Статус зобовязує: 20 правил, які доводиться дотримуватися юному принцу Джорджу

1433

22 липня старшому синові принца Вільяма і Кейт Міддлтонпринцу Джорджу — виповнилося шість років. Хлопчик виріс! Ми з’ясували 20 цікавих фактів про те, які обмеження та обов’язки накладає на життя дитини той факт, що в майбутньому йому належить очолити британську монархію.

1. Не можна носити коротке ім’я

Повне ім’я старшого сина Кембриджів — Георг Олександр Луїс. Іменем Георг хлопчик названий на честь короля Георга VI, батька своєї прабабусі Єлизавети ІІ, Олександром — в честь другого імені королеви, яка, в свою чергу, отримала його в честь своєї прапрабабусі — Олександри Кароліни Марії Шарлотти Луїзи Юлії Датської. Ім’я Луїс — в честь Луїса Маунтбеттена — воєначальника, дядька принца Філіпа. Ім’я Луї також є четвертим іменем батька хлопчика, герцога Кембриджського.

© Instagram @kate.william.royals

2. Ні прізвища, переходить від батька до сина

У свідоцтві про народження хлопчика в графі «ім’я та прізвище» зазначено: Його Королівська високість принц Джордж Олександр Луї Кембриджський. У школі хлопчик відомий як Джордж Кембридж. А його титулований тато в шкільні та студентські роки значився під прізвищем Уельс, оскільки їх батько Чарльз — принц Уельський.

© Instagram @willandcate

3. Підростеш — співаєш з батьками

Під час офіційних прийомів принц Джордж не повинен знаходитися поруч з батьками. Як зазначають західні видання, це пов’язано з тим, що представники юного покоління поки не оволоділи мистецтвом бесіди. Тому первісток Кембриджів разом з іншою дітворою їсть за дитячим столом або в дитячій кімнаті.

© Instagram @kate_william_family.ir

Читайте також:Це цікаво: 30 фактів про принца Джорджа

4. Виросту і одягну штани

Первісток Кембриджів носить тільки шорти в будь-яку погоду. Так, навіть взимку він не може надягти штани.

Це дуже по-англійськи — одягати хлопчика в шорти, — пояснює експерт з етикету Вільям Хансон. — Брюки призначені для хлопчиків і чоловіків старшого віку, в той час як шорти для хлопчиків — це один з тих маркерів, які є у нас в Англії. Хоча часи (повільно) змінюються, штани для молодого хлопчика вважаються ознакою простолюдинів. І ні один поважаючий себе аристократ або королівський нащадок не захотів би ним рахуватися.

Звичай в тому, що хлопчики перестають носити шорти у віці восьми років.

Це відповідає традиції, згідно з якою маленькі хлопчики не повинні носити довгі брюки. Вона бере початок у XVI столітті, коли з’явився термін «breeching» (походить від слова «breech», що означає «бриджі»).

© Instagram @william_catherine82

Втім, кілька разів принц Джордж все ж одягав штани. Наприклад, для весільної церемонії його дядька принца Гаррі і Меган Маркл. Але тоді хлопчик був одягнений у військовий мундир.

5. Для тата і сина готуйте різні літаки

Це у звичайній родині батькам складно уявити собі, як дитина полетить на літаку без тата й мами. А в королівській, коли справа стосується спадкоємців, заборону порушити не можна.

Хоча в 2014 році восьмимісячний принц Джордж літав зі своїми батьками, герцогом Вільгельмом і герцогинею Кетрін, у свій перший офіційний візит. Малюк побував в Австралії та Новій Зеландії. Незважаючи на те, що двом спадкоємцям престолу за протоколом заборонено переміщатися в одному літаку, королева Єлизавета благословила онука і правнука на спільний переліт. Проте з тієї пори, коли первістку Кембриджів виповниться 12 років, батькові і синові не можна буде літати разом.

© Instagram @reinodecambridge

6. Не можна мати кращого друга в школі

Первісток Кейт Міддлтон — учень приватної школи Thomas’s Battersea на південному заході Лондона. Вартість навчання принца — 18 тисяч фунтів стерлінгів у рік (1 500 млн рублів).

Шкільні правила такі, що учням заборонено мати кращих друзів. Вчителі заохочують дітей однаково позитивно спілкуватися один з одним, щоб уникнути винятків серед тих, у кого немає кращого друга.

Читайте також:Навчання — світло: 10 фактів про принца Джорджа школі

Джейн Мур, чия дитина відвідує школу Thomas’s Battersea, в одному з британських ток-шоу пояснила, як це відбувається:

Існує шкільна політика: якщо у вашої дитини планується вечірка, ви не роздаєте запрошення в класі, якщо не готові запросити всіх.

