Топ-5: правила перельотів з дітьми від Дмитра Шепелєва

777

Телеведучий Дмитро Шепелєв вже другий рік поспіль відправляється з 6-річним сином Платоном на літні канікули в Італії. На цей раз він вирішив записати своє традиційне відео під хештегом #60секунд і поділитися з батьками, які подорожують зі своїми дітьми, лайфхаком:

У мене сьогодні черговий переліт. Зараз багато хто, звичайно, везуть дітей відпочивати. Тому хочу поділитися з вами своїм Топ-5 Правил подорожі з дитиною. А відповідь дуже цікаво почути ваші.

  • Ніякого молока ні до, ні під час польоту.
  • Завжди-завжди пакет під рукою. Думаю, можу не пояснювати.
  • У політ я завжди збираю для сина рюкзак, який він несе сам. У ньому нова книга, наклейки, розфарбування і улюблена іграшка, яку, в разі Платона, він дбайливо пристібає ременями безпеки в польоті. Завдяки цьому рюкзаку 3-4 години польоту проходять непомітно.
  • Ви, напевно, вб’єте мене за нього після публікації про гаджети, але я ризикну. Гаджети в польоті — можна. У нашому випадку — це один довгий мультфільм. Не згодні, пишіть.
  • Навіть якщо черга на реєстрацію здається нескінченною, навіть якщо вам хочеться «вбити» вантажника, навіть якщо пронос і одночасно блювання 🤦🏼♂️ — спокій, тільки спокій. Це мої Правила польоту.

View this post on Instagram

A post shared by Дмитро Шепелєв (@dmitryshepelev) on Jul 11, 2019 at 2:13am PDT

Шанувальники телеведучого оцінили по достоїнству правила зоряного батька:

Я як мама 7 підтверджую що класні правила, особливо важливий останній пункт! 😍завжди розважаю ще й улюбленою їжею і намагаємося їхати в дорогу коли їм треба вже спати 😂

Відмінні правила!!! Треба ще пояснити, що ні за яких обставин не відходити від батьків в будівлі терміналу і на шляху до повітряного судна. На жаль доводиться часто стикатися з байдужістю батьків до цього важливого правила.

Цей топ 5 стати в нагоді не тільки для дитини, але і я візьму собі на замітку 😂 Додам вже років 5 користуюся в палаті акупунктурними браслетами, так як раніше в літаку починалася панічна атака і супроводжувалася різними кишковими розладами😉звичайно і навіть на все 💯 це самонавіювання, але мені допомагає.

Нагадаємо, минулого літа щасливий батько зі своїм спадкоємцем вирішив відвідати Флоренцію: показував малюкові пам’ятки і розповідав цікаві факти.

Гуляємо Флоренції. Акуратно розповідаю Платону про місто: флорентійці та їх одвічні суперники міланці. Про статуї Давида — символ міста. Про куполі Собору який один з найбільших у світі і який як матрьошка два в одному. Слухає в підлогу вуха, звичайно. — Тату, а давай, каже, смутузим по дві порції мороженогоВот і вся екскурсія. — ДавайВыбрал він кавунове та лимонне.- Дай, кажу, попробоватьСам з дитинства пам’ятаю, даси дорослому спробувати, він як укусить зубами своїми більшим половини відразу немає. Виходить, дорослий тепер це я лизнув лимонне, бачу син ледве стримує сльози. — Ти що?- …ти половину лимонного з’їв…- Та я тільки разок- …😢- Гаразд. Слухай. Підемо, я тобі великого дикого кабана покажу. Він виконує бажання тих, хто сміливий, хто не боїться до неї доторкнутися. І купимо там ще лимонного. Йде?- Гаразд. Але я їду у тебе на плечах.Ось так. Мистецтво через морозиво. Мій хитрун. Люблю ❤️ P. s. на фото не Флоренція, а Верона. Так вийшло 🙂

Сын Жанны Фриске и Дмитрия Шепелева© Instagram @dmitryshepelev

Шанувальники вже з нетерпінням чекають фотографії Платона з відпустки, оскільки минулого літа зоряний тато трохи привідкрив завісу і показав сина – хоч і виклав фото, на яких погано видно обличчя малюка.

