Хайлайтеры для особи: поради щодо вибору та нанесення

726

Зміст:

  • Для чого потрібен хайлайтер
  • Які бувають хайлайтеры
  • Як вибрати підходящий засіб
  • Як користуватися хайлайтером
  • Як правильно наносити засіб
  • Хайлайтеры для особи – геніальний винахід косметологів. Без цього неможливо уявити ідеальний макіяж. При правильному використанні він здатний перетворити обличчя. Але якщо застосовувати його не на тих зонах або вибрати підходящий продукт, можна отримати жирний блиск або інші неприємні ефекти.Хайлайтеры для особи надають шкірі свіжий вигляд

    Для чого потрібен хайлайтер

    Нанесення освітлення називається стробинг. Хайлайтер – це засіб з дрібними світловідбиваючими частинками. Він використовується для сяйва шкіри, надає їй свіжий відпочив вигляд. З віком колір обличчя тьмяніє, а завдяки стробингу можна скинути кілька років.

    За допомогою освітлення можна домогтися, щоб спинка носа виглядала тонше і пряміше.

    Засіб допомагає правильно розставити акценти на обличчі. Підсвічуючи необхідні зони, воно висуває їх на перший план, привертає до них увагу. Створюється ефект скульптурирования. Після нанесення тонального крему природні контури згладжуються, воно виглядає плоским, ніби в масці або під шаром штукатурки. Хайлайтер виділяє опуклі частини, і обличчя стає живим.

    Завдяки стробингу погляд стає відкритим. Правильна техніка допомагає виділити вилиці, зробити губи візуально більше, а лоб ширше.

    Які бувають хайлайтеры

    Засоби розрізняються по консистенції. Існує 3 типи продукту.

  • Рідкі. Являють собою кремоподібні засоби. Продаються у флаконах. Мають найбільш дрібні шиммерные частинки, які виглядають максимально натурально. Крем може замаскувати невеликі мімічні зморшки. Кремові продукти створюють самий гарний ефект на обличчі, але його складно наносити. Потрібна практика і вправність. Засіб моментально висихає на шкірі, і не завжди виходить встигнути рівномірно розподілити його.
  • Тверді. Продаються у вигляді олівця, маркера або помади в тубі. Практичні засоби, не займають багато місця в косметичці, їх можна скрізь носити з собою. Ідеальні для стробинга на невеликих ділянках: на повіках, під бровою, на губах. Найбільш зручні для вирівнювання спинки носа. Але для повного скульптурирования не дуже підходять.
  • Сухі. Пудрообразные продукти. Представлені у вигляді розсипчастих або компактних засобів. Підходять для жирної шкіри. Найбільш прості в застосуванні і не вимагають особливих навичок. Але сухі продукти погано лягають вікову шкіру, забиваючись в зморшки. Часто мають великі шиммерные частинки, які виглядають неприродно.
  • Вибір певного виду залежить від досвіду у мейк-апі, типу шкіри і власних уподобань.

    Як вибрати підходящий засіб

    Новачкам краще віддати перевагу сухим продуктів. Вони найбільш прості в застосуванні і ними складно зіпсувати макіяж. Також пудрообразные засоби добре лежать на жирній шкірі. Але коли техніка стробинга відточена, краще взяти кремовий хайлайтер. При правильному використанні він дасть приголомшливий ефект на будь-якому типі шкіри. Також він кращий для вікових осіб. Олівці і стіки потрібні для швидкого додання сяйва. Тому не завадить мати їх на всякий випадок.

    как пользоватьсяРідкі хайлайтеры підходять для будь-якого типу шкіри

    Відтінок засобу залежить від кольору шкіри. На дуже світлу з залозками судинами і капілярами, рекомендується наносити сріблястий продукт або з відтінком Шампань. Світло-бежевій шкірі підходить золотистий і жовтий подтон. Рожевий перламутр відмінно виглядає на бежевому особі. Для смаглявої шкіри рекомендується вибирати будь-які відтінки бронзи. Світло-бежевий хайлайтер підійде до будь-якого кольору обличчя.

    Як користуватися хайлайтером

    Перш ніж робити стробинг, необхідно ретельно очистити і зволожити обличчя, нанесіть праймер і тональну основу. Потім приступають до подсвечиванию. Засіб наноситься на центр лоба. Якщо необхідно візуально підняти цю частину обличчя, продукт розподіляють по лінії росту волосся.

    Низько посаджені брови візуально піднімають шляхом нанесення освітлення над бровою і його розтушовуванням вгору. Розкрити погляд можна, якщо використовувати продукт під бровою. Трохи освітлення у внутрішньому куточку ока зробить його подовженим.

