Чому у жінок ростуть волосся навколо сосків?

2394

Зміст:

  • Причини проблеми
  • Способи боротьби з волоссям на сосках у жінок
  • Як видалити волосся на сосках у жінок за допомогою депіляції?
  • Небезпечні симптоми
  • З проблемою зайвої рослинності на тілі стикається 30% дам. З косметичним недоліком можна впоратися кількома способами: за допомогою бритви або пінцета, салонних процедур. Волосся на сосках у жінок можуть з’явитися в результаті патології ендокринної системи. В такому випадку не обійтися без комплексного обстеження організму і медикаментозного лікування, призначеного лікарем.

    Визначити, чому з’являються волосся на сосках у жінок, неможливо без лабораторних аналізів

    Причини проблеми

     

    Поява волосся на ореолах рідко пов’язане з серйозними дисфункціями в жіночому організмі. Особливо це стосується випадків, коли на тілі візуалізується світлий пушок і не спостерігається інших патологічних симптомів.

    Лікарі виділяють кілька основних факторів, чому ростуть волосся на грудях у дівчат:

  • Гормональні перебудови. Проблема зазначається у дівчат в період статевого дозрівання і вагітності. Вона зникає після стабілізації гормонального фону. Використовувати бритву для видалення рослинності забороняється. Метод сприятиме огрубіння стержня і його потемніння.
  • Надлишок чоловічих статевих гормонів. Рослинність на грудях з’являється через генетичної схильності або впливу негативних факторів ззовні. Чорне волосся у жінок спостерігаються не тільки на грудях, але й на спині, обличчі. Основна причина проблеми – продукування надмірної кількості чоловічого гормону — тестостерону. Додаткові симптоми, якими супроводжується патологія у дівчат: огрубіння голосу, легкий набір зайвих кілограмів, швидке забруднення волосся і тіла шкірним салом.
  • Синдром полікістозних яєчників (СПКИЯ) – захворювання, що виникає в результаті дисбалансу жіночих статевих гормонів. Патологія коригується тільки за допомогою схеми медикаментозної терапії, складеної ендокринологом або гінекологом. СПКИЯ негативно відбивається на працездатності яєчників.
  • Прийом певних фармакологічних препаратів. Також призвести до проблеми може безконтрольне споживання сильнодіючих препаратів: антидепресантів, гормональних засобів. В результаті цього у жінок з’являються волосся на грудях і інших частинах тіла. Препарати цих груп ні в якому разі не можна приймати без призначення лікаря.
  • Синдром Кушинга. Патологія виникає в результаті гормональних порушень, спровокованих надлишком кортизолу в крові дівчат.
  • Способи боротьби з волоссям на сосках у жінок

     

    Жінці не варто бити тривогу, якщо у неї на грудях є кілька світлих волосків. Якщо проблема доставляє естетичний дискомфорт і негативно позначається на якості особистого життя, то їй краще звернутися в салон для проведення косметичних процедур по видаленню зайвої рослинності.

    Різка зміна кольору волосся, густа рослинність на грудях і теле – привід для звернення до лікаря. Самостійно побороти проблему у жінки не вийде. Салонні і домашні процедури усунуть тільки симптоми, але не причину аномального росту волосся. Неуважне ставлення до свого здоров’я може стати причиною небезпечних наслідків у майбутньому.

    Причина роста волос на ореоле вокруг сосков

    Причину зростання волосся на ореол навколо сосків встановить лікар

     

    Гормональні збої, що призводять до появи гірсутизму, усуваються медикаментозно. Основна мета такого лікування – зменшення продукування чоловічих гормонів. Відповідний препарат лікар підбирає з урахуванням віку пацієнтки, ступеня вираженості проблеми.

     

    Впоратися з волосками на сосках, зростання яких викликаний гормональним збоєм в організмі, неможливе без визначення причини. Самолікування може нанести шкоду здоров’ю.

     

    Лікування гірсутизму виконується під контролем лікаря-ендокринолога. Вони знижують рівень андрогенів в крові. Головна перевага грамотного медикаментозного лікування – швидке усунення симптоматики проблеми. Андрогенні препарати блокують появу нових волосків на тілі. Стару рослинність дівчині необхідно буде видалити самостійно.

    Як видалити волосся на сосках у жінок за допомогою депіляції?

     

    Якщо при обстеженні виявлено не було проблем з гормональним фоном і функціонуванням щитовидної залози, то можна скористатися домашніми або косметичними процедурами з видалення чорних волосків:

  • Підстригання за допомогою ножиць. Метод є травматичним, так як при неакуратних рухах існує ризик пошкодження шкіри навколо сосків. Застосовувати бритвений верстат для боротьби з цим естетичним недоліком не рекомендується, так як це може спровокувати подразнення ніжної шкіри ореолах.
  • Використання кремів для епіляції. Крем підходить для видалення довгих стержнів. Після використання косметичного засобу волосся буде рости повільніше. Недолік методу полягає в тому, що не всі крему підходять для застосування на чутливих ділянках шкіри на ореолі.
  • Вищипування. Найбільш зручним варіантом інструменту для вищипування волосся на сосках є косметичний пінцет зі скошеними краями. Він дозволяє точно захоплювати волоски по одному і легко усувати їх. Недолік методу в тому, що шкіра на грудях тонше, ніж на інших ділянках тіла. З-за цього під час вищипування волосків дівчина може відчувати відчутний дискомфорт. Для процедури краще вибирати дні, відразу після місячних або до середини менструального циклу. У ці дні больовий поріг, під впливом гормонів, що найбільш високий і неприємні відчуття будуть помітно легше.
  • Застосування воскових смужок. Спосіб дозволить видалити стрижні волосся з коренем. Важливо правильно використовувати смужки: прикладати їх по лінії росту волосся, а відривати – в протилежну сторону. Груди під час процедури рекомендується притримувати другою рукою, в іншому випадку після депіляції на ніжній шкірі можуть залишитися гематоми.
  • Лазерна епіляція – спосіб для усунення рослинності на тривалий час (1-2 роки). Для того щоб побороти проблему потрібно 5-7 процедур. Єдиний недолік методу – висока вартість.
  • Фотоепіляція і електроліз – методики радикального впливу на структуру волосся. Під час процедури виявляється руйнівний вплив на фолікули. В результаті цього стрижень відпадає самостійно. До фотоепіляції і електролізу вдаються нечасто-за ризику опіку дерми.
  • Небезпечні симптоми

     

    Відмовитися від самостійної боротьби з проблемою і терміново звернутися до лікаря необхідно, якщо, крім чорних волосся на грудях, спостерігаються інші аномальні ознаки:

    • надмірний набір м’язової тканини;
    • випадання волосся на голові;
    • збій менструального циклу або відсутність місячних;
    • різка зміна розміру молочних залоз;
    • погіршення стану шкіри: поява акне, вугрової висипки і пігментних плям;
    • зміна тембру голосу;
    • збій серцевого ритму;
    • порушення сну.

    Виявленням причин патологічних ознак займаються фахівці кількох напрямків: мамології, гінекологи, ендокринологи, неврологи.

     

     

    Також рекомендуємо почитати: прищі на сідницях у жінок