Це правильно? Батьки не платять за дитину, і його позбавляють подарунка

485

Традиційно в групі дитсадочку і у кожному класі є батьківський комітет. Як правило, це мами (рідше папи), які займаються підготовкою подарунків на дитячі дні народження і свята, завжди стежать за тим, щоб у дітей були додаткові розвиваючі матеріали, організують екскурсії…

Читайте також:Підготовка до дитячого садка: що потрібно, з чого почати, список необхідного

А щоб це все відбувалося, вони займаються ще і збором грошей. Сума зазвичай обговорюється на батьківських зборах. Але, як показує практика, в кожній групі є батьки, які не беруть участь у житті групи або класу. В першу чергу, фінансово. Це відбивається на тому, що хтось із дітей недоотримує подарунок на Новий рік або день народження.

Що робити з батьками, які не здають гроші в батьківський комітет? — поцікавилася користувачка Мережі з ніком Sasha Rai.

Матусі з Мережі поділилися своїм досвідом взаємодії з неплатниками:

Нехай просто самі куплять дитині що треба, а не хочуть купувати, значить, дитина залишиться без чого-небудь (Лерусик)

Нічого. Подарунки не купуємо на них. І на солодкий стіл беремо на кожну дитину (Marlen Bruck)

Нічого ви з такими батьками не зробите. А почнете, наприклад, списки вивішувати, ці батьки підуть із заявою до департаменту, а там і завідувач та вихователі будуть звільнені. І ви в результаті крайньої опинитеся. Це добровільні збори (Мамуля)

Ігноруємо. У нас така одна, не здає… Просто не купуємо зошити і т. д. на її дитину… Що зв’язуватися? Щоб дійшло до адміністрації? Це добровільна справа (Юлія мамусю)

Нічого. У нас завідуюча каже, що не треба нікого примушувати здавати гроші. Не хочуть/не можуть, ну і нехай. Просто були випадки, що не здавали, потім писали в прокуратуру. І проблеми були вже потім у саду. Це кримінальна справа. Всі, хто збирає гроші, це особиста справа кожного з батьків. І ніхто не зобов’язаний це робити. Нехай буде на їхній совісті. Ну, або як варіант, нехай тоді на суботники ходять, замість тих, хто здає і працюють для саду, хоча б так компенсують (Світлана)

Зараз з цим строго. Самі вихователі бояться навіть вести розмову про збір грошей. Позбавляють усіх премій, аж до звільнення. Я сама здаю тільки на те, що потрібно дитині для занять, а на ремонти, охорони та інше немає (Лілія)

На потреби дитини-хімію, канцелярію -так… здам… ну на подарунки теж здам. А ось припустимо на забезпечення саду — ні… Я вважаю, що забезпечити меблями, килимами, вікнами повинні точно не батьки… І якщо мені хоч раз хтось скаже, що я повинна здати на якусь ліжко, якщо зрозумію, що світом не вирішити — заява буде написано відразу ж (Катерина)

Читайте також:Реальні історії: скільки коштує підготовка до випускного в дитячому саду

Я в садку і в школі в рід комітеті, ніколи не «выколачиваем» гроші. Одразу просимо тих, хто не буде здавати, повідомити все. Подарунки — справа добровільна (Пампося)

А як справи з цим у дитячої групі або в класі вашої дитини?

Всі фото: Depositphotos