Як довго можна не помічати вагітність?

573

Майбутні матусі діляться на тих, хто готовий приховувати вагітність практично до пологів, і тих, хто радий поділитися цією новиною вже з моменту появи двох смужок на тесті. Молода дівчина під ніком Лілу зіткнулася з тим, що в її родині очікування малюка не помічають. Хоча животик вже ого-го який…

Дівчатка, ви будете здивовані, я і сама теж, але так буває! Чекала, коли моя мама сама здогадається про мою вагітність, коли сама побачить. Бачимося ми часто, майже щодня. До 22 тижнів нічого не помітила. Хоча 3-я вагітність, живіт не маленький. Потім місяць не бачилися, так як вона поїхала до батька місяць тому. Зараз майже 27 тижнів, величезний живіт, – розповідає про свою ситуацію Лілу. – Приїхала до батьків у гості, думаю, не помітить тільки сліпий. Ходжу абияк, вперевалку, як бегемот, спина ломить через грижі поперекової. І що ви думаєте? Вже день пройшов, як я тут. Ні мати, ні батько нічого не помітили. І це не те, що вони соромляться сказати, вониправда нічого не помічають. Зайвої ваги ніколи не було, щоб подумали, що я просто товста. Навпаки, була стройняшкой. Ось так буває. І смішно, і сумно

Читайте також:Як відповідати на безтактні питання про вагітність

Лілу розповіла подругам, що її колишні вагітності батьки брали «зі скрипом»:

В мою першу вагітність у 22 роки батьки наполягли на аборті. Хоча я розповіла їм тоді не для цього, а тому, що чекала підтримки. Мою другу вагітність мама не помічала до 18 тижнів, поки інші люди не розповіли. Я мовчала довго, тому що історія з абортом повторилася б, не дивлячись на те, що я вже сама себе забезпечувала. Вона дізналася і такі скандали початку закочувати всю мою вагітність, до сліз постійно доводила, що у дитини тепер серйозні проблеми з логопедией. Вже багато років ходимо по логопедам, а результату майже немає. І лікарі підтвердили взаємозв’язок того, що це через нервових потрясінь під час вагітності. А зараз вже стільки негативу з цим пов’язано, що, напевно, таким чином від нього ограждаюсь.

Матусі в Мережі підтримали подругу і попросили її не хвилюватися заради майбутнього малюка:

Думаю, це неможливо не помітити. Реально, тільки сліпий не помітить, або той, хто взагалі уваги не звертає… прикро за вас (Марина)

Дитині важко визнати, що його батько — токсичний (funnymoony)

Думаю, що вона давно помітила і ще й отця вашого попросила мовчати. Народите коли, теж будете мовчати і робити вигляд, що дитини немає? (Христина)

Ми у свекрухи жили, вона тільки в 22 тижні дізналася, що я вагітна — сусіди розповіли (Наталія Малахова)

Це дуже дивно, звичайно. Будемо сподіватися на сусідів (Світлана)

Читайте також:Реальні історії: як без проблем відпрошуватися з роботи під час вагітності

Щоб підтримати огорченную майбутню матусю, подруги поділилися своїми історіями про те, як оточуючі не помічали їх вагітність.:

Працювала в чоловічому колективі (чоловік там же) весь декрет. За пару тижнів до пологів чоловік оголосив, що все — дружина на спокій, так щиро поцікавилися, а що так? На моє запитання, що, по мені не видно, що пора народжувати, сказали, думали я розтовстіла. Ось я зла була (Оля)

Так ж… Я вже не витримала в 21 тиждень. Сказала. Була двійня і живіт не був маленький. А до 18 тижнів навіть ні сном, ні духом, що дочка росте як на дріжджах, хоча часто приїжджала (AlliseDanse)

А на якому терміні в сім’ї помітили вашу вагітність (за умови, що ви її приховували)?

Всі фото: Depositphotos