Що робити, якщо волосся електризуються

1948

Зміст:

  • Ознаки проблеми
  • Причини електризуються волосся
  • Усунення проблеми в домашніх умовах
  • Засоби догляду
  • Що робити, якщо електризуються волосся і нічого не допомагає
  • Правильний вибір гребінці
  • Статичне напруження волосся, на перший погляд, малозначна проблема, але представницям прекрасної статі вона доставляє досить дискомфорту. Позбутися від електризації можна, якщо підходити до цього питання комплексно.

    Ознаки проблеми

    Электризующиеся волосся стирчать в різні боки, що ніяк не хоче укладатися без застосування додаткових засобів, що стоять ореолом навколо голови, доставляючи чимало естетичних проблем. Коли волосся знаходяться в наелектризовані стані, знайомі та друзі часто жартують, що їх вдарило струмом.

    Що робити, якщо волосся електризуються, залежить від причин проблеми

    Частка правди в ударі струмом є, оскільки провокатором такого стану волосся є статичну електрику, що виробляється, коли волосинки труться один об одного. Саме тому ця проблема найчастіше турбує людей в зимовий сезон, коли необхідно регулярно носити шапку.

    Причини електризуються волосся

    Електризація – це явище, яке виникає із-за надмірної сухості волосся, а також по ряду інших причин:

    • Якщо в кімнаті дуже сухе повітря, електризація буде переслідувати жінку до тих пір, поки не буде встановлено зволожувач.
    • Чергування тепла і холоду виснажують волосся, роблячи їх вразливими до сухості і, відповідно, до електризації. Взимку жінки перебувають у теплому приміщенні, то на холодній вулиці.
    • Сухі волосся, дотичні з синтетикою, електризуються набагато сильніше. Тому можна спостерігати «віяло» над головою, знімаючи головний убір.
    • Неправильний або недостатній догляд за локонами сприяє появі пористості волосся, тобто ефект, при якому лусочки щільно прилягають один до одного. Внаслідок цього між лусочками накопичується статична електрика, змушуючи волосся електризуватися.
    • Регулярні хімічні впливу на волосся, фарбування, завивки, сушіння феном – також сприяють їх витончення і пористості.
    • Нестача вітамінів в організмі призводить до підвищення ламкості волосся, що також сприяє їх електризації.

    Напевно визначити, яка з причин спричинила за собою проблему, важко, тому для боротьби з електризацією необхідно застосувати комплекс заходів.

    Усунення проблеми в домашніх умовах

    Перше, що необхідно зробити, це повністю змінити догляд за волоссям. Віддавайте перевагу зволожуючим шампуням, бальзамам і маскам. Періодично готуйте домашні маски з натуральних інгредієнтів, запасіться маслами для волосся, які не тільки їх зволожать, але і захистять від термічного впливу. Особливо це актуально для жінок, які регулярно користуються праскою і феном.

    Після кожного миття голови використовуйте бальзам-ополіскувач, а перед сушінням феном наносите на волосся незмивний спрей. Всі уходовые кошти не повинні бути призначені для жирного волосся – вони змивають захисний шар, провокуючи зайву сухість. Намагайтеся мити голову тільки водою кімнатної температури.

    Сушіть волосся тільки холодним повітрям на відстані не ближче 10 см від волосся.

    Правильне розчісування грає ключову роль в позбавленні від електризації. Розчісуйте волосся плавно, не смикайте і не тягніть їх. Приділяйте цьому процесу стільки часу, скільки потрібно вашому волоссю. Ні в якому разі не розчісуйте мокре волосся. Намагайтеся проводити розчісування як можна рідше. При необхідності перед цим наносите на гребінець спрей або масло.

    Суть правильного розчісування полягає також у правильному виборі гребінця. Відмовтеся від пластикових гребінців. Дерев’яний гребінець і щітка з щетиною кабана – ваші вірні союзники в боротьбі з електрикою.

    Зволожити волосся допоможе звичайний зволожувач повітря, встановлений в кімнаті. Поставте його там, де ви проводите більше всього часу.

    Нарешті, в холодну пору року носіть шапку з підходящих матеріалів: вовни, бавовни або хутра. Вони не створюють статичну напругу і добре захищає голову від холоду. Намагайтеся робити вибір в користь корисних, а не модних шапок.

    Засоби догляду

    Оптимальний засіб догляду за электризующимися волоссям – лавандова або рожеве масло – вони володіють помітним антистатичним ефектом. В пляшку з розпилювачем наберіть чисту воду, додавши в неї 5-6 крапель будь-якого масла. Такий спрей наносити на сухі або вологі волосся 3-4 рази на день, при необхідності – більше.

    У косметичному магазині можна придбати звичайний антистатик для волосся. Це засіб, який наноситься на гребінець і розподіляється по всій довжині, після чого електризація припиняється. Однак користь антистатика для волосся складається тільки в усуненні зовнішніх симптомів. Подолати причину електризації, тобто, сухість, він не здатний. Такий засіб потрібно використовувати як допоміжний, паралельно приділяючи увагу ефективному зволоженню волосся.

    Що робити, якщо електризуються волосся і нічого не допомагає

    Якщо ви регулярно зволожує волосся, приділяєте увагу підбору гребінця, але електризація все одно присутній, необхідно докласти ще більше зусиль для боротьби з проблемою. Скористайтеся наступними рекомендаціями:

    • Якщо антистатика у вас під рукою не виявилося, можна розпорошити на волосся пиво або мінеральну воду – вони діють подібним чином.
    • Якщо потрібно терміново усунути електризацію волосся, змастіть руки зволожуючим кремом і злегка пригладьте зачіску. Наносьте зовсім трохи крему, щоб не спровокувати жирність.
    • При купівлі фена робіть вибір на користь моделей з функцією іонізації повітря. Вона розрахована на протидію електризації.
    • В негоду завжди захищайте волосся. Попадання на них дощу або снігу провокують виникнення сухості.
    • Якщо влітку ви не приділіть достатньо уваги захисту волосся від впливу ультрафіолетових променів, взимку вони обов’язково будуть електризуватися.

    Не забувайте стежити за харчуванням. Неправильний раціон провокує дефіцит вітамінів і мінералів, з-за чого страждає шкіра, волосся і нігті.

    причиныОднією з причин є постійне термічне вплив

    Догляд повинен бути регулярним, в ідеалі – щоденним. Спреї та олії можна використовувати кожен день, шампуні і бальзами – через день, маски – раз в тиждень. Але кожна людина унікальна, і ваші волосся можуть вимагати іншого догляду.

    Правильний вибір гребінці

    Головне правило – ніколи не користуйтеся металевої або пластикової гребінцем. Гребінець з натуральною щетиною кабана або дерев’яна – оптимальний варіант. Якщо ви віддали перевагу дерево, будьте готові до того, що його доведеться постійно міняти, оскільки на ньому досить швидко з’являються тріщини. Потріскана гребінець здатна пошкоджувати волосинки, тому нею користуватися не варто.

    Зараз вже розроблені гребінці з антистатичного матеріалу – вони досить бюджетні, але не дають гарантії позбавлення від електризації. Якщо у вас вибір між антистатичним і звичайним пластиком, купіть антистатичну гребінець, але якщо у вас є можливість, віддайте перевагу дерев’яної моделі.

    Позбутися від електризації волосся можна всього за кілька днів, якщо комплексно підійти до вирішення цієї проблеми. Правильне харчування, підбір уходових коштів, грамотний вибір гребінця допоможе вам захистити зачіску від статичної електрики.

    Читайте в наступній статті: желатин для волосся