Як боротися з енергетичним вампіризмом

290

Вампіри-контрол-фріки

як обчислити: ці люди завжди бездоганно одягнені і обурливо (занадто) добре організовані. Вони незнайомі з поняттям» прості рішення», плюси і мінуси кожного варіанту обов’язково повинні бути зважені і проаналізовані. І найголовніше-після того, як рішення прийнято, нічого вже не можна змінити.

чим приманюють жертву: контрол-фріки можуть бути відданими друзями. Якщо вони обіцяли вам щось, ви можете бути впевнені в тому, що вони стримають слово. Їх увагу до деталей може дратувати, але, найчастіше, саме ця особливість вампірського характеру дозволить вам заощадити час і гроші.

за рахунок чого вампирят: контрол-фріки-перфекціоністи з твердими моральними принципами, які чекають від інших людей аналогічної поведінки. Якщо ви чините не так, як вони, то в вас обов’язково розчаруються. Ці люди ніколи нікого не образять навмисне, але якщо ви «заважаєте» їм особисто контролювати те, що відбувається, ваші вчинки викличуть вельми хворобливу реакцію. Так, ви можете вважати, що вдумливо підійшли до вибору ресторану для вечері, а контрол-фрік миттєво дасть вам зрозуміти, що ви були неправі і допустили помилку. І так і бути, потім він зробить вам послугу і повечеряє разом з вами, але лише тому, що у нього самого не було часу зайнятися цим питанням.

способи захисту: визнайте, що ви ніколи не будете поводитися так само, як вони, але не мовчіть, якщо хтось із цих людей вас засмучує. В їх чорно-білому світі немає півтонів, тому обов’язково розповідайте, що саме вас зачепило, чому вам боляче, і поясніть, як уникати подібних ситуацій наступного разу.

Вампіри-параноїки

як обчислити: вампіри-параноїки люблять ображатися і навіть з самої крихітної мухи здатні зробити величезного слона. Вони дуже підозрілі, нікому не вірять на слово, будь-яку загублену ненароком фразу приймають виключно на свій рахунок. Якщо ви скажете вампірові-параноїку, що вам подобається його стиль одягу, він тут же подумає: «ага, з моїм взуттям щось не так».

чим приманюють жертву: параноїки горою стоять за свою сім’ю і / або одного — двох близьких друзів, крім того, вони рубають правду-матку і, як правило, говорять в обличчя іншим те, що ви б ні за що не наважилися сказати.

за рахунок чого вампірят: вампіри-параноїки дотримуються конкретних правил, на їхню думку, всі інші повинні робити точно також. Вони знаходяться у вічному пошуку доказів «злочинів» і… Зазвичай їх знаходять. Ці люди не здатні пробачити і забути. У вампірів-параноїків буквально кожне лико в рядок, і будь-які сумніви трактуються не на користь підозрюваного.

способи захисту: якщо вам є, що приховувати, вампір-параноїк обов’язково виявить це «щось», так що єдиний вірний спосіб захистити себе — бути чесним і завжди говорити правду і тільки правду (вампіри-параноїки впевнені, що той, хто обманює по дрібницях, напевно бреше їм і по-крупному).

Найголовніше — не дозволяйте собі «заразитися» вірусом параної, інакше почнете підозрювати рідних і близьких у всіх смертних гріхах — і немає способу надійніше, щоб зіпсувати собі життя.

Вампіри-тусовщики

як обчислити: вампіри-тусовщики імпульсивні, безтурботні і не соромляться брехати, щоб отримати бажане. Це вони завжди пропонують випити ще по одній, продовжити вечірку до шостої ранку і т.д. Чим приманюють жертву: вони чарівні, чарівні, з ними весело. Ви могли б стати таким же, якби у вас не було ніяких зобов’язань або совісті. Коли ви разом з ними, то відчуваєте себе обраним, особливим, що належить до вищої касти.

за рахунок чого вампирят: вони будуть разом з вами рівно до тих пір, поки на горизонті не замаячат більш цікаві перспективи. Як тільки це трапиться, вас негайно і без жалю кинуть. Як правило, вони безтурботно ставляться до грошей і підштовхують інших (в тому числі і вас) здійснювати фінансові дурниці і робити речі, які ви насправді не хочете робити. Якщо у вас щось не так, вампіри-тусовщики не захочуть з вами спілкуватися, тому що і чути не хочуть про ваші проблеми.

способи захисту: отримуйте задоволення від спілкування, але нічого від них не чекайте. Не втягуйтеся в справи, які вам не до душі, і, заради бога, сховайте подалі свій гаманець і кредитки.

Вампіри-егоїсти («мені-мені-мені»-вампіри)

як обчислити: вони, безсумнівно, дуже успішні люди, але це не заважає їм докладати багато зусиль, щоб переконатися, що ви теж про це знаєте. Через кілька хвилин після зустрічі ви будете інформовані про всі їхні досягнення і знайомствах з потрібними людьми.

чим приманюють жертву: досить швидко ви починаєте відчувати себе потрібною і важливою людиною, без якого вампірові-егоїстові не обійтися. Ну і, звичайно, вони наліво і направо використовують власну харизму.

за рахунок чого вампірят: якщо вони не говорять про себе, значить, ця розмова їх не цікавить. Друзі потрібні їм для того, щоб» погладжувати » їх его. Люди для них — всього лише засіб досягнення своїх цілей. Втім, вони можуть зображувати співчуття, але їм не вистачає щирості.

способи захисту: якщо вам від них що-небудь потрібно, подумайте, що вампірові-егоїстові може бути потрібно від вас і дійте за принципом «ти — мені, я — тобі». Укладайте угоду і вимагайте, щоб спочатку він виконав свою частину зобов’язань. Суворо? а куди подітися! особиста зацікавленість-єдина річ, яка може його мотивувати.