© Instagram @sweet_katemiddleton

7. Запам’ятайте моє нове ім’я

Нинішній титул принца Джорджа звучить так — Його Королівська високість принц Джордж Олександр Луї Кембриджський. Коли трон посяде принц Чарльз, його старший син стане називатися принцом Уельським. А коли головою британської монархії стане нинішній Кембридж, його первісток буде значитися принцом Джорджем Уельським.

© Instagram @_littlecambridges

8. Який за рахунком король Георг?

Коли відбудеться чергова зміна королів (якщо британська монархія не буде скасована до того часу), нинішній принц Джордж стане королем Георгом VII.

© royal.uk

9. Почалася 61 хвилина? Вимикаємо телевізор

Як зазначають західні видання, принц Джордж, як і інші діти Кембриджів, може дивитися телевізор одну годину в день. І ні хвилиною більше. А все тому, що титуловані батьки впевнені: більше користі принесе активний відпочинок.

© Instagram @royal__family_official

10. Баю-бай, оченята закривай!

Щоб юні представники королівської сім’ї вдень відчували себе добре, вони повинні якісно відпочивати вночі. Тому в родині суворі правила щодо часу укладати дітей спати – рівно о 19:00. Принца Джорджа та інших юних Кембриджів укладає спати Кейт Міддлтон разом з їх нянею Марією Боралло.

© Instagram @westlindam

11. Я не дитина! Я — особистість!

Луїза Херен, автор документального фільму про випускниця спеціалізованої коледжу Норленд, де навчаються майбутні няні дітей VIP-персон, зазначила, що своїх підопічних вони не називають словом «дитина».

Воно заборонено. Це знак поваги до дітей як до особистостей, — пояснила документаліст.

© Instagram @duchesskatefan

12. Шість років? Пора в скаути!

Після свого шестиріччя принц Джордж увіллється до лав юних скаутів. Він познайомиться з дітьми, які теж захоплені спортивними іграми на свіжому повітрі. Кейт Міддлтон раніше зазначала, що її синові це сподобається.

© Instagram @love_britishroyals

13. Називайте мене Арчі!

Принцу Джорджу не можна називати своє справжнє ім’я незнайомим людям. Британські видання взяли інтерв’ю в однієї з жінок, яка зустрілася з юним Кембриджем під час прогулянки зі своєю собакою. Жінка, яка побажала не називати своє ім’я, повідомила: поліцейський попросив її не фотографувати двох старших дітей принца Вільяма і Кейт Міддлтон. Однак принц Джордж підійшов до неї, щоб погладити вихованця. Відомо, що хлопчик дуже любить тварин. У нього теж є домашній улюбленець — кокер-спанієль Лупо.

Щоб бути доброзичливою, я трохи побалакала з Джорджем і запитала про те, як його звуть. На мій подив, він сказав: «Мене звуть Арчі», — з широкою посмішкою на обличчі.

На думку британських видань, принц Джордж використовує псевдонім в якості захисту від підвищеної уваги підданих британської корони. Раніше в засобах масової інформації відзначали, що принц Вільям і Кейт Міддлтон також використовують секретні кодові імена — Денні Коллінз і Дафна Кларк. Зазначимо, що вони відповідають ініціалам титулованої пари —DC. Принц Гаррі і Меган Маркл відомі як Девід Стівенс і Дэвина Скотт. Також за ініціалами — DS.

Читайте також:Стало відомо прізвисько Кейт Міддлтон, яким її дражнили однокласниці

Цікаво, що Сассексы назвали свого сина Арчі Харрісон. У одного з кузенів це офіційне ім’я, в іншого — псевдонім.

© Instagram @cambridge.news

14. Хочеш, не хочеш, а треба танцювати!

У рамках позаурочної діяльності в школі принц Джордж навчається балетного мистецтва. Протягом двох років діти опановують майстерність танцю, а потім здають іспити в Королівській академії танцю. Програма навчального курсу складається з трьох танцювальних дисциплін:

  • балет – основа і найважливіша частина навчального плану;
  • вільний танець – мікс-курс, що увібрав в себе руху від багатьох популярних танцювальних напрямків, включаючи джаз і контемпорарі;
  • танець персонажа – театральна презентація національного танцю з використанням оригінальної етнічної музики. У трьох стилях: угорською, російською і польською, вибраних з-за їх історичного значення у розвитку класичного балету XIX століття.
© Instagram @windsor.royal.family

15. Вчися їздити верхи як тато

В англійській королівській родині майстерно грають у поло. Освоюють це мистецтво з ніжного віку. Тому і принц Джордж вже їздить верхи (поки на поні). А ось з ключкою лише бавиться. Але адже він поки ще дитина!..

© Instagram @princewilliam_ina

16. Не їж це! А раптом отравишься?

