У чоловіка боязнь пологів. Як його заспокоїти?

882

У Мережі часто розповідають про те, що майбутні батьки побоюються процесу пологів. Може бути, це навіть нормально. Все-таки нове для них і неймовірно емоційна подія. Однак страх страху ворожнечу. Майбутня матуся з ніком в Мережі Mrs Mordas поділилася історією про те, як її чоловік боїться пологів. І вона теж, але менше.

У мене другі пологи шляхом КС, — ділилася з подругами автор історії. — Зі старшим була важка вагітність через нирок і дуже важкі пологи з-за лікарської помилки, сина ледве врятували, у мене був надрив нирки, обидва лежали в реанімації. Може бути, на цьому тлі мені зараз страшно… Тут заявив чоловік, на таких божевільних емоціях, що боїться пологів до жаху, що якщо зі мною щось трапиться він просто не переживе. Що він не уявляє, як залишиться без мене з дітьми. Мені було і приємно, і сумно, і боляче…

Читайте також:Реальні історії про спільні пологи з чоловіком

Майбутня матуся визнається подругам:

Не знаю як побороти цей страх. Як заспокоїти чоловіка? Я б дуже хотіла, щоб він пішов зі мною на пологи, але він проти, каже, що якщо щось піде не так, боїться своєї реакції. Я не стала наполягати. Може він і правий, не варто. Тим більше, коли він поруч, я мямля, як дитина, не думаю, що це буде добре в той момент. Вирішили, що буду в платній палаті, щоб він міг приходити до мене, щоб допомагати, я ж буду зі швами, важко буде перші дні.

Матусі в Мережі відгукнулися на цей крик душі. Ситуація справді непроста. Тому подруги підтримали автора.

Скажіть чоловікові, що вам потрібна його підтримка, не страх. І головне —віра і позитивний настрій з обох сторін. Лікарі вас вже підстрахували КС (Takosta)

Не переживайте. У вас же буде планове КС — а це значить все буде добре! Кажу вам як людина, у якого не так давно було екстрене кесарів після довгих потуг. Після КС все добре! На п’ятий день вже і додому виписали! А тим більше, коли планово,боятися не варто! (Maru)

Одна з матусь, Ольга, поділилася досвідом спільних з чоловіком пологів і переконала автора:

…чоловік повинен САМ хотіти, інакше увага лікарів буде постійно перемикатися на «вмираючого» чоловіка. До речі, мій чоловік радий, що був на пологах, і сказав, що тепер на 100% впевнений, що таких дітей тільки разом. Ставлення до пологів повинно бути духовне чи що, а не як до операції.

Читайте також:Погоджуватися на партнерські пологи із чоловіком чи ні?

Подруги підтвердили, що присутність чоловіка на пологах на користь лише в тому випадку, якщо він сам готовий.

Я народжувала два рази без чоловіка, і навіть не уявляю, чим би він мені там допоміг. Мені легше однієї, без чоловіка і мами. Лікарів уважніше слухаєш, ніхто не відволікає і не заважає. Планую народжувати втретє, і про присутність чоловіка навіть мови немає, і він сам ніколи не хотів. Я б не хотіла, щоб у цей відповідальний і напружений момент мене жаліли і сюсюкали зі мною. Головне, щоб лікарі були адекватні й професійні у своїй справі (Тетяна)

У мене такий прикол, коли на чоловіка розсерджуся я йому завжди кажу, дивись, ось підеш зі мною на пологи….:-) Він аж блідне і починає кричати НЕМАЄ!:-))))Жарт (Олеся Зірка)

Я хочу, але до родзала… щоб на переймах просто був поруч. Хочеться підтримки і знати, що він поруч…А він ні в яку (Оля)

А ви пам’ятаєте свій настрій перед пологами? Був страх? А як відчував себе майбутній тато?

Всі фото: Depositphotos