Як зробити медове обгортання для схуднення

2006

Зміст:

  • Як мед допомагає від целюліту
  • Як діє медове обгортання для схуднення
  • Підготовка до обгортання в домашніх умовах
  • Як зробити обгортання живота та інших проблемних зон
  • Види обгортання
  • Небезпека застосування
  • Як часто виконувати обгортання, і які рецепти використовувати
  • Провести ефективне медове обгортання для схуднення можна самостійно. Це дієвий і нескладний спосіб прибрати зайві сантиметри і підтягти шкіру. Однак перш ніж їм скористатися, слід більше дізнатися про мед і його застосування, розглянути поєднання з іншими інгредієнтами.

    Як мед допомагає від целюліту

    Цей продукт має складний склад, включає безліч корисних речовин, вітамінів, мінералів, уповільнюють процеси старіння і нормалізують обмін речовин. Потрапляючи в організм через пори, мед покращує кровообіг і насичує шкіру необхідними для її здоров’я елементами.

    Виконувати медове обгортання для схуднення слід з якісних, натуральних продуктів

    Під впливом меду зменшуються розтяжки, рубці. Завдяки прискоренню обмінних процесів організму виходить рідина. Міститься в квітковому нектарі нікотинова кислота сприяє розширенню судин і виведенню токсинів і холестерину. Створені на медовій основі склади мають ідеальну для нанесення консистенцію, не пошкоджують шкіру, володіють приємним запахом.

    Як діє медове обгортання для схуднення

    Користь цієї процедури має цілком наукове пояснення. Маска з медом працює на клітинному рівні, запускаючи біохімічні реакції, які призводять до розщеплення жирових відкладень. Діє обгортання поступово:

    • Створюється парниковий ефект. Утворився під харчовою плівкою вакуум впливає на проблемні зони, де збунтувався жир.
    • Розширюються пори. Як у бані, під впливом тепла розкриваються сальні залози, з них випаровуються токсини і зайву рідину.
    • Нормалізується кровообіг. Мед сприяє посиленню лімфотоку.
    • Розщеплюються жири. Під дією обгортання відкладення в даній зоні зменшуються, зменшується апельсинова кірка, в шкіру потрапляють поживні речовини, роблячи її пружною і бархатистою.

    Нескладна і приємна процедура дозволяє отримувати результати, порівнянні з дорогими і болючими операціями. Для її проведення не потрібні дефіцитні і рідкі компоненти, а виконати її можна самостійно.

    Підготовка до обгортання в домашніх умовах

    Можливо, ефективність усіх салонних операцій дещо вище, але вони вимагають багато часу і коштують в рази дорожче, ніж виконані вдома. Для кращого ефекту потрібно ретельно вивчити порядок проведення, підібрати відповідні компоненти. Підготовчий етап дуже важливий і включає кілька кроків:

    • вибір якісних інгредієнтів. Мед повинен бути натуральним, мати терпкий смак і приємний запах. Колір залежить від сорту, найчастіше буває бурштиновим, яскраво-жовтим, коричневим. Можна брати і зацукорився продукт, підробити який значно складніше, а повернути в рідкий стан можна, злегка підігрів;
    • не наїдайтеся перед обгортанням. Процедуру краще проводити натще, почекавши як мінімум 1,5 години після прийому їжі. У цей день треба побільше пити, довівши кількість вживаної рідини до 2,5 л;
    • виберіть добавки. Корисні не тільки чисто медові суміші. З ним можна поєднувати кави, гірчицю та інші компоненти, що підвищують ефективність.

    Краще виконувати такі процедури на ніч, перед сном, після прийняття ванни. Добре распарьте тіло, розітріть жорстким рушником проблемні місця, при бажанні використовуйте скраб.

    Як зробити обгортання живота та інших проблемних зон

    Обробіть всі місця, де накопичується жир і шкіра схожа на шкірку апельсина. Мед попередньо підігрійте на водяній бані до рідкого стану, змішайте його з вибраними інгредієнтами. Дійте в наступній послідовності:

    в домашних условияхОбгортання в домашніх умовах краще робити ввечері, перед сном

  • Втріть суміш у шкіру. Розподіліть його рівномірно, виконуйте погладжування. З особливою ретельністю обробіть талію, ноги, руки.
  • Накладіть харчову плівку. Обертывайте натерті складом місця знизу вгору по спіралі. Намотуйте її як можна щільніше, але не перестарайтеся, щоб не занадто стискати тіло. Якщо з першого разу не все вийде ідеально, нічого страшного — поступово ви натренируетесь.
  • Створіть додаткове тепло. Для цього просто загорніться в ковдру або рушник, зігріваючи оброблені ділянки.
  • Зачекайте, поки обгортання подіє. На це знадобиться від 0,5 до 1,5 години. Тривалість залежить від кількості утворився жиру. Постарайтеся в цей час розслабитися, увімкніть приємну музику, подивіться телевізор.
  • Зніміть обгортання. Розріжте плівку, змийте склад, прийнявши душ.
  • Підсилить ефект ванна з содою або сіллю. Після ванни витріть тіло насухо, нанесіть зволожуючий молочко, живильний або антицелюлітний крем. Процедура не повинна напружувати, намагайтеся отримувати від неї задоволення. Якщо відчуєте дискомфорт або печіння, негайно припиніть її. Після завершення лягайте відпочивати.

