Шугарінг глибоке бікіні: як правильно робити

1399

Зміст:

  • Що це таке
  • У чому різниця між глибоким шугарингом в інтимній області і класичним
  • Переваги процедури
  • Недоліки
  • Протипоказання
  • Види пасти
  • Підготовка до процедури
  • Як роблять інтимний шугарінг
  • Догляд після депіляції
  • З допомогою шугарінга глибоке бікіні можна надовго позбутися від волосся в інтимній сфері. Це естетично і гігієнічно. Але важливо правильно підготуватися до процедури і не забувати про догляд за шкірою після маніпуляції, щоб уникнути неприємних наслідків. Також значення має правильна техніка.Шугарінг глибоке бікіні робить шкіру гладкою і привабливою

    Що це таке

    Шугарінг глибоке бікіні – це видалення волосся в інтимній області за допомогою спеціального складу. В його основі лежить цукрова паста, звідси і назва (від англ. «sugar – цукор). У ході процедури волосся видаляються практично повністю, шкіра стає гладкою і доглянутою. Ефект зберігається довго.

    Багато хто не вирішуються на такий спосіб видалення волосся, так як не знають, чи це не боляче. Так, абсолютно комфортною її назвати не можна. Але больові відчуття набагато менше, ніж при використанні воску або машинки для депіляції.

    У чому різниця між глибоким шугарингом в інтимній області і класичним

    Шугарінг бікіні полягає у видаленні волосся по лінії спідньої білизни. Захоплюється частина паховій області і верх лобка. Зони глибокого бікіні:

    • лобок;
    • статеві губи;
    • внутрішня поверхня стегна;
    • промежина;
    • область навколо ануса;
    • сіднична складка;
    • куприк.

    У деяких салонах повне видалення волосся в інтимній області називають «тотальне бікіні». А під глибоким мається на увазі злегка розширена класика. Видаляються волосся, які видно з-під стрінгів. Тому слід заздалегідь уточнити у майстри всі нюанси.

    Переваги процедури

    У шугарінга є маса переваг перед іншими способами видалення волосся. Ефект від нього тримається в середньому 2 тижні. Але це індивідуально. У деяких шкіра залишається гладкою до одного місяця. В ході маніпуляції видаляються навіть тонкі волоски. А з кожної депіляцією стрижні стають м’якше і ростуть повільніше.

    Липка маса видаляє ороговілі клітини з поверхні шкіри, так досягається ефект пілінгу. Це не так боляче, як використання воску. Цукровий склад нагрівається до 40 градусів, і їм неможливо обпектися. Крім того, волоски висмикується по зростанню. Шугарінг в інтимній області краще гоління. В безлічі складок складно видалити все волосся інструментом. Крім того, бритвою легко порізатися.

    Процедура проста у виконанні. Її легко провести самостійно в домашніх умовах.

    Склад для депіляції коштує недорого, так як в нього входять прості інгредієнти. Цукор, лимонний сік і вода вкрай рідко викликають алергічні реакції.

    Недоліки

    Недоліків у інтимного шугарінга небагато, але вони є. У деяких людей може виникати індивідуальна непереносимість компонентів. Можливо роздратування, але зазвичай воно трапляється з-за неправильної підготовки і зневаги доглядом за шкірою після процедури.

    Хоч процес не такий болючий, як, наприклад, воскова депіляція, але виражений дискомфорт все одно присутній. З часом він стає менше, але не завжди. Регулярні процедури призводять до витончення волосся. Це з одного боку добре, але виникає ризик вростання стрижнів.

    шугаринг глубокое бикиниШугарінг глибоке бікіні може привести до вростання волосся

    Протипоказання

    Шугарінг глибоке бікіні дозволено не всім. Фактори, що перешкоджають його застосуванню:

    • рани на шкірі;
    • дерматологічні захворювання;
    • родимки;
    • папіломи і бородавки;
    • цукровий діабет;
    • епілепсія;
    • інфекції органів сечостатевої системи;
    • місячні;
    • індивідуальна непереносимість компонентів.

    Проведення процедури під час вагітності є спірним. Викид адреналіну через хворобливості і високої температури в області статевих органів можуть спровокувати кровотечу і підвищений тонус матки. На ранніх термінах це призводить до викидня, а на пізніх – до передчасних пологів.

    Перший триместр є абсолютним протипоказанням. Далі глибокий шугарінг припустимо, якщо жінка до вагітності регулярно до нього вдавалася, при цьому у неї високий больовий поріг. В іншому випадку краще відмовитися від депіляції під час виношування дитини.

