Стрижка гарячими ножицями: плюси і мінуси процедури

2024

Зміст:

  • Що дає стрижка волосся гарячими ножицями
  • Як робиться стрижка кінчиків гарячими ножицями
  • Плюси і мінуси стрижки гарячими ножицями
  • Можлива стрижка гарячими ножицями в домашніх умовах
  • Полірування волосся: що це таке і чи замінить вона стрижку гарячими ножицями
  • Користь стрижки гарячими ножицями (спеціальним приладом для перукарів) полягає в тому, що кінчики волосся після неї набагато довше не січеться і зберігають доглянутий вигляд. Однак процедура має і недоліки, про які варто поговорити окремо.

    Що дає стрижка волосся гарячими ножицями

    Під час процедури перукар оглядає волосся, підбирає для них максимально відповідну температуру, а потім проводить стрижку. Після цього кінчики «запаюються», довгий час залишаючись в первісному вигляді.

    Стрижка гарячими ножицями має плюси і мінуси

    Що стосується користі процедури, за словами перукарів, ефект зберігається аж до півроку, але тільки тоді, коли стрижка була виконана якісно за всіма правилами. Всередині кожного волоска знаходяться поживні речовини, які оточують волосяні лусочки. Посічені кінчики – це відшарування лусочок, що говорить про те, що волосся не зовсім здорові.

    Звичайні ножиці залишають зрізи, що прирівнюється до пошкоджень, а гарячі – запаюють лусочки, в результаті чого всі поживні речовини залишаються всередині, і волосок не травмується.

    Як робиться стрижка кінчиків гарячими ножицями

    Стрижка гарячими ножицями виглядає також, як і звичайними. Інструмент перукаря зовні абсолютно ідентичний з звичайними ножицями. Різниця полягає лише в тому, що він нагрівається до зазначеної майстром температури, але клієнт цього не відчуває.

    Плюси і мінуси стрижки гарячими ножицями

    В результаті такої стрижки волосся не просто перестають сіктися. Вони стають більш слухняними і зволоженими, а сухість і ламкість зникає. Якщо повторювати процедуру регулярно, волосся блискучим і шовковистим.

    Також жінки помічають посилений ріст волосся. По-перше, повторна стрижка знадобиться ще не скоро, по-друге, локони не ламаються на кінчиках, з-за чого не стають візуально коротше.

    Але не обійшлося і без ложки дьогтю. До недоліків стрижки гарячими ножицями відносять:

  • Відсутність істотних поліпшень після першої процедури. Зазвичай потрібно 3-4 стрижки, щоб «відчути» всю їх ефективність і побачити позитивні результати.
  • Якщо процедуру виконує недосвідчений майстер, він може неправильно вибрати температуру нагріву, в результаті чого виникне зворотний ефект.
  • Процедура не відрізняється низькою вартістю. Зазвичай її виконують досвідчені перукарі з допомогою дорогого обладнання, тому будьте готові розлучитися з великою сумою.
  • Щоб ефект після процедури тривав максимально довго, волосся потрібно недешевий догляд. Про недорогих шампунях і масках доведеться забути, віддаючи перевагу косметиці хоча б середнього цінового діапазону.
  • Під час процедури обробляється кожна прядка по всій довжині, тому приготуйтеся провести в перукарні до декількох годин (в залежності від довжини волосся).
  • Визначтеся, чи готові ви піти на такі жертви заради краси локонів. Також пам’ятайте, що кожна людина індивідуальна, і така процедура може просто вам не підійти.

    Можлива стрижка гарячими ножицями в домашніх умовах

    Стрижка гарячими ножицями вимагає спеціальних навичок і професіоналізму. Теоретично, це можна зробити самому, але на ділі краще звертатися до досвідченого майстра. Він повинен підібрати температуру, відповідну вашому типу волосся. Наприклад, занадто висока температура може сильно зіпсувати сухі локони. Внаслідок цього вони стануть сіктися і ламатися ще сильніше, а сухість стане більш вираженою.

    Якщо ви не є хорошим перукарем зі стажем, краще довірити цю процедуру досвідченому майстрові. Простіше заплатити деяку суму, ніж потім лікувати наслідки невдалої стрижки.

    Полірування волосся: що це таке і чи замінить вона стрижку гарячими ножицями

    Полірування волосся – це процедура, яка також передбачає усунення посічених кінчиків по всій довжині, але при цьому інструмент використовується не гарячий.

    Різниця полягає в тому, що гарячі ножиці запобігають подальше перетин волосся, а полірування – ні. Якщо ваша мета полягає в усуненні та запобігання ламкості і перерізу, краще вибрати гарячі ножиці. Полірування підходить жінкам з нерівним зрізом, оскільки вручну обробити кожну прядку стрижці повністю неможливо. Також це відповідна процедура, якщо ваші волосся не схильні до перерізу. У такому випадку вона проводиться раз на 4-5 місяців.

    Однак і полірування, і гарячі ножиці – це не панацея від усіх проблем з волоссям. Після кожної процедури потрібно доглядати за волоссям за допомогою якісної косметики, намагатися не відчувати їх праскою, плойкою або феном.

    Гарячі ножиці – процедура, що дозволяє надовго забути про перетин кінчиків, якщо її проводить досвідчений майстер. Вибирайте перукаря дуже ретельно, інакше може виникнути зворотний ефект, і волосся почнуть сіктися і ламатися з подвоєною силою.

    Читайте далі: як можна позбутися від посічених кінчиків