Яку швабру вибрати для помешкання види і особливості

2-24-2021


Швабра-незмінний атрибут для вологого прибирання квартири. Різноманітність типів і моделей швабр, представлених на ринку, просто вражає. У всіх пристосувань є свої плюси і мінуси. Подивитися та обрати можна за посиланням удобная универсальная швабра У даній статті ми розберемо важливі питання: яку з них вибрати для миття підлоги, з віджиманням і без нього, для миття лінолеуму і ламінату.

Різновиди моделей
Прогрес не стоїть на місці. З дерев’яної палиці з поперечиною, на якій намотана мокра ганчірка, швабра еволюціонували до парових диво-конструкцій. Сьогодні можна зустріти кілька типів цих пристосувань: звичайна дерев’яна, мотузкова, парова, щітка, флаундер. Вибір складний. Для початку пропонуємо розібратися з типами виробів їх властивостями.

На сьогоднішній день виділяються наступні види таких виробів:

  • дерев’яний;
  • мотузкова з віджимом і без;
  • паровий;
  • щітка;
  • з губкою;
  • флаундер.
  • А тепер давайте докладніше розбиратися з кожним видом.


Дерев’яна швабра
Являє собою просту конструкцію з дерев’яної палиці із закріпленою на ній поперечиною. Як ганчірки можна використовувати все що завгодно: стару майку, мішковину або ганчірку, куплену в магазині.

Важливо! Мити підлогу старою майкою зовсім некомфортно. Та й після подібного миття обов’язково залишаться некрасиві розлучення.

Через те, що ганчірка віджимається вручну, буде залишатися зайва волога, що небажано для ламінату.

Дістатися в потаємні куточки не представляється можливим через жорсткість конструкції, але ж це і є основне призначення цього предмета. Однак, такі пристосування економічні, ганчірку легко мити під струменем води.

Після прибирання її можна зняти, як слід випрати і висушити. Довжина ручки дерев’яної Швабри не регулюється.


Мотузкові з віджиманням і без нього
Прості, як і дерев’яна. Складаються з ручки, до якої прикручується насадка з мотузками. Цю насадку часто називають МОП і виготовляють з бавовни, віскози, мікрофібри. Насадки з бавовни мають істотний недолік: при використанні випадають ворсинки і залишають неприємні розлучення. Так що краще мити підлоги шваброю з синтетичних матеріалів.

Як правило, в комплекті з мотузяною шваброю йде відро зі спеціальним кошиком, що дозволяє віджимати ганчірку не нагинаючись. Варто знати, що вони виготовляються з пластика і у особливо завзятих господинь часто ламаються. Що ж стосується важкодоступних місць, таких як ліжко з низькими ніжками або шафа, то справи йдуть трохи краще, ніж з дерев’яною шваброю, так як вона більш маневрена.

Також до недоліків можна віднести те, що насадку з мотузками неможливо віджати насухо і під нею після миття підлог може утворитися невелика калюжа. Через цю особливість не рекомендується використовувати таке пристосування для миття підлог з дерева і ламінату.

Однак ця швабра досить гігієнічна, адже руки людини не стосуються мокрої ганчірки, і часто такі конструкції використовуються для прибирання в громадських місцях. Насадки легко змінюються і їх вибір різноманітний.

Вибір парової швабри вже більш складний, так як це більше електричний прилад, ніж пристосування для прибирання.

При її використанні не потрібно ніяких хімічних розчинів, шкідливих для рук і поверхонь.

Вся очищення відбувається за допомогою пари, тому дані пристрої не просто очищають глибоко в’ївся бруд, але і дезінфікують поверхні, вбивають шкідливі мікроорганізми і бактерії.

Має телескопічну ручку, гумову насадку, виконану у вигляді валика, і забезпечена пристосуванням для віджиму. Це сучасне і технологічне пристосування підійде для миття практично будь-яких видів підлог, особливо рекомендується використовувати її для вінілових покриттів

Якщо підлоги мармурові, то така губка може залишати розлучення і для ламінату її використання не рекомендується. Адже губка збирає 90% вологи, а частина залишається на поверхні. Вона запросто впорається з пролитою рідиною, збере всі нитки, волосся і шерсть.

Сучасна система віджиму дозволить рукам не стикатися з агресивним мильним розчином.

Валики продаються окремо і легко змінюються. Перед першим використанням її потрібно розмочувати. До незручності можна віднести те, що ємність для води повинна бути витягнутої форми.