Чому чоловік не хоче дітей

1408

Зміст:

  • Причини, по яких чоловік не хоче мати дітей
  • Яким чином чоловіки реагують на фразу: «Милий, я вагітна!»
  • Чоловічі страхи, пов’язані з небажанням мати дітей
  • Які дії можна зробити
  • Молоді люди закохуються, починають зустрічатися, одружуються. І основним бажанням для повноцінного щастя кожної сімейної пари є бажання мати дітей. Але не у всіх панує така сімейна ідилія. Деякі чоловіки категорично відмовляються заводити своїх дітей, маючи численних племінників і з задоволенням проводячи з ними час. Чому ж у такому випадку чоловік не хоче своїх дітей?Чоловік не хоче дітей

    Причини, по яких чоловік не хоче мати дітей

    Материнський інстинкт закладений в жінці природою. Багато дівчинки вже в самому ранньому віці грають з ляльками в «дочки-матері», програючи різні ситуації. А в більш свідомому віці вже мріють про власних маленьких грудці. Молоді ж люди досить довгий час не хочуть навіть чути про майбутнє потомство. З чим це може бути пов’язано?

    • Дружина зовні зміниться під час виношування дитини і після пологів. Багато чоловіків бояться, що після народження малюка жінка перестане стежити за собою і весь вільний час присвятить новонародженому.
    • Почуття ревнощів до малюка. Яким чином планувати вагітність, якщо чоловік проти дітей? Існує велика кількість різних способів, у результаті яких можна завагітніти. Але наскільки буде готовий чоловік, який не бажає ставати батьком, до незапланованого батьківства? Відносини можуть зовсім погіршитися, адже чоловіки стануть сприймати майбутнього малюка як потенційного суперника і сильно ревнувати до коханій половинці.
    • Чоловік не хоче дітей – можливо у нього серйозні проблеми зі здоров’ям і це його свідомий вибір. Небажання продовжувати свій рід може бути обумовлено наявністю генетичної патології, хронічними захворюваннями.

    Не багато чоловіків, які мають в роду аномалії генів, перед тим як планувати народження дітей, проходять комплексне обстеження, що включає генетичні аналізи. Такими представниками чоловічої половини людства можна тільки захоплюватися – вони свідомо відмовляються від дітей, якщо є ймовірність народження хворої сина або дочки.

    • Фінансова нестабільність. Що робити, якщо молода людина не хоче мати дітей? Він може пояснити це бажанням міцно встати на ноги, придбати квартиру, машину, мати стабільний дохід і тільки потім ставати батьком. Багато підтримають чоловіків у цих прагненнях, хтось обов’язково буде критикувати – навіщо ж відкладати радості материнства і батьківства на невизначений час?
    • Боязнь втратити свободу і загнати себе в рамки. Деякі чоловіки припускають, що з народженням дитини кардинально зміниться їх розмірений спосіб життя – зустрічі з друзями, поїздки на природу, рибалку. Але саме з появою на світ малюка світ чоловіки збільшиться і розшириться, знайдуться нові, не менш цікаві і захоплюючі захоплення, нові емоції.

    второй ребенокДруга дитина

    • Друга дитина. Вічна дилема багатьох сімейних пар, де вже є малюк. Жінка готова фізично і психологічно до народження другої дитини, а от чоловік виявляється до цього абсолютно не готовий, йому і одного чада достатньо.

    У більшості випадків чоловік – це справжнісінький дитина, яка не бажає змінювати свій звичний спосіб життя і ставати відповідальним чоловіком. Якщо в жінці материнське початок закладено природою, чоловік не зможе просто прокинутися одним сонячним ранком і зрозуміти, що він нарешті готовий стати батьком.

    Яким чином чоловіки реагують на фразу: «Милий, я вагітна!»

