Чим замінити молоко і молочні продукти

2173

Зміст:

  • Шкода молочної продукції
  • Чим замінити молочні продукти
  • Чим замінити молоко у піст
  • Як замінити молоко: грамотна альтернатива
  • Для здорового функціонування організму обов’язково потрібно вживати продукти, багаті кальцієм. В першу чергу, це молоко, сир та інші молочні продукти. Але якщо з якихось причин людина не може їх вживати, потрібно знайти розумну альтернативу.

    Шкода молочної продукції

    Противників молока насторожує той факт, що людина є єдиним ссавцям, яке вживає в їжу молоко все життя, а не тільки після народження. Також людина – єдина істота, употребляющее в їжу молоко інших біологічних видів. Насправді, кожен може сам вирішити, чи потрібні йому молочні продукти в раціоні. У них міститься багато життєво необхідного людям кальцію, а також поживних речовин.

    Існує багато варіантів, чим замінити молочні продукти

    Науково доведено, що молоко корисне для здоров’я людини, тому його виключення з раціону допустимо тільки з вагомих причин: алергія, захворювання.

    Єдина умова, при якому молоко може нашкодити – його необдумане вживання. Це не напій, це повноцінна їжа, і вона може призвести до набору зайвої ваги, якщо вживати її у великих кількостях.

    Чим замінити молочні продукти

    Щоб замінити молоко і його похідні, потрібно знайти для себе продукт, який буде містити не менше кальцію і поживних речовин. Якщо ви хочете відмовитися від молока, додайте в раціон більше наступних продуктів:

    • овочі та фрукти;
    • сухофрукти;
    • горіхи;
    • молоко рослинного походження.

    На полицях магазинів ці продукти знаходяться у вільному доступі і за прийнятними цінами, тому знайти гідну альтернативу не складе праці.

    Чим замінити молоко у піст

    Якщо ви тимчасово відмовляєтеся від молока, йому теж потрібна заміна. У піст її можна знайти в маці, петрушці, рисі та рисовому молоці, бобових і лляному насінні, сухофруктах. Ці продукти можна під час посту. Вони наситять організм не гірше молока і заповнять дефіцит кальцію, попереджаючи розвиток захворювань.

    Як замінити молоко: грамотна альтернатива

    Основна помилка людей, охочих замінити молочні продукти іншими – різке зниження калорійності і поживності меню. Вони просто виключають з раціону молочні продукти, але не заповнюють їх дефіцит, або заповнюють в незначних кількостях, чого недостатньо для повноцінного функціонування організму.

    Якщо ви виключаєте молоко з меню, обов’язково стежте, щоб у раціоні було більше овочів і фруктів, горіхів, сухофруктів і зелені. При можливості включайте в нього молоко рослинного походження. При появі будь-яких побічних ефектів від виключення молока: слабкості, млявості, депресії, дефіциту ваги, пожовтіння шкіри, – потрібно звернутися до лікаря з проханням скласти грамотний раціон харчування.

    Відмовитися від молока можна, існує багато продуктів, здатних його замінити. Але робити це потрібно тільки у виняткових випадках і з дозволу лікаря. Бажано звернутися до фахівця за консультацією і складанням повноцінного раціону.

    Також рекомендуємо почитати: дієта номер п’ять