Чоловіка напружує, що я не вмію готувати…

1214

У Мережі обговорюють визнання молодої дружини, яка поки що не може освоїти кулінарну майстерність. Вона хоче, але побоюється. Автор перераховує і інші питання, які її хвилюють в організації побуту. Загалом, потрібна «прокачування». А все почалося з цього визнання.

Я не вмію готувати. Раніше це не було проблемою, а зараз помічаю, що чоловіка це початок напружувати. Він не тисне на мене, але і натякає, що вже давно мріє про вечерях, які я готувала, — розповідає автор з ніком Мережі Yuliya Tosun. — У нас готує бабуся, але не кожен день. Я готую дуже рідко. Виходить, удома ми не їмо майже. Я вже сама почала хвилюватися. Думаю, що вечеря вдома всією сім’єю її зміцнює.

Дуже хочу навчитися готувати, — зізнається автор. — Хочу готувати прості страви, які готують люди кожен день. А у мене готування триває 2 години. І я не розумію, як мені купувати в магазині, щоб вистачило на пару днів. Тобто на різні страви потрібні різні інгредієнти, а як мені знати, що я буду готувати завтра? Чи потрібно кожен день в магазин ходити?

Читайте також:Як нагодувати сім’ю на 10 тисяч в місяць: докладне меню

Подруги в Мережі засипали автора корисними практичними порадами:

Суп потрібен, без нього ніяк: борщ, солянка, гороховий з копченостями(НеНравитсяНеЕшь)

Готувати не любила і не хотіла, для мене проблемою було посмажити м’ясо. Готував вічно чоловік. Мене це зовсім навіть і не хвилювало. Потім з’явився малявочка, стала сидіти вдома і якось втягнулася до готування. Виявилося, що це зовсім навіть і нескладно (Криска)

Коли мені зовсім не хочеться готувати, я запікаю м’ясо в духовці. На гарнір – все, що завгодно (Тетяна)

Я коли з дому пішла, вміла тільки макарони варити і пюре картопляне робити. Спочатку жили натовпом студентів, я тільки посуд мила, не готувала. А потім з чоловіком поїхали, і треба було чимось чоловіка годувати. Дуже виручив сайт, де все докладно і з фотографіями. Поступово визначається коло страв, які готувати подобається. Наприклад, мені подобається готувати запіканки. Намагаюся готувати 2 страви відразу, щоб хоч дня на 3-4 вистачило. Кожен день не готую, я тоді б з розуму зійшла. Основні продукти повинні бути під рукою завжди (картопля, морква, цибуля, перчик, борошно, олія, макарони, рис, м’ясо, сир, яйця). А якщо щось інше хочете, то треба заздалегідь розпланувати і купити (Марія)

Ми робимо закупівлі продуктів на тиждень-два (як вийде) з урахуванням примірного меню на зазначений термін. Т. к. у вас досвіду ще немає, то вам доведеться написати спочатку зразкові страви, а потім необхідні для них продукти (швидкопсувні продукти купуються безпосередньо перед готуванням). Не вигадуйте нічого екзотичного, згадайте, що готувала ваша мама і запитаєте у чоловіка, що готували в його родині. Внесіть коригування з урахуванням вашого смаку. Я, наприклад, не готую жирного (Наталія)

Я теж не готувала до заміжжя (живучи з мамою на всьому готовому) і думала, що у мене все не так виходить. А тепер всі рецепти беру на сайті, де все в картинках і все зрозуміло, а нижче коментарі, що з ним все зрозуміло. Іноді саджу чоловіка перед монітором і кажу: «Вибирай, що хочеш» (LadyMary)

Читайте також:Порада дня: щоб впоратися з капризом «нехочухи», запропонуйте йому «просто спробувати»

Тільки практика. А ще має бути з душею. І не впадати у відчай, коли не виходить. Я теж коли починала, все виходило несмачне. Тільки останні 2-3 роки навіть мама визнала, що моя їжа стала смачною. Удачі, все вийде! (Джей)

У мене спочатку такі «шедеври» виходили, що згадати соромно, а зараз всі родичі і друзі визнають, що смачно готую (Міла)

Якщо берете рецепти в інтернеті, вибирайте ті, до яких є коментарі, а то буває що пропорції невірні написані. Страв часто смак додають соуси/приправи. Головне, в міру (Світу)

А як ви готуєте? Що порадите автору цієї історії?

Всі фото: Depositphotos