Як використовувати низку для шкіри обличчя

1477

Зміст:

  • Лікувальні властивості
  • Як заварити траву і застосовувати її
  • Череда для особи використовується в цілях омолодження, так як вона попереджає старіння шкіри, стимулює регенераторную функцію. Рослина призначають в якості допоміжного лікування вугрової висипки, прищів, запальних процесів, псоріазу.

    Лікувальні властивості

    Властивості низки пояснюються наявністю в ній ефірних масел, кумарину, дубильних речовин, амінів. У рослині багато вітаміну С, А, флавоноїдів і мінеральних речовин, які позитивно впливають на стан шкірного покриву.

    Череда для особи омолоджує і очищає шкіру

    Препарат діє на шкіру наступним чином:

    • Підвищує місцеву імунний захист.
    • Зміцнює стінки судинного русла.
    • Стимулює поділ клітинних структур.
    • Очищає і звужує пори.
    • Нормалізує секреторну активність залоз шкіри обличчя.

    За рахунок цих ефектів рослина купірує запалення, відновлює і омолоджує шкірний покрив, бореться з акне, акне. Низка при псоріазі дозволяє зменшити вираженість запальної реакції і кількість висипань, полегшуючи тим самим перебіг захворювання.

    Як заварити траву і застосовувати її

    З низки готують відвар. Беруть 3 ст. л. сухої речовини, насипають у ємність, заливають 200 мл окропу, закривають кришкою і нагрівають на водяній бані чверть години. Розчин охолоджують, пропускають через сито або марлю. Решту траву віджимають. У розчин доливають води до об’єму 200 мл

    З рослини готують відвар, настій, масло. Відвар застосовують для вмивання. Беруть 1 ст. л. або 5 г сухої речовини, заливають 200 мл окропу, доводять до кипіння, залишають нудитися на чверть години. Готовий розчин необхідно остудити і процідити. Вмивають обличчя відваром щоранку.

    Рекомендується готувати кожен день свіжий розчин. Засіб допомагає від прищів.

    Активно використовують масло череди. Беруть 15 г сухої речовини, перемелюють на кавомолці, насипають у банку, наливають оливкової олії, вистоюють в темному місці до 2 тижнів. Після приготування розчин проціджують, переливають в пляшку з темного скла. Зберігати засіб в холодильнику. Щодня протирати обличчя. Це засіб попереджає старіння, прибирає зморшки.

    Крім цієї рецептури застосовують і інші:

    • Лосьйон для щоденного використання – 5 г сухої речовини, 45 мл окропу. Вистоюють 60 хвилин, проціджують, обробляють особа.
    • Лід – 10 г сухої трави череди, 150 мл води, 5 мл персикового масла. Сухе речовина заливають водою, вистоюють 30 хвилин, проціджують, наливають масло, збовтують, розливають по формах, ставлять в морозильну камеру. Кубиком погладжують шкіру по масажних лініях.
    • Настоянка череди – 15 г череди, 100 мл спирту або коньяку. В ємність з темного скла насипають траву, заливають спиртовим розчином, ставлять у холодне місце на 8 діб. Протирають шкіру чотири рази на добу в області гнійних утворень і запалення.
    • Від зморшок – 15 мл відвару череди, 10 г крохмалю з рису, 15 крапель масляного розчину вітаміну Е. У відвар наливають масло токоферолу, рисову муку. Маску накладають на шкірний покрив особи, вичікують чверть години, змивають зеленим чаєм.
    • Від вугрової висипки – 10 крапель масляного розчину череди, 10 мл відвару череди, 10 г активованого вугілля. Таблетки вугілля розчиняють у відварі, додають масло. Маску наносять на розпарену шкіру в області Т-зони. Витримують 6 хвилин, змивають.

    Ці рецепти прості у використанні і дуже ефективні. Перед нанесенням на шкіру обличчя провести алергії-тест. Масу наносятна шкіру зап’ястя, залишають на 15 хвилин, змивають, спостерігають протягом 12 годин. При відсутності алергії, маску можна використовувати для особи.

    Низку для особи застосовують для омолодження шкіри у жінок після 40-річного віку. Також рослина відмінно справляється з псоріатичних висипань, прищиками, вуграми, підвищеною жирністю шкірного покриву.