Як використовувати кульбаба для зміцнення волосся

2047

Зміст:

  • У чому користь кульбаби
  • Відвари з кульбаби для волосся
  • Настій
  • Куди застосувати корінь кульбаби
  • Маска для шкіри голови
  • У рекламі і на полицях магазинів рясніють сучасні засоби по догляду за гарною зачіскою: шампуні, бальзами-ополіскувачі, сироватки, лосьйони. При цьому мало хто знає, що кульбаба для волосся не менш корисний. Цей звичайне польове рослина містить велику кількість мінералів і вітамінів.

    У чому користь кульбаби

    Весняно-літній жовтий квітка містить головні мікроелементи для краси волосся: кальцій, цинк, йод, залізо, мідь. Крім цих мінералів, всі частини кульбаби багаті калієм, магнієм, бором і марганцем. Рослина — джерело майже всіх відомих вітамінів:: А, Е, Д, В1, В2, В6, В6, В12, РР, С.

    Кульбаба для волосся — повноцінна заміна дорогим бальзамам і маскам

    Властивості знаходять застосування у випадках:

    • жирної або сухої себореї;
    • лупи;
    • випадання волосся;
    • тьмяного, слабких волосся.

    Володіє кульбаба і антибактеріальними властивостями, тобто є природним антибіотиком.

    Весна і літо – час збору молодих листя і жовтих головок кульбаб. Сушити їх слід в тіні, розклавши на сухих паперових аркушах.

    Восени збирають кореневища, які вже встигли накопичити корисні речовини. Очищені від землі і нарізані коріння також розкладають на папері і сушать в тіні до тих пір, поки з них не закінчить виділятися молочний сік.

    Зберігати рослину потрібно в скляному посуді або полотняних мішечках в сухому прохолодному місці, захищеному від сонячного світла.

    Відвари з кульбаби для волосся

    Один з простих способів використання цього польового рослини – відвар . Якщо на дворі літо, зелень підійде свіжа. Для цього потрібно взяти 2 жмені сировини на літр води, що відповідає 4-5 столових ложок подрібненої сухої зелені. Засіб для догляду готується на середньому вогні, який зменшується до повільного після закипання. П’ять хвилин – і на каструлю кладуть рушник, утримує тепло для кращого настою. Через півгодини цілюще ополіскувач для волосся можна використовувати.

    от выпаденияМаски на основі кульбаби від випадіння волосся — доступне природне засіб

    Відвар можна приготувати з головок кульбаби. Дві столові ложки висушених квітів або жменю свіжих залити двома склянками киплячої води. П’ять-шість хвилин томити відвар на водяній бані, після чого зняти з вогню і дати охолонути. Використовувати після проціджування. Волосся зволожуються, зменшується їх перетин.

    Для того, щоб посилити корисні властивості природної косметики, зробіть масаж шкіри голови. Не використовуйте Фен.

    Обполіскувати голову після миття відваром потрібно кожен раз протягом хоча б двох тижнів. Ефект від природної косметики накопичувальний.

    Настій

    Залийте 3-4 ложки сухого або свіжого сировини літром окропу. Для цієї мети підійдуть як листя, так і голівки кульбаби. Спосіб ще простіше, так як він не вимагає томління під кришкою і водяних бань. Треба тільки витримати суміш в термосі протягом півгодини. Розчин повинен потемніти. Після чого його варто процідити, використовувати отриману рідину як ополіскувач.

    Куди застосувати корінь кульбаби

    Ще один засіб для волосся — одуванчиковая пудра. Рецепт простий: подрібнені сушені коріння перетерти до стану порошку.

    Можливості застосування пудри широкі. Якщо її додати в шампунь, то волосся після миття стануть блискучими і слухняними. Використовувати порошок можна і в складі масок: для цього його потрібно змішати з олією (оливковою або соняшниковою). Наносити на шкіру голови і по довжині волосся за півгодини до миття. Дія маски спрямовано на зміцнення волосяних цибулин, відновлення лускатого шару.

    Маска для шкіри голови

    Якщо на вулиці весняно-літня пора — час порадувати свої волосся маскою з свіжого листя кульбаби. Така процедура знижує вироблення зайвого шкірного сала, що приводить до жирності волосся.

    Подрібніть зелень в блендері до стану кашки. Місце нанесення — шкіра голови, до або після миття. Потім потрібно зробити компрес з пакету і рушники на 30-40 хвилин, після чого змити теплою водою.

    Всі частини кульбаби — джерело вітамінів, мікроелементів.

    Існує багато рецептів від випадіння, підвищеної ламкості волосся, а також при себореї, лупи. Звичайно, доведеться подбати про правильне зборі, приготуванні природних ополіскувачів і масок з цього польового рослини-бур’яну, але результат того вартий. Більш того, варто відзначити, що квіти і листя кульбаби — це гарна підмога в економії, так як при їх використанні не знадобиться витрачати гроші на дорогі бальзами.

    Також цікаво почитати: камфорне масло для волосся