Чи настане вагітність, якщо немає регулярного циклу? Думка гінеколога

468

Обговорюючи планування вагітності, багато користувачки Мережі часто розповідають про нерегулярних місячних. Дівчат така ситуація хвилює. Адже побутує думка: немає циклу —немає вагітності. Давайте розбирайте в питанні разом з лікарем!

Гінеколог Анастасія Штейман підтверджує, що багато пацієнтки приходять до неї зі скаргою: «У мене немає місячних». Можливо, вас здивує реакція лікаря:

Кожної, хто мене просить повернути місячні, я питаю: «Навіщо вони вам?».

Повірте, питання не зайвий! — пояснює доктор. — Відразу розумієш, як людина справляється з нестандартною ситуацією. Видно, наскільки важливо це для пацієнтки і розумію, на що зробити акцент в лікуванні.

Читайте також:Гінеколог пояснив, які виділення в особливі дні повинні насторожити жінку

Спеціаліст поспішає обнадіяти дівчат з нерегулярним циклом:

Якщо ви хочете дитини і у вас нерегулярні менструації, це не означає, що у вас немає овуляції та вагітність не можлива! Не варто впадати у відчай і вагітність можлива.

Доктор перераховує причину збоїв у циклі:

У мешканок північних регіонів овуляція відбувається рідше.

При дефіциті маси тіла і незбалансованому раціоні – більше половини жінок можуть страждати аменореєю.

Виснажливі фізичні тренування.

Зміна клімату.

Надмірна перевтома, – перераховує гінеколог і підкреслює. – Справа в тому, що виною такої аменореї — стрес!

Гінеколог Анастасія Штейман розповідає про те, що необхідно для повноцінного циклу:

Для того, щоб менструації були, потрібні статеві гормони і їх правильне співвідношення! Статеві гормони будуються з того ж речовини, що і стресові — з холестерину. Коли організм у стресі, він переводить весь холестерин на побудову стресових гормонів. І ось вам –аменорея!

Доктор пропонує всім дівчатам, які планують вагітність, у першу чергу впоратися зі стресом:

Перш, ніж шукати складні причини і панікувати, розберіться зі своїм психологічним станом і забезпечте собі відпочинок і розслаблення.

Читайте також:Яка ймовірність завагітніти в останній день місячних

Користувачки Мережі поділилися своїми історіями на тему вагітності при нерегулярному циклі. З’ясувалося, що є ті, хто вже стали мамами. Однак багатьом це поки про…

Півроку тому організм відчув сильний стрес, як наслідок пішла втрата ваги, завжди був регулярний цикл 28 днів, але ось вже 4 місяць кд немає.

Я теж думала, що мені буде складно завагітніти, у мене завжди нерегулярні він.

У мене теж до першої вагітності біда була з циклом. Потім народила і все стало ок. І ось бігають мої два хлопця, радують мене. А лікарі казали, що не вийде…

Всі фото: Depositphotos