    При плануванні сім’ї та дітей, жінки більшою мірою орієнтуються на емоції, чоловіки ж більш раціональні і практичні. Вони прораховують всі позитивні і негативні сторони, зважують всі за і проти і тільки після цього приймають рішення. Цей процес може затягнутися на невизначений час, тому жінки часто беруть ініціативу в свої руки і приймають рішення за обох подружжя.

    При позитивному результаті, чоловік відносно спокійно приймає новину про те, що він незабаром стане батьком, а при негативному – подружжя розходяться, і вже колишній чоловік все одно стає батьком.

    Чоловічі страхи, пов’язані з небажанням мати дітей

    Якщо ваш чоловік оголосив, що він категорично проти дітей, піти від чоловіка — саме просте і примітивне рішення. А адже кожен страх має свою причину. Тому перш ніж звинувачувати і дорікати коханого чоловіка в чомусь, потрібно поговорити і з’ясувати, що ховається за небажанням мати дітей.

    • Боязнь відповідальності. Він може бути не проти сина або дочки, але зважитися на цей крок страшно, тому що його так виховали. У цьому випадку заведіть будь-якого домашнього вихованця – чоловік поступово навчиться піклуватися про нього і знайде потрібну впевненість.
    • Вже є дитина від попередніх стосунків. Сумний досвід минулих взаємин здатний залишити негативний відбиток на майбутніх дітях і нової сім’ї. Чоловік пройшов через певний етап труднощів і небажаних обов’язків і категорично проти його повторення. Може навіть необдумано запропонувати коханій жінці зробити аборт.

    Важливо дати зрозуміти чоловікові, що попередній сумний досвід негативних відносин не повинен позначитися на нинішній родині. Не слід постійно перекладати і проектувати його, боятися повторення. Дитина – це маленьке диво, що дозволяє зміцнити шлюб і наповнити життя двох люблячих людей новими фарбами.

    что делатьТретя дитина

    • «Третя дитина – вже занадто, двох б прогодувати і виховати» — так думають батьки двох дітей. Діти – це дар. Їх не може бути мало або багато. Хтось свідомо виховують одного або двох дітей, а багато – йдуть за третьою дитиною і четвертим.

    При будь-яких страхи важливо розмовляти один з одним, ділитися своїми побоюваннями і сумнівами. В такому випадку можна завжди прийти до конкретного вирішення, не образивши і не засмутивши взаємних очікувань.

    Які дії можна зробити

    Якщо чоловік сумнівається, чи він хоче дітей, потрібно проявити жіноче терпіння і мудрість і з’ясувати причину виникнення сумнівів і постаратися м’яко і тактовно переконати, обговоривши всі його страхи та невпевненість.

    • Постарайтеся почати спілкуватися з тими парами, що вже мають дітей. Розпитуйте які вони відчувають емоції – не тільки позитивні, але і негативні.
    • Частіше спілкуйтеся один з одним, діліться своїми думками, емоціями, випробуваними за цілий день. Такі бесіди зміцнюють відносини, допомагаючи подружжю довіряти і краще розуміти.
    • Намагайтеся урізноманітнити своє спільне проживання – частіше міняйтеся, дивуйте дружина, доглядайте і слідкуйте за собою, пробуйте разом щось нове.
    • Категорично забороняється обманювати чоловіка і намагатися завагітніти без його згоди – цим ви тільки погіршите відносини, у вас буде дитина, але ви втратите коханого чоловіка.
    • На якийсь час припинити всілякі розмови про дітей, просто насолоджуйтеся спільним перебуванням.
    • Спробуйте звернутися до сімейного психолога. Він допоможе чоловікові зрозуміти причину його небажання мати дітей і разом з ним постарається змінити виниклу ситуацію на краще.

    Діти – це головна, але не єдина радість у нашому житті. Важливо, щоб вони були бажаними для обох батьків. Любов, розуміння і довіра один до одного творять справжні дива.

    Якщо ваше бажання стати матір’ю сильніше любові до чоловіка, шукайте такого чоловіка, для якого це також життєво необхідно.

    Читайте в наступній статті: мар тест для чоловіків що це таке