмістом білка або клітковини: горіхи, хумус, грецький йогурт, яйця або ягоди, — але при цьому слід уникати цукру і кофеїну.

    Не забудьте про гімнастику
    Фізичні вправи корисні не тільки для здоров’я вашої дитини, його серцево-судинної системи і контролю ваги, але і для сну. Дослідження показали, що діти, які регулярно займаються фізичними вправами, засинають швидше і сплять довше, ніж діти, які ведуть неактивний спосіб життя. Виділіть час для ігор і вправ не менше ніж за 2 години до сну, інакше ваші малюки перезбудяться, і їх буде важче заспокоїти.

    Висипається вам дитина?
    Кількість сну, необхідне дитині, залежить від його індивідуальних потреб і віку. Тому важливо враховувати рекомендації, що стосуються дитячого сну, у міру дорослішання дитини.