    Види обгортання

    В залежності від температури медової суміші обгортання поділяється на холодне і тепле. У першому випадку використовується свіжий, не засахарившийся мед, який наноситься на окремі ділянки. Цей спосіб підходить для жінок, у яких проблема ще не сильно виражена. Проводити його краще після занять спортом, коли м’язи розігріті.

    При гарячому методі обгортання використовуються різні суміші, нагріті до 40° C. Добавки підвищують ефективність процедури. Медово-кавове обгортання виконується з суміші натуральної, переважно купленого на пасіці продукту і крупно перемеленого кави. Після нанесення складу і намотування плівки можна надіти теплий одяг і для посилення ефекту виконувати фізичні вправи, а через 20 хвилин прийняти душ.

    Небезпека застосування

    Враховуючи високу активність і сильна дія меду, використовувати його треба обережно. Навіть через шкіру він інтенсивно впливає на організм, викликає посилене кровообіг, впливає на внутрішні органи, що може бути небезпечно в ряді випадків:

    • Вагітність та гінекологічні захворювання. Зігрівання і посилений кровотік можуть викликати у майбутньої мами проблеми і навіть стати причиною викидня. Не варто виконувати такі процедури і в період грудного вигодовування, щоб частинки меду і утворилися при розщепленні жиру речовини не потрапили з грудним молоком малюкові.
    • Пухлини та онкологія. Будь зігрівання призводить до посилення запалень, обгортання може спровокувати зростання новоутворень і розвиток хвороби.
    • Варикоз і тромбофлебіт. При судинних патологіях гаряче обгортання з великою ймовірністю призведе до погіршення і категорично протипоказано. Холодне може навіть поліпшити стан вен, але без дозволу лікаря його використовувати не варто.
    • Деякі хронічні захворювання. Така процедура може бути небезпечна при проблемах з серцем, нирками, цукровому діабеті, загострення інфекцій і запалень.

    Якщо виникають навіть найменші сумніви з приводу використання медових обгортань, слід звернутися до лікаря за консультацією і всі процедури проводити з його дозволу.

    Як часто виконувати обгортання, і які рецепти використовувати

    Один сеанс навряд чи вирішить проблему. Будьте готові до повторення процедур через кожні 2-3 дні протягом 5-6 тижнів. Частота виконання залежить від реакції шкіри. Якщо після першої спроби не виявилося побічних явищ, можна сміливо виконувати до 3-х сеансів на тиждень. При появі печіння, запаморочення або інших неприємних відчуттів обмежтеся одним разом на тиждень.

    рецептІснує безліч рецептів обгортання на основі меду, що дозволяють отримати швидкий результат

    Пройшовши курс, дайте шкірі відпочити протягом місяця. В цей час намагайтеся дотримуватися дієти, відвідуйте спортивний зал, багато гуляйте на свіжому повітрі. Для різноманітності спробуйте інші види обгортань.

    • Медово-гірчичне. Для його приготування протягом доби наполягайте в закритій ємності, сховавши її в тепле місце, суміш, що складається з 2 ст. л. гірчичного порошку, по 1 ч. л. солі і яблучного оцту, 20 г цукру і 50 мл сметани. Перед застосуванням додайте в неї мед і виконуйте обгортання. Цей спосіб непростий, потребує більш тривалої підготовки, зате результат виходить приголомшливим.
    • З перцем. В цей склад входить червоний перець, розігріваючий і дратівливий шкіру. Важливо не переборщити з його кількістю, додавши маленьку щіпку, і використовувати не дуже часто, чергуючи з більш щадними процедурами.
    • З глиною. На 1 частину меду додається 2 частини розведеної до кремоподібної консистенції косметичної глини. Така процедура дозволяє позбутися від целюліту і покращує стан шкіри, роблячи її шовковистою і м’якою.

    Всі ці склади можна використовувати у вигляді масок, наносячи на 5-10 хвилин на проблемні місця. До них додаються ефірні масла грейпфрута, апельсина, лимона, підсилюють вплив. Додатково корисний масаж з медом. Бажаного ефекту можна досягти тільки при комплексному рішенні, чергуючи різні методики і займаючись спортом.

    Медове обгортання дозволяє скинути вагу і позбутися целюліту, діє швидко і рідко викликає неприємні відчуття, але не всім підходить. Його можна проводити самостійно, але при цьому враховувати протипоказання, а при появі небажаної реакції краще від нього відмовитися.

    Також цікаво почитати: можна їсти насіння при схудненні