    Виділення скул здатне омолодити обличчя і зробити його візуально худіша. Потрібно лише додати блиску самим опуклим їх частин. Важливо не переборщити і нанести продукт симетрично з обох сторін.

    Не можна використовувати хайлайтер для особи на зонах з акне або незамаскованими плямами. Блиск підкреслить недоліки.

    Дві тонкі смужки з боків спинки носа візуально подовжують його. Засіб, нанесене по центру, здатний замаскувати горбочок, зробити ніс більш тонким і витонченим. Губи виглядають більш пухкими, якщо нанести хайлайтер на галочку над верхньою губою і по контуру нижньої, а також по центру кожної губи.

    Рідкий продукт здатний замаскувати дрібні зморшки. Якщо нанести його тонкими смужками в носогубні складки, а потім все добре припудрити, особа омолодиться. Так само можна вчинити з куточками губ. Акцент на підборідді виділить цю частину обличчя при необхідності.

    Рекомендується висвітлювати зони в залежності від форми обличчя. Дівчатам з широкими вилицями і маленьким підборіддям слід наносити хайлайтер в області очей, лоба і підборіддя. Круглолицим слід приділяти більше уваги вилиць. На овальному обличчі краще виділити підборіддя, лоб і щоки. Для квадратного особи оптимальний стробинг в області середини лоба, вилиць і центру підборіддя. На обличчя-трикутник носять продукт в зоні під губами, під очима і на чоло.

    Як правильно наносити засіб

    Кілька важливих рад по використанню хайлайтеров різного типу:

  • Сухий хайлайтер рекомендується наносити віялової пензлем. Вона дозволить розподілити засіб чітко в необхідних зонах.
  • Кремоподібний наносять руками або тонким пензликом і швидко розтушовують до висихання. Можна видавити трохи сяючого крему на вологий спонж. Так буде простіше розподілити засіб, макіяж буде виглядати максимально природно, без різких переходів. Губка вбере частина кошти, тому знадобиться більше продукту, ніж зазвичай.
  • Стік здатний змастити косметику, яка вже є на обличчі, тому краще заздалегідь взяти трохи освітлення на пальці, і нанести його на необхідні зони рухами.
  • Зазвичай стробинг роблять на шкірі з вже нанесеним тональним кремом, праймером і консилером. Але можна змішати трохи рідкого освітлення з тоном. Тоді все обличчя засяє, а шкіра буде виглядати молодо і свіжо. Схожого ефекту можна домогтися, якщо нанести сухий продукт, а зверху закріпити пудрою. Головне, щоб не було вираженого шиммера.

    Будь-який вид продукту краще накладати під пудрою. Так можна добитися ефекту сяйва шкіри зсередини. Крім того, пудра закріпить попередні шари макіяжу, і він протримається набагато довше.

    Краще взяти розсипчасте фінальне покриття. Воно не перекриє блиск.

    Не рекомендується наносити засіб під брови, якщо вони сильно підняті. Також не варто цього робити дівчатам з нависаючими століттями і жінкам після 30. Сяйво збільшує обсяг, а припухлі ділянки над очима додають вік і обтяжують погляд. Сухий продукт протипоказаний в’янучої шкірі. Він забивається в зморшки і виглядає не естетично.

    хайлайтеры для лицаДля вікової шкіри підходять рідкі хайлайтеры для обличчя

    Кращі хайлайтеры ті, що на фініші виглядають глянцевими. Щоб переконатися, що відсутні явні блискітки, перед покупкою слід нанести продукт на руку або шию. Хоча, великий шімер не завжди є недоліком. Його можна використовувати у вечірньому макіяжі.

    Куди не варто наносити хайлайтер:

    • засіб можна наносити на запалі частини обличчя: віскі, область під вилицями, бічні стінки носа;
    • також не варто використовувати продукт в області нижньої щелепи. Це ускладнить обличчя, воно буде здаватися віковим і набряклим;
    • хайлайтер під очима не потрібен, якщо там є мішки і погано замасковані темні кола. Засіб приверне увагу до проблеми і посилить її.

    Хайлайтеры для особи – чарівне засіб, здатний перетворити будь-яка особа. Але користуватися ним слід зі знанням справи, інакше можна посилити існуючі проблеми. Якщо зробити правильний стробинг, навіть не сама свіжа шкіра буде сяяти красою і здоров’ям.

    Дивіться далі: рицинова олія для обличчя