Як і інші члени англійської королівської сім’ї, майбутній король не повинен їсти молюсків. Виндзоры побоюються – а раптом це призведе до харчового отруєння і алергічних реакцій?

© Instagram @hrhprincelouiscambridge

17. Якщо відпочинок на морі, то тільки на особливому острові

Кембриджі люблять відпочивати на приватному острові Мюстік, який затишно розташувався в теплих водах Карибського моря. Мюстік – приватна територія. Сюди замовлений вхід навіть багатим і сильним світу цього, якщо немає запрошення від мешканців острова.

Відомо, що цей райський куточок Кейт Міддлтон і принц Вільям відкрили для себе ще в 2006 році, до весілля. Закохані орендували одну з вілл. У 2012 році Кейт Міддлтон разом з сім’єю святкувала тут своє 30-річчя. А у 2015-му разом з чоловіком і сином Джорджем насолоджувалася спокоєм і гармонією перед другими пологами. Те, що представники королівської сім’ї облюбували Мюстік, зовсім не радує його мешканців. Адже в дні присутності членів династії на острові завжди підвищуються заходи безпеки. Це вносить дискомфорт у звичний ритм життя відпочиваючих.

© Instagram @kensingtonroyal, Instagram @mustiqueisland, mustique-island.com

18. Вчися, сину!

Принц Джордж навряд чи зможе самостійно обрати навчальний заклад, де отримає спеціальність. Відомо, що Кембриджі вже спантеличені питанням, де він продовжить навчання в майбутньому. Переваги Кейт Міддлтон і принца Вільяма в цьому питанні розійшлися. Герцогиня впевнена: принцу Джорджу буде комфортно в коледжі Мальборо в Уїлтширі, де вона вчилася з 14-річного віку. А ось принц Вільям припускає, що його старшому синові необхідно продовжити навчання в знаменитому Итонском коледжі. Герцог вивчав там географію, біологію та історію мистецтв.

Коледж Мальборо займає 24 місце в рейтингу 100 кращих приватних англійських шкіл спільного навчання за результатами A-level в 2012 році. Вартість навчання в ньому становить від 12 175 британських фунтів (1 036 580 руб.). На сайті навчального закладу зазначається, що для вступу в коледж в 13 років необхідно за 2-4 роки зареєструватися і надати рекомендації з попереднього місця навчання, які є важливим критерієм відбору. Під час весняного триместру буде призначена дата тестування в коледжі. Іспит складається з комп’ютерного академічного тесту і 2-х співбесід, в ході яких виявляється потенціал дитини та її готовність брати участь у насиченій життя школи-пансіону.

На відміну від коледжу Мальборо, де дівчата і юнаки вчаться разом, Ітон є школою роздільного навчання – тільки для хлопчиків.

Читайте також:Дивовижні кадри: принц Вільям і Кейт Міддлтон стали магістрами

Це навчальний заклад, заснований в 15 столітті, приймає на навчання хлопчиків з 13 років. Для вступу в коледж потрібно зареєструвати учня у віці 10,5 років. В 11 йому належить пройти попереднє тестування. Його програма включає тест, співбесіда, оцінку характеристики з фактичного місця навчання. Успішно проходить тестування лише третина заявників. Вони отримують умовні місця в закладі.

У 13 років хлопчики складають вступний кваліфікаційний іспит. Отримавши високі результати, вони підтверджують умовні місця і стають студентами коледжу. Вартість навчання в коледжі Ітон — від 13 556 британських фунтів (1 154 232 руб.).

© Instagram @kensingtonroyal

19. Іграшки — тільки корисні

Принц Джордж не грає у відеоігри, з електронними гаджетами і в «Монополію».

© Instagram @middleton.and.matthews

20. Зобов’язаний захоплюватися спортом

У такій спортивній сім’ї, як у Кембриджів, спорт просто неможливо не любити. Ось і принц Джордж до нього долучається. Первісток принца Вільяма і Кейт Міддлтон бере уроки гри в теніс у титулованого спортсмена Роджера Федерера.

Іменинник раніше не любив грати у футбол з тієї причини, що цей вид спорту контактний і його штовхають. Таке неприйняття засмучувало герцога Кембріджського, який є президентом Футбольної асоціації Великобританії і пристрасним шанувальником футболу. Однак зараз майбутній король хвацько управляється з м’ячем.

© Instagram @british_royalchildren

Принцу Джорджу належить освоїти і дайвінг. Нагадаємо, раніше він боявся води. А ось тато хлопчика в 2014 році був обраний почесним президентом Британського клубу дайвінгу. Кейт Міддлтон — володар сертифікату дайвера від професійної асоціації дайвінг-інструкторів (PADI): герцогиня Кембриджська може здійснювати занурення на глибину до 30 метрів.

Фото на анонс: Instagram @kensingtonroyal