Як застосовувати ананас для схуднення

979

Зміст:

  • На чому заснована користь ананаса для здоров’я
  • Ананасові дієти
  • Ананас для схуднення вважається ефективним фруктом-жіросжігателя. Цією своєю здатністю він зобов’язаний знаходиться в складі бромелайну. Речовина має схожість з двома травними ферментами людини — пепсином і трипсином, які відповідають за розщеплення жирів.

    На чому заснована користь ананаса для здоров’я

    Свіжий ананас містить величезну кількість корисних елементів. Серед них – вітаміни групи А і В, аскорбінова кислота, нікотинова кислота, широкий спектр мікроелементів. Багатий ананас і клітковиною, яка сприяє нормалізації травлення.

    Ананас для схуднення найбільш ефективний у складі збалансованих дієт

    Прийом в їжу цього фрукта комплексно впливає на організм людини. В результаті:

    • прискорюються обмінні процеси;
    • знижується рівень «поганого» холестерину;
    • нормалізується артеріальний тиск;
    • підвищується імунітет;
    • призупиняється розвиток атеросклерозу;
    • знижуються ризики серцево-судинних захворювань;
    • стабілізується нервова діяльність.

    Це далеко не повний список корисних якостей, прихованих в ананасі. Жиросжигающее дію фрукта забезпечується за рахунок трьох факторів: низька калорійність, наявність клітковини і збалансовані кількість білків, жирів і вуглеводів. Ананас задовольняє всім вимогам жінок, які хочуть схуднути.

    Цей екзотичний фрукт можна зустріти в трьох видах: свіжий, сушений і консервований. Краще всього для схуднення свіжий ананас. Його калорійність всього 49 ккал, а всі корисні елементи збережені. До того ж він містить натуральний цукор і воду, тому втрата енергії та дегідратація через застосування ананасових дієт людині не загрожує.

    Ананас зручний як їжа на ніч: почуття голоду він вгамовує, а зайвих калорій організм при цьому не одержує.

    Ананас, сушений у вигляді цукат, має майже вдвічі більше калорій. Вміст жирів у цих двох видах наступне: 0,2 г у свіжому фрукті і 2,2 г у ананасових цукатах. Відповідь на питання, чи є ананасові цукати в період дієти, очевидний. У цій справі користі вони принесуть трохи.

    У період вагітності слід виключити прийом нестиглих плодів ананаса. Такі фрукти здатні викликати внутрішню кровотечу і викидень.

    Нечисленними протипоказаннями до вживання ананаса виступають:

    • алергія на фрукти сімейства бромелієвих;
    • хвороби підшлункової залози;
    • уражена емаль зубів;
    • гастрит і виразка шлунка або дванадцятипалої кишки;
    • гіперчутливість і запалення слизової оболонки ротової порожнини.

    На відміну від консервованих і сушених ананасів, медичні таблетки на його основі мало чим поступаються свіжим фруктам. Таблетки і капсули, що містять ананасовий екстракт, приймають за 15 хвилин перед їжею. Вони абсолютно нешкідливі і досить ефективні.

    Ананасові дієти

    Монодієти з використанням цього фрукта підходять далеко не всім. В залежності від того, яка кислотність властива конкретній людині, можливі проблеми з травною системою.

    Ананас для похудения - средство, дополняющее диетыАнанас для схуднення — засіб, що доповнює дієти і заняття спортом

    Відсутність повноцінного харчування загрожує погіршенням здоров’я. Саме тому оптимальними для схуднення виглядають різноманітні збалансовані дієти, в яких ананас є лише додатковим компонентом.

    Незаперечну користь принесе настоянка ананаса на спирту або на якісної горілки. Такий засіб приготувати нескладно: порізаний на невеликі часточки ананас три тижні наполягають в 500 мл спирту. Відгуки про цей засіб для прискорення метаболізму в основному позитивні. Перед тим, як приймати таку настоянку, варто отримати консультацію гастроентеролога.

    Пам’ятайте, що будь-які дієти, в тому числі і з допомогою ананаса, припускають ведення здорового способу життя і включення в режим дня фізичних навантажень.

    Читайте в наступній статті: бжу для схуднення