Чи можна завагітніти дівою

2059

Зміст:

  • Що таке дівоча пліва?
  • Причини розриву
  • Вагітність після першої інтимної близькості
  • Вагітність без проникнення статевого члена – можливо
  • Можливість вагітності під час, до і після місячних
  • Як оберігатися
  • Чи можна завагітніти, залишаючись дівою? Ще кілька десятиліть тому цнота вважалася гарантом відсутності інтимної близькості у дівчат, однак сучасні підлітки активно практикують сексуальні ласки.Вагітність можлива навіть після петтінга – сексуального контакту без глибокого проникнення статевого члена і попадання сперми в піхву. Молодим дівчатам слід знати, в яких випадках і коли можливе зачаття, а також як оберігатися при інтимній близькості з хлопцем.

    Що таке дівоча пліва?

    Дівоча пліва (від лат. hymen) – слизова складка в оболонках піхви, складається з сполучної тканини, м’язів, нервів і судинного компонента. Від останніх залежить інтенсивність кровотеч і больового синдрому в процесі дефлорації.

    Пліва являє собою якусь перепону між зовнішніми і внутрішніми статевими органами. Основне призначення дівочої пліви – захист репродуктивних органів від бактерій і вірусів. Пліва розташована на глибині від 1,5 до 3-4 див.

    Відповісти на питання, чи можна завагітніти незайманою, професійно можуть лікарі

    Пліва або гімен має нерівний край у оболонок стінок піхви і перфорацію. Відомо понад 15 різновидів гимена різної форми.

    Безпосередньо дефлорація або розрив пліви відбувається в результаті проникнення статевого члена. Гінекологи відзначають, що іноді розриву не відбувається або він трапляється задовго до першого сексуального контакту.

    Причини розриву

    Позбутися невинності дівчина може ще до періоду статевого дозрівання або до першого статевого контакту з ряду причин:

    • мастурбація пальцями або предметами, введення виробів для мастурбації «для інтересу»;
    • силові тренування, велоспорт, активні фізичні навантаження;
    • секс з неповним введенням пеніса в піхву;
    • травми, операції;
    • неадекватне використання тампонів;
    • занадто активне підмивання дівчаток в ранньому дитячому віці;
    • спринцювання;
    • запровадження інструментарію при гінекологічному огляді, якщо дівчинка не повідомила лікаря про своєї цноти.

    Заняття спортом і танцями можуть сприяти розриву тільки в одному випадку – якщо плівка дуже тонка. Існують випадки повної відсутності пліви з причини вроджених вад розвитку органів сечостатевої системи, зовнішніх статевих органів. У здорової дівчини зовнішній вплив не призводить до розриву.

    Позбавлення невинності нестандартним способом без сексуального контакту часто відбувається безсимптомно, тому дівчина може просто не знати про відсутність гимена біля входу в піхві і почати практикувати різні форми сексуального контакту.

    Вагітність після першої інтимної близькості

    Дівчата ставлять різні запитання гінекологів, включаючи про можливості настання вагітності з першого разу. Відповідь проста – ймовірність настання вагітності у незайманої після повноцінного статевого контакту така ж, як і у жінок, які ведуть активне статеве життя.

    с первого разаЗавагітніти незайманій з першого разу можливо

    Саме тому перший секс вимагає особливої підготовки, вибору способу оберігання щоб уникнути неприємних наслідків, пов’язаних з небажаною вагітністю в ранньому підлітковому віці.

    Вагітність без проникнення статевого члена – можливо

    З моменту початку менструації дівчина вважається статевозрілої, тобто здатною до зачаття і продовження роду.

    Цноту в цьому разі є дуже умовною перешкодою до вагітності при активній інтимного життя без проникнення статевого члена.

    Підлітки часто практикують альтернативний секс – петінг – форму сексуальних відносин, при яких не допускається проникнення пеніса в піхву, а оргазм досягається дотиками, тертям статевих органів.

    Дівоча пліва не перепона для сперматозоїдів! Для вагітності досить попадання сперми на зовнішні статеві органи дівчини.

    Враховуючи молодість і енергійність підлітків, високе лібідо, проникнення сперматозоїдів до яйцеклітини можливо і при еякуляції на зовнішні статеві органи дівчини.

    Не слід брати за основу думки подружок, бабусь і сторонніх людей з різних форумів.

    Будь-якій дівчині після статевого дозрівання і настання перших місячних слід відвідувати гінеколога не менше 1 разу на рік, в тому числі консультуватися з приводу безпечного сексу.

    Можливість вагітності під час, до і після місячних

    Існує ще одне питання – про можливість настання вагітності під час місячних, незадовго до і після них.

    Повноцінний статевий контакт, навіть на тлі активної фази менструального циклу, може привести до вагітності. Зрозуміло, відсоток успішного зачаття вкрай низький, так як менструальна кров – результат вигнання ендометрію, коли вагітність не настала.

    Дівчатам під час місячних взагалі не рекомендується займатися сексом без презерватива з-за високих ризиків інфікування. При кровотечі знижується лібідо, а сам статевий контакт не приносить задоволення.

    Як оберігатися

    І дівчат, і жінкам, давно живуть статевим життям, незалежно від форм сексуальних контактів слід звернути увагу на контрацепцію. Обізнаність в питаннях контрацепції – хороша профілактика ранніх абортів, зруйнованих підліткових доль, важких наслідків для життя і здоров’я дівчинки-підлітка.

    Простим способом контрацепції у підлітковому віці є використання презерватива. Вироби продаються в будь-яких аптечних мережах, доступні за вартістю, відпускаються незалежно від віку покупця.

    Презерватив не тільки виключає вагітність, але і захищає від статевих інфекцій. Під час статевого акту необхідно стежити за станом вироби. Правильне використання забезпечує захист на 99%.

    без проникновенияЗавагітніти можна і без проникнення статевого члена, якщо сперма потрапляє на статеві органи дівчата

    Іншим способом контрацепції є вагінальні свічки і кошти-сперміциди для вагінального введення: мазі, пасти, гелі. Всі ці засоби вводять у піхву за 30 хвилин до початку статевого акту.

    Препарати пригнічують активність сперматозоїдів, виключають настання вагітності, мають антисептичну дію. Вагінальні протизаплідні препарати допомагають у вирішенні питання сухості піхви, що часто буває в молодих дівчат на самому початку статевого життя.

    Пероральні контрацептиви у підлітковому віці можливо використовувати тільки за призначенням лікаря-гінеколога, що обумовлена гормональним складом таких препаратів. Лікар навчить дівчину правильно приймати таблетки, розповість про обмеження, можливих побічних явищах. Пероральні контрацептиви мають масу переваг, вирішують проблему акне, допомагають зміцнити нігті, волосся. Комбіновану контрацепцію рекомендується використовувати навіть без статевого акту.

    Молодим людям застосовувати практику перерваного статевого акту або підбір особливих днів між овуляциями не слід, щоб уникнути помилок.

    Відповідаючи на питання, чи можна завагітніти дівам, слід враховувати наявність місячних, вік дівчини, менструальний цикл, форми сексуального життя.

    Вагітність у невинних дівчат можлива і без дефлорації пліви, це важливо пам’ятати, починаючи інтимне життя. При відсутності можливості порадитися з лікарем, купити контрацептиви, можна звернутися до старшим жінкам з сім’ї.

    З питань запобігання та інтимної гігієни дівчаткам краще звернутися до хорошого дитячого лікаря-гінеколога під час чергового огляду.

    Також рекомендуємо почитати: д димер при вагітності