Чи можна вживати яблука при вагітності на ранніх і пізніх рядках

1707

Зміст:

  • Чи можна вживати яблука в період виношування дитини
  • Користь яблук для організму
  • Розвантажувальний день на яблуках у період вагітності
  • Яблука багаті вітамінами і корисними мікроелементами. Лікарі не тільки дозволяють вживати яблука під час вагітності, але і настійно рекомендують включити ці фрукти в повсякденний раціон. Однак є їх потрібно з розумом і в обмежених кількостях, оскільки в іншому випадку неприємних реакцій з боку організму не уникнути.

    Чи можна вживати яблука при вагітності

    Чи можна вживати яблука в період виношування дитини

    Більшість лікарів рекомендує вживати 1-2 яблука майже кожен день в період вагітності. Якісні свіжі фрукти збагатять організм корисними речовинами. Будучи в положенні, жінки змушені відмовлятися від деяких солодощів з-за неприродного складу. Замість тістечок і цукерок можна їсти яблука в свіжому вигляді, додавати у фруктові салати, готувати інші страви.

    Користь яблук для організму

    Найбільш корисними вважаються зелені яблука, тому що в їх складі мінімальну кількість цукру і багато заліза. Також вони практично ніколи не провокують алергічну реакцію з боку організму, а завдяки кисловатому смаком допомагають усунути нудоту, особливість вагітних вранці на ранніх термінах.

    Необов’язково вживати сирі яблука. Можна і навіть потрібно запікати їх у духовці, сушити для подальшого приготування компотів. Печені плоди рекомендуються при печії, т. к. вони швидко усувають дискомфортні відчуття. В цілому, якщо у вагітної є схильність до печії, краще не їсти сирі яблука, а вживати саме печені. Після приготування в плодах вже не буде аскорбінової кислоти, яка провокує печію, а інші корисні речовини в складі збережуться.

    Крім іншого, приготовлені в духовці яблука:

    • допомагають впоратися із запорами;
    • прискорюють обмінні процеси в організмі;
    • не збільшують показник кислотності;
    • не подразнюють стінки шлунка.

    Червоні фрукти теж можна їсти, але на пізніх термінах виношування дитини вкрай важливо чистити шкірку плодів. В цей час шкірка може викликати здуття живота і коліки.

    Якщо хочеться яблук, але якийсь час немає можливості придбати плоди хорошої якості, не можна замінювати їх магазинним соком, що продаються в картонних коробках. У складі такого напою містить консерванти та барвники, що роблять негативний вплив на організм малюка.

    Розвантажувальний день на яблуках у період вагітності

    У деяких випадках лікарі радять вагітним впроваджувати розвантажувальні дні. Подібна практика застосовується, якщо є ризик набору надлишкової ваги жінкою, а також при наявності відхилень в аналізах і в цілях профілактики ряду патологій.

    Обмеження в харчуванні можуть принести шкоду здоров’ю дитини, а ось розумний підхід до розвантаження шлунка дозволить організму відпочити, при цьому забезпечивши його необхідним обсягом БЖУ.

    Яблука допомагають забезпечити організм вагітної корисними мікроелементами і вітамінами, добре допомагають при токсикозі, а також ефективно працюють в якості основного продукту для розвантажувальних днів. Тим не менш, зловживати плодами не потрібно, тому що тільки розумне споживання фруктів сприятливо позначиться на організмі матері і дитини.

    Дивіться далі: груші при вагітності