    Види пасти

    Суміші для шугарінга розрізняються по щільності. Виділяють три види пасти:

  • М’яка. Використовується для видалення тонких волосків.
  • Середня. Переважно використовується в області ніг і пахв, де росте волосся помірної жорсткості.
  • Щільна. Підходить для усунення товстих жорстких стержнів. Частіше застосовується для видалення волосся в зоні бікіні у жінок і чоловіків.
  • Жорсткість волосся в інтимній зоні буває різною. Тому при самостійному проведенні процедури перед вибором суміші потрібно оцінити цей параметр.

    Можна приготувати цукрову пасту самостійно. Для цього беруть 2 столові ложки води і нагрівають. Потім рідину додають 6 столових ложок цукру, 2 чайні ложки лимонного соку. Суміш тримають на слабкому вогні, поки вона не придбає рівномірну густу консистенцію і бурштиновий колір.

    Процес приготування складний. Напевно, буде кілька невдалих спроб, перш ніж вийде відповідна суміш. Тому краще купити готовий складу в магазині.

    Підготовка до процедури

    Щоб досягти вираженого ефекту і уникнути подразнення, слід ретельно підготуватися до шугарінгу. Волосся перед видаленням потрібно відростити на 0,5-1 див Більш короткі стрижні не приєднаються масою, а довгі не выдернутся. Кілька днів перед процедурою не варто засмагати. Напередодні слід зробити пілінг або обробити шкіру в депилируемой області скрабом, щоб видалити ороговілі клітини.

    В день процедури не можна користуватися кремами, лосьйонами і дезодорантами для інтимного застосування. Якщо процес відбувається в домашніх умовах, рекомендується заздалегідь прийняти гарячий душ або ванну, щоб розпарити шкіру.

    шугаринг глубокое бикиниДо процедури потрібно правильно підготуватися

    Існують препарати для зниження больових відчуттів. Але не варто приймати таблетки. Краще взяти зовнішній засіб для м’якого знеболювання.

    Як роблять інтимний шугарінг

    Перед видаленням волосся шкіру необхідно продезінфікувати спеціальним засобом або замінити його спиртом або хлоргексидином. Потім рекомендується нанести на оброблювану зону тальк. Він знежирить епідерміс, підніме волоски і запобігає прилипання суміші до шкіри. При самостійному проведенні депіляції бажано користуватися зручним дзеркалом, щоб не пропустити жодної ділянки.

    Техніки шугарінга:

  • Мануальна полягає у видаленні волосся ручним способом. Беруть невелику кількість пасти, скачують в кульку і гріють в руках. Коли суміш розм’якшиться, її притискають до шкіри. Почекавши кілька хвилин, різким, але акуратним рухом зривають грудочка по напрямку росту волосся. По мірі забруднення беруть нові порції пасти.
  • Застосування бандажної техніки полягає в нанесенні м’якою цукрової маси на шкіру з допомогою шпателя або спеціального картриджа. Потім зверху накладають тканинну смужка. Її слід притиснути до тіла, а потім зірвати по зростанню волосся.
  • Не варто приділяти багато уваги одній зоні. Залишилися волоски можна видалити пінцетом.

    Процедура займає від 15 хвилин до 1 години. Все залежить від оброблюваної площі, густини та жорсткості волосся, досвідченості майстра. По завершенні маніпуляцій шкіру обполіскують теплою водою без мила, промакивать насухо рушником і обробляють антисептиком. Перед самостійним проведенням епіляції краще подивитись навчальне відео або відвідати майстра в салоні, щоб зрозуміти, як правильно робити шугарінг в області бікіні.

    Догляд після депіляції

    Через пару годин після видалення волосся слід нанести на шкіру зволожуючий крем. Кілька днів не можна користуватися спиртовмісними засобами. Бажано носити білизну з натуральних тканин. Не рекомендується купатися в громадських басейнах і відкритих водоймах хоча б три дні. Ці заходи допоможуть запобігти запалення і подразнення.

    Глибокий інтимний шугарниг надовго забезпечить гладкість в зоні бікіні. Але не варто відразу очікувати приголомшливого результату. У перший раз можуть залишитися окремі волоски, які з часом пропадуть. Щоб уникнути неприємних наслідків, потрібно готувати шкіру і правильно доглядати за нею після процедури.

    Читайте в наступній статті: ензимний пілінг в домашніх умовах