Через скільки місяців після першого дитину можна зачати другого?

432

Зміст:

  • Через скільки місяців після першого народжувати другу дитину
  • У якому віці варто народжувати другу дитину
  • До питання планування сім’ї необхідно підійти відповідально. Якщо жінка планує повторні пологи, слід відразу розібратися з термінами і підготувати репродуктивну систему до зачаття і виношування дитини. Лікарі можуть пояснити, коли краще народжувати другу дитину з точки зору медичних і психологічних факторів.

    Через скільки місяців після першого народжувати другу дитину

    Повторне зачаття може відбутися одразу після попередньої вагітності. В той же час сама можливість зачаття не свідчить про готовність організму до повторних навантажень. Жінці потрібен тривалий час для відновлення репродуктивної системи, поповнення ресурсів організму і нормалізації психологічного стану.

    Думка лікарів допоможе батькам визначитися з терміном других пологів

    Тільки через 30 місяців після попередніх пологів репродуктивна система жінки повністю відновлюється. За цей час відбувається зростання гладком’язових тканини в матці, дозрівання фолікулів яєчників і відновлення родових шляхів. Після кесаревого розтину жінці може зажадати ще більше часу для реабілітації.

    У якому віці варто народжувати другу дитину

    Якщо сім’я вже запланувала другої дитини, не варто затягувати очікування. Репродуктивні функції у жінок найкраще проявляють себе у віці від 18 до 25 років. Зазвичай у цей період відбуваються перші пологи. Після 35 років вагітність частіше протікає з різними ускладненнями.

    Проблеми пізніх пологів:

    • підвищений ризик спадкових захворювань;
    • порушення гормонального фону;
    • хронічні захворювання сечостатевої системи.

    Деякі гінекологи кажуть про переваги пізньої вагітності, однак не варто ризикувати, якщо є можливість виносити дитину раніше.

    Згідно з рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров’я, найбільш безпечна вагітність можлива тільки через 30 місяців після народження першої дитини. За цей час відновлюється не тільки сам організм, але і психологічний стан матері. Крім того, за три роки молода сім’я встигає подолати складний період виховання. Догляд за новим дитиною буде полегшений, тому що у подружжя буде достатній досвід.

    Таким чином, другі пологи краще відкласти мінімум на 2 роки. Очікування позбавить жінку від можливих ризиків.

    Читайте далі: як швидко зачати дитину