Як вибрати розчинну каву, щоб не даремно витратити гроші

462

Кожен кавоман знає: щоб повною мірою насолодитися бадьорить напоєм потрібно вибирати тільки каву в зернах. Вважається, що у розчинного якість набагато гірше, тому він і коштує дешевше.

Харчовий хімік ольга коснікова розповіла, що неправильно стверджувати, що розчинна кава-це неякісний напій, оскільки смак у кожного різний. За словами експерта, не тільки у кави в зернах може бути насичений аромат і яскравий смак, важливо просто навчитися його вибирати.

Ольга коснікова розповіла, що сублімована і гранульована кава готуються з однієї сировини — рідкого концентрату, але використовуються різні методи.

Важливо знати, як його готують. Подрібнили зерна, залили водою-вийшов концентрат, а далі його заморожують. Так виходить сублімований кави. При приготуванні гранульованого використовується методика випарювання. Кава в цьому випадку за смаком менш насичена, може бути більш гірчить«,-розповіла коснікова в інтерв’ю youtube-каналу»ходять чутки».

Виходить, якщо ви любите вживати саме розчинну каву, то краще віддати перевагу сублімованому. Експерт розповіла, що його можна відрізнити від гранульованого по нерівних краях частинок. А ось порошковий кави краще взагалі залишити на полиці в магазині.

Коли ви п’єте каву? якщо вранці, то робите непрощенну помилку, і ось чому.

Людмила мітрохіна