До речі, нещодавно Дмитро розповів, у чому причина такої скритності, одним відео відповівши на часто задається питання:

Останнім часом часто запитують, чому я не публікую фотографії з сином. Відповім. По-перше, згадую себе, у мене особисто досвід був поганий. Мене почали впізнавати, коли мені було приблизно 16. Я коли чув шепіт за спиною, дівоче «хі-хі», «підпишіть для дружини» обмирал, холонула, не знав, де сховатися. Я точно не справлявся, мені було погано від цього. Відверто кажу — мені й зараз не по собі, коли дізнаються. Сцена моя робота, але точно не моє життя. Я розумію, що сина може чекати велика сцена консерваторії, він дуже музично обдарований хлопчик. Або поле Ліги Чемпіонів, він грає у футбол — і тоді його, звичайно ж, дізнаються, у нього все для цього є. А може, його чекає наукова лабораторія, в якій слава взагалі не має значення. Тому, коли він стане старше, нехай вирішить сам потрібно йому це чи ні. А поки я за нього відповідаю, хочу щоб він жив спокійно. Такий простий відповідь. #60секунд

View this post on Instagram

A post shared by Дмитро Шепелєв (@dmitryshepelev) on Jun 20, 2019 at 11:51pm PDT

Нагадаємо, один з недавніх постів Дмитра в його особистому блозі викликав бурхливе обговорення читачів. Мова йшла про дітей, гаджетах, часу, що малюки можуть проводити в Мережі, і батьківський контроль за цим.

Я подарував синові телефон. Думаю, ви розумієте як це зворушливо, вхідний дзвінок, а на екрані саме рідне ім’я, – поділився з передплатниками Дмитро Шепелєв. – Він блискавично, інтуїтивно освоїв доступні функції, включаючи ті, про існування яких я навіть не знав. У телефоні я встановив обмеження — 20 хвилин в день — а після блокування до завтра. Доступними залишаються тільки телефонні дзвінки та аудіо-книги. І зараз найцікавіше. Я переглядаю статистику і бачу, що після блокування, коли вже не доступні ігри та дитячі програми, син сидить в «погоді»(!) і «годиннику»(!!)😂тобто тупо, без справи гортає. Я вважаю, що гаджети — це круто, але в міру як солодке або мультфільми. Мене злять батьки, які передоверяют дітей планшета. Мені шкода дітей, для яких гаджет — єдині ліки від нудьги. Поки що мої обмеження працюють. Але ще трохи і юний хакер з легкістю їх обійде, в цьому немає ніяких сумнівів.

View this post on Instagram

A post shared by Дмитро Шепелєв (@dmitryshepelev) on Jul 5, 2019 at 4:54am PDT

Телеведучий тоді звернувся з питанням до більш досвідченим батькам:

Що ви робите, щоб у ваших дітей не включився мобільний зомбі-режим?

Користувачі Мережі відгукнулися на прохання Дмитра Шепелєва та розповіли, як йде справа з гаджетами в їх сім’ях:

У моєї дитини є гаджети і доступ до них. Я не забороняю. Але він і не потопає. Йому цікавіше проводити час з друзями. Просто ввечері прогляне Ютуб небагато, або пограє в гру . Так що все залежить від навколишнього світу і друзів. А якщо дитині нудно,то звичайно він потопає в режимі онлайн….

Все геніальне – просто. У дочки звичайний телефон з функцією дзвінка ну і ліхтарик 😂😂😂 Їй залипати не де…. Це моя позиція, кидайте тапками 😂

Тільки зайнятість дитини(спорт, гуртки, проводження часу з батьками) і особистий приклад(не мій випадок, на жаль. Але мені пощастило, може тижнями не заряджати телефон, т. к. є інтереси інші)

© Instagram @dmitryshepelev
Фото на анонс: Instagram @dmitryshepelev