Чим змити хну з волосся в домашніх умовах

998

Зміст:

  • Як змити хну з волосся за допомогою масел
  • Чим змити руду хну в короткі терміни
  • Чим вивести чорну хну
  • Радикальний спосіб
  • Як вивести хну з брів
  • Салонні методи
  • Хна – натуральний барвник, який глибоко проникає в структуру волосся. Вона не тільки забарвлює волосся в яскраво-руді і чорні відтінки, але і добре зміцнює структуру локонів. Проте є у цієї натуральної фарби один недолік — її дуже важко вивести, і вона погано поєднується з хімічними барвниками. Допоможуть вирішити проблему спеціальні косметичні засоби або народні рецепти.

    Як змити хну з волосся за допомогою масел

    Для виведення хни використовують масляні маски. З першого разу цим засобом вивести хну не вдасться, відновити колір локонів до натурального вийде тільки після декількох повторних процедур.

    В домашніх умовах в один прийом змити хну не вийде

    Кокосове і оливкове масло розводять в рівних пропорціях, розігрівають на водяній бані. Масляний склад рівномірно розподіляють по всій довжині волосся, обмотують голову теплим рушником, залишають на 2-4 години. Масло змивають великою кількістю теплої води з використанням шампуню. Через тиждень процедуру повторюють ще 1-2 рази.

    Чим змити руду хну в короткі терміни

    Коли немає часу і бажання чекати довго, повторно проводити процедури змивання хни, можна скористатися оцтом. 3 ст. л. оцту розводять у 2,5 літрах теплої води. В цей розчин поміщають волосся, залишають їх там на 15 хвилин.

    Після такої процедури волосся швидко набудуть холодний відтінок, позбудуться від рудого пігменту. Після оцтової промивання за пасмами буде потрібен додатковий догляд, використання бальзамів і масок для відновлення волосся.

    Чим вивести чорну хну

    Вивести даний відтінок буде не так просто. Потрібен час і терпіння. Народні рецепти, які допоможуть вивести темну хну:

    • Кефір і дріжджі. 250 гр. кефіру вмішують 35 гр. дріжджів. Отриману масу злегка підігрівають, рівномірно розподіляють по всій довжині локонів. Через 60 хвилин маску змивають, на волосся наносять бальзам.
    • Сметана і яйця. 2 збитих яйця змішують з 100 гр. сметани, додають туди 1 ч. л. коньяку. Отриману суміш наносять на волосся, залишають на 1-2 години, змивають з використанням шампуню.
    • Господарське мило. Брусок дрібно натирають, розводять теплою водою, збивають в піну і наносять на пасма. Залишають на 5-10 хвилин, ретельно промивають водою з використанням шампуню, бальзаму для волосся.

    Скориставшись перерахованими вище методами, можна вивести хну в 2-3 прийоми.

    Радикальний спосіб

    Якщо нічого не допомагає, можна скористатися перекисом водню. Це досить радикальний метод, який травмує локони. Після нього обов’язково потрібно провести курс відновлювальних процедур – зміцнити волосся маслом, масками, бальзамами.

    60 мл води додають 80 мл 8% розчину перекису водню, 40 мл рідкого мила і 2 ч. л. двовуглекислого амонію. Отриману масу перемішують, рівномірно розподіляють по волоссю. Через чверть години голову промивають теплою водою з використанням шампуню.

    Як вивести хну з брів

    Лимонний сік вичавлюють в невелику ємність, рівномірно наносять на брови, залишають до повного висихання. Кислота, що міститься в соку лимона, допоможе зробити брови світліше, вимити з них темні фарбувальні пігменти.

    Салонні методи

    Якщо вивести хну в домашніх умовах не вдається, можна скористатися професійними засобами. Для глибокого очищення локонів від рудої хни використовують кислотну змивку для виведення темних відтінків – блондирующую змивку. Професійні змивки завдають істотної шкоди волоссю, проте дають найбільш ефективний результат, повністю змивають хну.

    Хна відноситься до одних з найбільш важко вимиваються барвникам. Процедури по виведенню хни травмують локони, після них волосся потрібно забезпечити додатковий догляд, провести комплекс відновлювальних процедур.

    Дивіться далі: як зробити ямочки на щоках