Як використовувати яблучний оцет для волосся

1536

Зміст:

  • Корисні властивості продукту
  • Рецепти лікувальних ополіскувачів
  • Уходовые процедури з яблучним оцтом
  • Часта сушка феном, укладальні кошти і шампуні з сульфатами порушують обмін речовин в шкірі голови. В результаті волосяні коріння слабшають, шевелюра стає сухою і тьмяною. Виправити ситуацію допомагає яблучний оцет. З нього легко приготувати живильні бальзами, лікувальні кондиціонери і зміцнюючі засоби.

    Корисні властивості продукту

    М’якоть яблук містить 11 вітамінів, 14 мікроелементів і 4 органічні кислоти. При виробництві оцту ці цінні речовини зберігаються в повному обсязі, а кількість амінокислот зростає вдвічі. Продукт багатий молочнокислими бактеріями, дружніми для людського організму.

    Яблучний оцет для волосся володіє безліччю корисних властивостей

    Використання яблучного оцту для волосся дає відразу 4 переваги:

    • Відновлення кислотного балансу. Залози, що знаходяться в шкірі голови, створюють тонку сальну плівку. Нормальний рівень кислотності рН становить 4-5 одиниць. Але багато шампуні порушують рН, в результаті чого розвиваються грибкові ураження, виникає свербіж і лущення. Застосування яблучного оцту дозволяє швидко привести кислотність шкіри в норму.
    • Знищення бактерій. Основні причини ослаблення коренів волосся і виникнення лупи — патогенні мікроби. Антибактеріальні речовини оцту активно знищують їх.
    • Розгладження кутикули. Термічні процедури та фарбування пошкоджують волосяні лусочки, змушуючи їх стовбурчитися. В результаті шевелюра втрачає вологу, стає ламким. Користь оцтової кислоти у тому, що вона зміцнює волосся, надаючи локонам гладкість і блиск.
    • Зменшення пір. Гаряча укладка і сульфатні шампуні збільшують пори у кутикулі, що прискорює втрату природної вологи. Ополіскування оцтовим розчином створює на кожному волоску захисну кислу плівку.

    Регулярне використання продукту зміцнює коріння волосся, запобігаючи їх відмирання. Шевелюра набуває здоровий блиск і еластичність.

    Рецепти лікувальних ополіскувачів

    Органічні кислоти мають властивість розщеплювати жири і білки. При використанні в чистому вигляді вони роз’їдають шкіру. Щоб виключити шкоду, оцтову есенцію розводять водою або відварами лікарських трав.

    ополаскиваниеОполіскування оцтовим розчином допомагає від лупи і сверблячки

    Ось кілька ефективних ополіскувачів, які можна зробити в домашніх умовах:

    • У пластикову пляшку наливають 0,5 л прохолодної води. Додають 2 краплі лавандового масла і ретельно збовтують. Вливають 4 ст. ложки оцту. Готовою сумішшю поливають голову після миття з шампунем. Залишають на 2 хв, потім змивають холодною водою. Засіб ефективно від лупи і сверблячки.
    • У скляну банку кладуть 100 г сушеної ромашки і така ж кількість березового листя. Зверху вливають 0,5 склянки яблучного оцту. Закривають кришкою і прибирають в темне місце. Через 2 тижні рідину проціджують. Змішують 2 ст. ложки настою зі склянкою води і використовують в якості кондиціонера після миття волосся. Склад використовується проти випадіння та для зміцнення коренів.
    • З’єднують в скляній банці 1 ст. ложку сухого розмарину і літр води. Поміщають на водяну баню і витримують на слабкому вогні 15 хв. Охолоджують, пропускають крізь марлю і додають 2 ст. ложки оцтової есенції. Засіб застосовують для зростання шевелюри.

    Полоскати голову оцтовими розчинами рекомендується двічі на тиждень. Більш часте вживання може викликати роздратування шкіри.

    Уходовые процедури з яблучним оцтом

    Органічні кислоти діють швидше в поєднанні з цілющими травами, медом, білковими продуктами. Прекрасним доповненням будуть також натуральні масла — шавлієве, ромашкове, кедрове, рицинова, чайного дерева.

    Приклади зміцнювальних і живильних масок:

    • Для усунення сухості і ламкості. Збивають 1 яєчний жовток з 15 р масла сандалу. Додають 2 ст. ложки оцтової есенції і 1 ч. ложку обліпихової олії. Ретельно перемішавши, наносять на вологе волосся, від коренів до кінчиків. Витримують 40 хв під поліетиленовою шапочкою.
    • Для освітлювального ефекту. 1 ст. ложку блакитної глини розбавляють водою до консистенції сметани. Отриману масу змішують з 1 ст. ложкою рідкого меду і такою ж кількістю оцту. Пензликом наносять на пасма, попередньо вимиті з шампунем. Надягають шапочку і витримують 2 год, потім змивають прохолодною водою. Освітлення відбувається поступово, якщо повторювати процедуру двічі на тиждень, протягом місяця.
    • Для відновлення пошкодженої шевелюри. Змішують 1 ст. ложку оцту, настояного на ромашці, з такою ж кількістю мигдалевого масла. Наносять по всій довжині пасма і залишають на годину, потім змивають шампунем. Якщо маска використовується для темних локонів, замість ромашки беруть кропиву.

    Перед уходовыми процедурами необхідно очищати шкіру голови за допомогою скрабу. Основою для нього повинні бути натуральні продукти — харчова сода, морська сіль або суміш меду з морською сіллю. Ефект від догляду буде вище, якщо використовувати бессульфатные або трав’яні шампуні.

    Регулярно використовуючи яблучний оцет для волосся, можна усунути навіть сильні пошкодження, завдані перукарнями процедурами. Але засіб не можна використовувати відразу після знебарвлення шевелюри, щоб не пересушити шкіру голови.

    Також цікаво почитати: яєчна маска для обличчя