Як використовувати багаторазові підгузники з вкладишами

1559

Зміст:

  • Переваги і недоліки
  • Як правильно використовувати
  • Одноразові підгузники зручні, але підходять не всім дітям. Синтетичні волокна в їх складі, а також недостатня повітропроникність, можуть призвести до появи попрілостей і подразнень шкірного покриву. До того ж на них йде значна частина сімейного бюджету. Але є альтернатива. Якщо знати, як користуватися багаторазовими підгузками, можна заощадити і вберегти ніжну шкіру малюка.

    Переваги і недоліки

    Підгузники багаторазового застосування являють собою високі трусики на липучках або кнопках з м’якою внутрішньою і вологонепроникною, але дихаючої зовнішньою поверхнею, а також з вкладишами всередині. Останні виготовлені з матеріалу, здатного утримувати і накопичувати рідина.

    Дізнавшись, як користуватися багаторазовими підгузками, можна заощадити на одноразових памперсах.

    Основні переваги таких моделей:

    • можливість неодноразового застосування, ручного і машинного прання;
    • екологічна безпека натуральних матеріалів, їх гіпоалергенність і повітропроникність;
    • міцність і тривалий термін застосування – приблизно 1000 прань із збереженням зовнішнього вигляду і всмоктуючих здібностей.

    Розмір памперсів регулюється завдяки застібок. Одні і ті ж трусики можна застосовувати і для немовлят, і для старших малюків.

    Вартість багаторазового підгузника варіюється в діапазоні 250-500 рублів, вкладиша – в районі 100 рублів. При цьому дитині до однорічного віку на 5 підгузників потрібно 25 вкладишів, а дитині постарше – приблизно 10 штук. В результаті сімейний бюджет значно економиться.

    До мінусів використання подібних виробів відносять необхідність їх заміни кожні три години і після дефекації. Крім цього, слід частіше перевіряти шкіру дитини, щоб вона була сухою і чистою.

    Як правильно використовувати

    Перш ніж перейти на багаторазові вироби, потрібно вивчити правила їх використання:

    • перед застосуванням нового підгузника його перуть, так збільшуються вбираючі якості;
    • змінюють памперс на столику для сповивання або іншій стійкій поверхні з достатньою площею;
    • заміну вкладиша роблять після кожного сечовипускання, щоб уникнути попрілостей і запальних процесів шкіри;
    • після дефекації і наступних гігієнічних процедур завжди одягають дитину в свіжий підгузник.

    При зміні вироби, щоб шкіра малюка відпочила, його залишають голяка приблизно на 10 хвилин. Це також сприяє загартовуванню.

    Важливо правильно регулювати щільність, з якою підгузник прилягає до тіла дитини. Перетискання стане причиною дискомфорту і хворобливих відчуттів, буде заважати руху і натирати ніжну шкіру.

    Занадто вільний підгузник погано вбирає рідину і також може стати причиною натирань.

    Прання предметів гігієни для дітей потрібна відразу після дефекації, поки екскременти не встигли вбратися в матеріал. Випрати підгузник можна в машинці або вручну з використанням гіпоалергенних дитячих порошків.

    Розмірковуючи, який варіант віддати перевагу, варто порадитися з педіатром. Якщо малюк не має схильності до алергії, краще вдома використовувати багаторазові моделі, а для прогулянок і походів в поліклініку – одноразові памперси.

    Читайте в наступній статті: причини і лікування пелюшкового дерматиту у дітей