Чи небезпечна короста при вагітності

816

Зміст:

  • Причини корости при вагітності
  • Симптоми корости
  • Чи небезпечна короста при вагітності
  • Лікування корости
  • Короста під час вагітності може ставити під загрозу здоров’я жінки і дитини. Небезпека захворювання полягає в тому, що воно може виникнути навіть при регулярному дотриманні правил профілактики і постійних медичних обстеженнях.

    Причини корости при вагітності

     

    Короста виникає через попадання на шкіру коростяний кліща, який провокує сильний свербіж і подразнення, а також викликає отруєння організму продуктами своєї життєдіяльності. Кліщ швидко впроваджується в шкіру, відповідно, захворювання починає проявляти себе практично відразу.

    Короста при вагітності може бути небезпечна

     

    Кліщ може потрапити на шкіру абсолютно будь-яким шляхом – в громадському транспорті при контакті з поручнями або сидіннями, через необроблені побутові предмети, постільна білизна або при контакті з зараженим людиною. Коростяний кліщ може з’явитися скрізь, куди б не пішла жінка. Більш того, члени сім’ї можуть принести його в будинок на взуття.

    Симптоми корости

     

    При зараженні перший виникає симптом – це сильний і практично безперервний свербіж в зоні ураження. Зазвичай він виникає на ділянках:

    • між пальцями;
    • на зап’ясті;
    • на стопах;
    • в області ліктів.

    Якщо імунітет жінки досить слабкий, свербіж може розповсюджуватися по всьому тілу. Одночасно виникають висипання у вигляді пухирців і почервоніння. У місцях, де паразит проникає в шкіру, з часом утворюються папули, які поступово обростають гнійними кірочками.

    Ступінь вираженості симптомів настільки висока, що жінка не може їх не помітити, а значить, вона встигне оперативно звернутися до лікаря, щоб уникнути негативних наслідків. Фахівець призначить проведення зіскрібка і його дослідження в лабораторії, після чого підтвердить діагноз. Як позбавитися від захворювання, залежить від його стадії і особливостей організму. Тільки лікар може призначити правильну схему лікування.

    Чи небезпечна короста при вагітності

     

    Наслідки вчасно не вилікуваним корости – це розвиток сильного дерматиту, поява гнійних нориць по всьому тілу, а також інфікування відкритих ранок. Внаслідок цього жінка стає нервовою та напруженою, відчуває проблеми зі сном, що негативно позначається на перебігу вагітності.

    Але головна небезпека полягає в тому, що запущена хвороба може вплинути на внутрішньоутробний розвиток дитини, в результаті чого він може народитися з вродженими патологіями.

    Якщо коросту вилікувати вчасно , ніяких негативних впливів на плід бути не може, тому важливо при перших симптомах звернутися до лікаря.

    Лікування корости

     

    Універсальних засобів для усунення корости не існує. Можуть використовуватися креми, спреї, мазі та інші зовнішні препарати. Чим лікувати захворювання, визначає лікар. Деякі ліки можуть бути протипоказані із-за особливостей перебігу вагітності, тому самостійно знайти підходяще засіб жінка не може.

    Короста під час виношування дитини може бути небезпечна для здоров’я плоду і жінки, тому треба негайно звернутися до лікаря.

    Також цікаво почитати: яблука при вагітності