Чоловік або діти: хто для жінки повинен бути на першому місці?

2080

Все почалося з того, що кілька молодих мам поставили подругам питання про те, хто повинен бути у жінки на першому місці. І запропонували варіанти: я сама, чоловік, діти.

Анастасія попросила не поспішати з відповіддю, щоб не допустити помилку:

Мова не про вибір або-або, а щодо уваги. Всі провідні сімейні психологи кажуть, що на першому місці має стояти чоловік, а дітей треба народити, виховати та випустити.

Читайте також:Монолог мами: «У мене почалися проблеми з чоловіком через спільного сну з донькою»

Матуся з ніком в Мережі Jane продовжила тему: «А в чому вам діти важливіше чоловіка? В яких ситуаціях? Невже є ситуації, коли можна сказати «Чоловіка люблю більше!» або «Дитини люблю більше!»?

Я вважаю, що діти і коханий чоловік — це абсолютно несумірні і незрівнянні люди в сім’ї. Або у мене так (та й у деяких жінок), що всіх люблю певної любов’ю, по — своєму. Чоловіка — в першу чергу, як чоловіка, як надійного рідної людини, як друга, як супутника на все життя. До нього я можу відчувати і пристрасну любов, і спокійну. А от свого сина люблю зовсім по-іншому: він моя частинка, я його люблю з усією своєю ніжністю.

І чоловік залишиться на все життя (принаймні, всі ми виходимо заміж не для того, щоб розлучатися, а з упевненістю у своєму шлюбі), а дітей я хочу виростити гідними людьми і відпустити у власну життя, щоб вони створювали СВОЮ сім’ю.

Не можу порівняти любов. Просто це неможливо. Не можна любити однаково, чи когось більше, а когось менше.

Anya поспішила прийняти участь в обговоренні цього питання: «Діти нікуди не дінуться, вони ваші і так… А от чоловікові видаляйте трохи більше уваги».

А Валентина зізналася: «Мені здається, що я з дитиною зараз одне ціле, тому ми на першому місці».

Юля запропонувала свій варіант:

В силу того, що дитина ще маленький — він поки що важливіше. А взагалі, погода в домі від жінки залежить. Значить жінка (дружина) — на першому місці, потім чоловік і дитина. Вважаю, якщо залишити все як є спочатку(дитина-чоловік-сама), то можна виростити справжнього егоїста.

Христина порадила тим, хто забуває про себе, так не робити, і пояснила: «Не хочу нікого образити, але в більшості випадків, коли чоловік і дитина на першому місці, то трапляється таке, чоловік іде до більш захищеною, впевненою в собі жінки! Дитина одружується (виходить заміж), а ти віддала себе повністю їм і залишилась у розбитого корита».

Јііиюля не приховує, що їй доводилося робити вибір:

Коли була криза в родині, я пріоритет чоловіка поставила. Тому зберегла шлюб. Якщо б дітей на перше місце поставила, була б давно в розлученні.

Юлія запропонувала такий варіант: «Якщо дитина маленька, то він, якщо вже дорослий, то чоловік».

Чимало матусь розповіли, що на першому місці у запропонованому вище рейтингу – вони.

Для мене теж я сама на першому місці. Все залежить від мене, і чоловік і дитина. Якщо я буду почувати себе погано, хворіти і т. д, хто буде за ними доглядати? Адже прибирання, прання, готування все на мені. Якщо я буду в порядку, значить, і в сім’ї все буде ідеально (Sema)

На першому місці я, потім чоловік, потім діти. Це в сприйнятті, не в діях виражається (elvisvis)

На першому завжди я сама повинна бути (і це не егоїзм зовсім). Потім чоловік і дитина. Це ж не означає, що я когось більше або менше люблю (Анастасія)

А ви готові відповісти на питання про те, хто повинен бути на першому місці у жінки?

Читайте також:

  • Квартирне питання: чи не хочу ділити квартиру з дітьми чоловіка від першого шлюбу
  • Порада дня: навчитися домовлятися з чоловіком про виховання дитини
  • Порада дня: навчіть дітей і чоловіка не ігнорувати ваші прохання
Всі фото: Depositphotos